promo

Όλα όσα ξέρουμε για το Met Gala 2022.

*Γράφει η Ιωάννα Παπανικολάου.

Από το συναρπαστικό Guo Pei κίτρινο φόρεμα της Rihanna με τη μεγάλη ουρά του το 2015, μέχρι το περίφημο φόρεμα Mugler της Kim Kardashian το 2019, το κόκκινο χαλί του Met Gala μας έχει χάρισε εβληματικές στιγμές μόδας και η απουσία του άφησε μια τεράστια τρύπα στο χώρο της μόδας. Αλλά αφού αναβλήθηκε και στη συνέχεια ακυρώθηκε αναπόφευκτα το 2020, το «Superbowl of fashion» επέστρεψε το 2021—και συνεχίζει δυναμικά το 2022.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες η τελετή του 2021 δεν πραγματοποιήθηκε την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου, καθώς αυτή έπεφτε στην επίσημη αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς των ΗΠΑ. «Ακόμη και η Άννα Γουίντουρ δεν μπορεί να αλλάξει μια ομοσπονδιακή αργία», είπε μια πηγή στο Page Six.

Rihanna in Guo Pei

Ποιο είναι το θέμα του Met Gala για το 2021 και το 2022;

Ο ενδυματολογικός κώδικας για το Met Gala του 2021 αφορούσε τα εγχώρια ταλέντα, με θέμα “In America: A Lexicon of Fashion”. Το Met Gala του 2022 θα έχει θέμα με τίτλο “In America: Anthology of Fashion”. Μια συνοδευτική έκθεση με τίτλο Anthology of Fashion θα ανοίξει για το κοινό στις 7 Μαΐου. Σε μια σειρά εγκαταστάσεων στις αίθουσες της Αμερικανικής Πτέρυγας του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης, θα υπαρχει μια παρουσίαση που θα αφορά στην αμερικανική μόδα από τον 19ο αιώνα έως τα μέσα-τέλη του 20ού αιώνα.

Σε συνέντευξή του στη Vogue US, ο επιμελητής του Met, Andrew Bolton, μοιράστηκε την επιθυμία του να βάλει στο προσκήνιο την αμερικανική ταυτότητα, και στην πραγματικότητα να δηλώσει ότι η έκθεση σε δύο μέρη ήταν στα σκαριά πολύ πριν από την εμφάνιση της πανδημίας. «Ήθελα και οι δύο εκθέσεις να είναι εκθέσεις με επίκεντρο τη συλλογή», ​​είπε, προτού συζητήσει πώς έφτασε στο τελευταίο θέμα. «Το κυριότερο είναι το γεγονός ότι η αμερικανική κοινότητα μόδας μας στηρίζει εδώ και 75 χρόνια, πραγματικά από την αρχή του Ινστιτούτου Κοστουμιών, οπότε ήθελα να αναγνωρίσω την υποστήριξή αυτή  και επίσης να γιορτάσουμε και να ξεκινήσουμε μια συζήτηση γύρω από την αμερικανική μόδα».

Katty Perry in Maison Margiela

“Πιστεύω ότι η έμφαση στη συνειδητή δημιουργικότητα παγιώθηκε πραγματικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των κινημάτων κοινωνικής δικαιοσύνης… Και έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά από τις απαντήσεις των Αμερικανών σχεδιαστών στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, ιδιαίτερα σε θέματα σωματικής ενσωμάτωσης και φύλου και απλώς βρίσκω τη δουλειά τους πολύ, πολύ στοχαστική. Πραγματικά πιστεύω ότι η αμερικανική μόδα περνάει μια Αναγέννηση. Νομίζω ότι ειδικά οι νέοι σχεδιαστές είναι πρωτοπόροι σε ότι αφορά τη διαφορετικότητα, καθώς και για τη βιωσιμότητα, πολύ περισσότερο από τους ευρωπαίους ομολόγους τους, ίσως με εξαίρεση τους Άγγλους σχεδιαστές”.

Sarah Jessica Parker in H&M.

Ποιοι θα ειναι οι οικοδεσπότες του Met Gala για το 2022;

Στις 17 Μαρτίου ανακοινώθηκαν οι οικοδεσπότες του Met Gala του 2022. Φέτος, οι οικοδεσπότες της βραδιάς θα είναι οι Regina King, Blake Lively, Ryan Reynolds και Lin-Manuel Miranda, με τους Tom Ford, Adam Mosseri και την αρχισυντάκτρια της Vogue Anna Wintour να επιστρέφουν ως επίτιμοι συμπρόεδροι.

Το 2021, μια παρέα σούπερ σταρ του «Gen Z» το Met Gala, ο ηθοποιός Timothée Chalamet, μουσικός και η σταρ του εξωφύλλου της βρετανικής Vogue αυτού του μήνα, Billie Eilish, η νικήτρια του Grand Slam τενίστρια Naomi Osaka, και η ποιήτρια και ακτιβίστρια Amanda Gorman.

Zendaya in Versace

Ποιοι θα παρευρεθούν στο Met Gala για το 2022;

Κανένας προσκεκλημένος δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα για την εκδήλωση του 2022 ακόμη, ούτε υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα διαμορφωθεί η εκδήλωση.

Εν το μεταξύ, θα ανατρέξουμε εδώ για τις πιο αξέχαστες εμφανίσεις του Met Gala όλων των εποχών.

Φωτογραφία εξωφύλλου: fashioning.com

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.