fr (38)

The Modeling World: Το πανέμορφο μοντέλο Ναταλία Ρίζου, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο www.paramano.gr.

*Γράφει ο σχεδιαστής μόδας και founder του Paramano.gr Νίκος Αλιάζης. 

“Το Paramano.gr εγκαινιάζει μια ακόμα νέα στήλη. Η στήλη αυτή αφορά τον κόσμο του modeling. Κάθε μήνα θα συνομιλούμε με μοντέλα που ασχολούνται επαγγελματικά με το modeling είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Η στήλη αυτή ξεκινά με το αγαπημένο μου κορίτσι την Ναταλία Ρίζου, ένα κορίτσι που μου έχει κάνει την τιμή να συνεργαστούμε στο ξεκίνημα της. Έχει περπατήσει για καταξιωμένους σχεδιαστές, έχει συμμετάσχει σε καμπάνια που προβλήθηκε στο Fashion TV, το μεγαλύτερο κανάλι μόδας στον κόσμο, ενώ έχει περπατήσει για λογαριασμό της σχεδιάστριας Σήλιας Κριθαριώτη στην εβδομάδα μόδας υψηλής ραπτικής στο Παρίσι. Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρη έκθεση για αυτό το υπέροχο πλάσμα, αλλά επειδή δε θέλω να σας κουράσω ας περάσουμε στη συνέντευξη.”
-Νίκος Αλιάζης @Paramanos

Video: Nikos Aliazis Bridal Campaign | Fashion TV

Photo: Chris Voreos

Πότε και πως ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το μόντελινγκ;

Η μητέρα μου υπήρξε μοντέλο, οπότε βρισκόμουν από μικρή κοντά στο χώρο της μόδας. Όλοι θεωρούσαν ότι θα ακολουθήσω τα βήματα της, όμως για πολλά χρόνια δεν περνούσε από το μυαλό μου να ασχοληθώ με το μόντελινγκ επαγγελματικά, καθώς δεν ένιωθα ότι μου ταίριαζε, και έκανα μόνο κάποιες δουλειές για φίλους περιστασιακά. Σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία, ξεκινώντας πρώτη φορά σε δουλειά «γραφείου» κατάλαβα πως έλειπε έντονα από τη ζωή μου το δημιουργικό στοιχείο και κάπως έτσι άρχισα να βλέπω το μόντελινγκ ως μια ευκαιρία για νέες εμπειρίες. Τότε ξεκίνησε η ενασχόληση μου σε μόνιμη βάση και έκτοτε δεν έχει σταματήσει!

“Νikos Aliazis” Bridal Campaign 2019 | Photo: Kosmas Koumianos
Photo: George Pahountis

Η συμμετοχή σου στο σόου της Σήλιας Κριθαριώτη, στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι, πως προέκυψε και τι συναισθήματα σου έχει αφήσει;

Η συγκεκριμένη δουλειά είναι άλλη μια απόδειξη ότι το μόντελινγκ μπορεί να σου προσφέρει απρόσμενες υπέροχες εμπειρίες! Ένα βράδυ τον περασμένο Ιούνιο έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον booker μου, Δημήτρη Μακρή, για να πάω στο ατελιέ της κα Κριθαριώτη, καθώς χρειαζόταν μοντέλο για πρόβα. Χωρίς να το καταλάβω μια πρόβα έγινε μια πρόταση να συμμετάσχω στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, μόλις μια εβδομάδα μετά. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, και χαίρομαι που μου δίνεις την ευκαιρία να ευχαριστήσω τη κα Κριθαριώτη, για την ευκαιρία που μου έδωσε να ζήσω κάτι τόσο ιδιαίτερο!

