13_2018_012_CESARLOVEALEXANDRE_youngemperors80

Υoung Emperors: ένα ζευγάρι καλλιτεχνών που αγαπά την μόδα!

*Γράφει η Κωνσταντίνα Τάκου.

Εδώ και χρόνια η μόδα και η τέχνη συνδέονται με έναν απόλυτα φυσικό τρόπο. Ακόμη και το πως μπορεί να επιλέξουμε να φορέσουμε κάτι ή να δημιουργήσουμε ένα outfit αποτελεί μια μορφή τέχνης θα λέγαμε, που μας κάνει να ξεχωρίζουμε και να είμαστε μοναδικοί εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο σημεία της ίδιας της προσωπικότητας μας. Ένα ξεχωριστό ζευγάρι καλλιτεχνών από την Γαλλία οι Young Emperors ή αλλιώς ο Nelson Tiberghien και η Isabelle Chaput είναι εδώ για να ταράξουν τα νερά στον χώρο της μόδας με τις καθημερινές τους εμφανίσεις, οι οποίες πάντοτε εμπεριέχουν artistic χαρακτήρα και ενσαρκώνουν όλα όσα προαναφέραμε.

Oι δύο creative photographers γνωρίστηκαν στο Gobeline School of Photography του Παρισιού κατά την διάρκεια των σπουδών τους στο τμήμα φωτογραφίας. Από τότε κατάλαβαν ότι τους συνδέει κάτι πολύ δυνατό και έγιναν αχώριστοι. Η κοινή τους αισθητική και η αγάπη τους για την μόδα και την τέχνη έγινε αντιληπτή στα πρώτα στάδια της γνωριμίας τους. Έτσι, λοιπόν, αποφασίζουν να ιδρύσουν μαζί το Cesar Loves Alexandre έχοντας ως βάση τους την Νέα Υόρκη, ένα φωτογραφικό studio, καθώς και το ομώνυμο site μέσα από το οποίο παρουσιάζουν την δουλειά τους, αφού πλέον συνεργάζονται με μεγάλα περιοδικά μόδας καθώς και μεγάλα brands όπως το περιοδικό L’OFFICIEL, Schön! Magazine, Oyster Magazine, Metal Magazine καθώς και με την Refinery29 x Gap κ.α.

Τα καδράρισμα των φωτογραφιών τους είναι ιδιαίτερο και αποπνέει ένα σύγχρονο αέρα μοντερνισμού, αφού είναι τραβηγμένες σε ιδιαίτερες τοποθεσίες και τις περισσότερες φορές δημιουργούν extravagant concept παίζοντας με τις υφές, τα χρώματα και τα ίδια τα σώματα των μοντέλων, που ποζάρουν τις περισσότερες φορές σαν ”αποδομημένα”. Όπως δηλώσαν οι ίδιοι σε συνέντευξη τους αντλούν έμπνευση από τα πάντα! ”We get our inspiration from everything! It can go from movies, internet, paintings, the supermarket, the people we see in our everyday life, pop culture, we really draw inspiration from every aspects of our life.”

Το ζευγάρι εκτός από το επαγγελματικό κομμάτι της φωτογραφίας για το οποίο είναι αξιόλογο, τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό από τον λογαριασμό που έχει δημιουργήσει στο instagram επηρεασμένο από την Κορεάτικη κουλτούρα παρουσιάζοντας μας τα matching outfits τους στις καθημερινές τους εμφανίσεις. Κάθε εικόνα εξιστορεί και μια διαφορετική στιγμή της ημέρας σαν ένα παγωμένο πορτρέτο ή ακόμη και σε μορφή video art δημιουργώντας  street performances, που περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενα κινητικά μοτίβο. Τα look τους είναι άρτια συνδυασμένα και αλληλοσυμπληρώνουν το ένα το άλλο, αφού κινούνται στην ίδια χρωματική παλέτα και στις ίδιες γραμμές αφού συχνά είναι unisex κομμάτια.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, αυτό το υπέροχο ζευγάρι να γίνει πηγή έμπνευσης προσφέροντας μας εικόνες υψηλής αισθητικής, που σπάνια συναντάμε πλέον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας μας με αυτόν τον τρόπο  να πιστέψουμε ότι η τέχνη είναι παντού, ακόμη και μέσα στα καθημερινά μας outfits αρκεί να την αφήσουμε ελεύθερη να εκφραστεί.

Tags:
0 shares
Η Κωνσταντίνα Τάκου είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πάτρας. Εργάζεται ως θεατρολόγος, αλλά λατρεύει τον χώρο της μόδας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας και ενημερώνεται καθημερινά για τις καινούριες τάσεις.