Snapinsta.app_431627671_837628038376438_609841576375751692_n_1080

Ζούμε σε έναν Miu Miu κόσμο και θέλουμε πολύ να γίνουμε μέρος αυτού!

*Γράφει η Μαριγώ Στελιάκη.

Το brand αναδεικνύεται για τρείς συνεχόμενες χρονιές ως το κυρίαρχο στον χώρο της μόδας, και όχι άδικα. Οι micro skirts και shorts, τα new balance sneakers και τα  polo μπλουζάκια αποτελούν τα πιο hot items της σεζόν που έρχεται.  

H Miu Miu ξεκίνησε σαν ένα πείραμα της Miuccia Prada. Η ίδια λέει πως με τη Miu Miu ήθελε να εκφράσει αυτό που θα ήθελε να είναι. Εκτός από τα iconic items, οι κολεξιόν της έχουν κάτι πολύ ιδιαίτερο, που δεν προσδιορίζεται ακριβώς. Δεν απευθύνεται σε γυναίκες, αλλά ούτε σε κορίτσια. Υπάρχει μια δυαδικότητα, μια εναλλαγή από το στυλ της ώριμης εργαζόμενης γυναίκας , σε αυτό του σχεδόν παιδικού, παιχνιδιάρικου στυλ. Αυτό θέλησε να εκφράσει και με τις τελευταίες συλλογές της, SS24 και FW24. Αντλεί έμπνευση από το εύρος και την έκταση της ζωής των ανθρώπων. Οι μεταβαλλόμενοι τύποι ρούχων αντικατοπτρίζουν την ανάπτυξη του χαρακτήρα του ατόμου, που τα φοράει. Η ανάμειξη του σωστού με το λάθος, η συρρικνωμένη εφαρμογή, τα κομμένα μανίκια και τα σετ, έχουν σκοπό να μας θυμίσουν την παιδική γκαρνταρόμπα μας, ενώ από την άλλη βλέπουμε ρούχα και αξεσουάρ που θα χαρακτηρίζαμε ως σημάδια ευπρέπειας και κομψότητας, όπως γάντια, καρφίτσες και LBDs.

Όλα αυτά τα κομμάτια, βλέπουμε ότι έχουν επηρεάσει τη μόδα σε πολλές πτυχές της. Τόσο μεγάλοι οίκοι, όσο και fast fashion brands έχουν πολλά κομμάτια στη συλλογή τους που είναι εμπνευσμένα από τις κολεξιόν της Miu Miu. Χωρίς να θέλουμε να προωθήσουμε την κουλτούρα του fast fashion, αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε την γκαρνταρόμπα μας με ρούχα ή αξεσουάρ εμπνευσμένα από τις συλλογές της Miu Miu αυτή είναι μια λύση. Από την άλλη μπορούμε να βρούμε εξαιρετικά κομμάτια είτε αυθεντικά είτε επηρεασμένα από το brand σε διάφορα vintage μαγαζιά. Τα βασικά στοιχεία που έχουμε να ακολουθήσουμε για να γίνουμε Miu Miu girl είναι τόσο συγκεκριμένα όσο κα γενικά,  και μας αφήνουν χώρο να πειραματιστούμε.

Αρχικά, η γενική αίσθηση που  δίνει η εμφάνιση πρέπει να είναι αντιθετική. Συντηρητική αλλά με μια έντονη αφέλεια. Ίσως ένα σετ φούστας με ζακετάκι ή σακάκι, αλλά σε έντονο χρώμα ή και ένα χρωματιστό καλσόν.

Οι έντονες γεωμετρίες επίσης φωνάζουν Miu Miu. Καθαρές γραμμές και έντονοι όγκοι είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά του οίκου. 

Έντονα αξεσουάρ και κοσμήματα. Πέρλες, κεντήματα, καρφίτσες με πετράδια, γάντια και καλοστημένες τσάντες δίνουν άλλη αίσθηση σε οποιοδήποτε look.

photo credits: instagram.com/ @miumiu

Κλασσικά ανδρικά πουκάμισα (και όχι μόνο). Η ανάμειξη αντίθετων ρούχων π.χ. ενός αντρικού πουκαμίσου με μια κοριτσίστικη κοντή φούστα, δίνει την αίσθηση της ανεμελιάς και της σχεδόν “ασέβειας” απέναντι τους κανόνες και προσδίδει χαρακτήρα σε ένα look και στο κορίτσι, που το φοράει.

photo credits: instagram.com/ @miumiu

Από την άλλη, το κορίτσι της Miu Miu δεν μπορεί να ακολουθήσει κανόνες. Δεν θέλει να ακολουθήσει βήματα για να δημιουργήσει ένα look. Ντύνεται με τα κομμάτια, που θέλει και είναι περισσότερο στάση ζωής. Φανταζόμαστε ότι το κορίτσι που έχει δημιουργήσει στο μυαλό της η Miuccia Prada και για το οποίο σχεδιάζει έχει κάποια χαρακτηριστικά.

Μια παιχνιδιάρικη διάθεση, μια νεανική ενέργεια που δεν την εγκαταλείπει ποτέ, μια αυτοπεποίθηση που προέρχεται από την ανάπτυξη του εαυτού της και μια εξυπνάδα που έχει αποκομίσει από μια ζωή που έχει ζήσει καλά. Τα ρούχα της πρέπει να το αντανακλούν αυτό. 

Το κορίτσι της Miu Miu είναι νέο, πειραματικό και φυσικά αφελές.

Λατρεύει να δοκιμάζει νέα πράγματα και δεν μπορεί να δεσμευτεί στο ίδιο φαγητό, ποτό ή ταινία. Γιατί ξέρει ότι υπάρχουν τόσα πολλά να δει και σε αυτή τη μία ζωή, θέλει να βιώσει ό,τι μπορεί.

Είναι ανέμελη και επαναστατική. Λατρεύει το φως του ήλιου αλλά η νύχτα της ανήκει και διασκεδάζει με την ψυχή της.

Για να κλείσουμε επικαλώντας τα λόγια της ίδιας της Prada η  λύση, όταν εργάζομαι για την Miu Miu, πρέπει να έρχεται αμέσως, ενστικτωδώς, αυθόρμητα με ό,τι είναι διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή. Αν το σκεφτώ τρεις φορές, σταματάω”. Ίσως αυτή την λογική πρέπει να ακολουθήσουμε και μείς σε πολλές πτυχές της καθημερινότητας, ξεκινώντας από τις ενδυματολογικές μας επιλογές. 

* Πηγές: miu miu, l’officiel, AnOther magazine

* *Φωτογραφία εξωφύλλου: @miumiu

Tags:
0 shares
Η Μαριγώ σπουδάζει Αρχιτεκτονική. Αγαπά τον κινηματογράφο. Θεωρεί τη μόδα τρόπο έκφρασης προσωπικότητας και μορφή τέχνης. Ψάχνει τη μόδα και την ιστορία της μέσα στις υπόλοιπες μορφές τέχνης.