Celia Kritharioti | Haute Couture Fashion Show 2019 | Paris
Celia Kritharioti | Haute Couture Fashion Show 2019 | Paris
Celia Kritharioti | Haute Couture Fashion Show 2019 | Paris
Celia Kritharioti | Haute Couture Fashion Show 2019 | Paris

Αντιμετώπισες δυσκολίες όλο αυτό το διάστημα που ασχολείσαι με το μόντελινγκ;

Νομίζω η βασική δυσκολία που αντιμετωπίζουν όλα τα παιδιά ξεκινώντας είναι η απόρριψη. Κάνοντας τα πρώτα βήματα στο χώρο, ένα παιδί μπορεί να ακούσει πολλά απανωτά όχι ή να συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα φανταζόταν. Αυτό σίγουρα σε ρίχνει ψυχολογικά και σε κάνει να έχεις σκέψεις ότι ίσως δεν είσαι αρκετά καλός, έτσι και εγώ πέρασα αρκετές φάσεις που αμφισβήτησα τον εαυτό μου. Ωστόσο, μέσα από αυτή τη διαδικασία «αναγκάζεσαι» να επιμείνεις και να εξελιχθείς, οπότε στο τέλος βγαίνεις πολύ πιο δυνατός. Πλέον μπορώ να πω με σιγουριά ότι το μόντελινγκ με βοήθησε πολύ να ξεπεράσω τέτοιες ανασφάλειες, να «μάθω» και να αγαπήσω λίγο παραπάνω τον εαυτό μου.

MadWalk 2019 | Orsalia Parthenis

Ποια στοιχεία θεωρείς ότι πρέπει να έχει ένα μοντέλο, για να ξεχωρίσει;

Δεν θα αναφερθώ σε κανένα σωματικό στοιχείο όπως ίσως κάποιος να περίμενε, γιατί πιστεύω πως αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει ένα καλό μοντέλο είναι, πρώτον, ο χαρακτήρας που δείχνει στη δουλειά και δεύτερον η εκφραστικότητα του και η ικανότητα να «μεταμορφώνεται». Απόδειξη γι’ αυτό είναι πολλά μεγάλα ονόματα που έχουν αφήσει ιστορία στο χώρο του μόντελινγκ, χωρίς να έχουν τις «τέλειες αναλογίες». Ο επαγγελματισμός, η πειθαρχία και η ευγένεια είναι χαρακτηριστικά που έχω παρατηρήσει σε όλα τα καταξιωμένα μοντέλα.

“Νikos Aliazis” Bridal Campaign 2019 | Photo: Kosmas Koumianos

Θα σε ενδιέφερε η προοπτική του εξωτερικού;

Αγαπώ πολύ τα ταξίδια και από μικρή ήθελα να ζήσω και εκτός Ελλάδος, οπότε η προοπτική του εξωτερικού πάντα είναι στα σχέδια μου. Μεγαλώνοντας μου δημιουργείται η ανάγκη να εξελιχθώ και να ασχοληθώ και με άλλα πράγματα που μου αρέσουν, επειδή, όμως, το μόντελινγκ το αγαπώ πολύ, φαντάζομαι τον εαυτό μου στα επόμενα χρόνια να το συνεχίζω, έστω και πιο περιστασιακά, όπου κι αν βρίσκομαι.

Angelos Bratis | Bridal Fashion Week

Τέλος τι θα συμβούλευες ένα νέο παιδί, που θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μόντελινγκ;

Καταρχάς θα το συμβούλευα να εμπιστεύεται μόνο επαγγελματίες του χώρου και να μην ακούει συμβουλές και προτροπές από οποιονδήποτε. Σε ένα πρακτορείο μοντέλων θα βρει την καθοδήγηση από ανθρώπους που έχουν την εμπειρία και τη γνώση, ώστε να κάνει τα πρώτα του βήματα με ασφάλεια. Επίσης, για να εξελιχθεί θα πρέπει να μελετήσει κάποια πράγματα σχετικά με τη μόδα και να μην απογοητεύεται εύκολα, αφού είναι ένα επάγγελμα που θέλει επιμονή!

Photo: Enframe Studio

Η Ναταλία έχει 1,80 ύψος, καταγάλανα μάτια, καλλίγραμμα πόδια και εκπροσωπείτε από το πρακτορείο μοντέλων The Legion MGT.

Photo: Enframe Studio
“Νikos Aliazis” Bridal Campaign 2019 | Photo: Kosmas Koumianos
Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.