https___images.prismic.io_magdabutrym_8eea1322-3a4b-4f7e-9bd4-e9d1ef942229_Magda-Butrym-photo

Η Magda Butrym δημιουργεί τα τέλεια 3D τριαντάφυλλα!

*Γράφει η Δέσποινα Μπαράκη.

Το botanical trend είναι από τις μεγαλύτερες ανοιξιάτικες τάσεις και το είδαμε παντού στα runways του Spring/Summer 2024 στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, με κεντρικό θέμα φυσικά τα τριαντάφυλλα. Τα 3D τριαντάφυλλα εμφανίζονται σε ρούχα και αξεσουάρ εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο κάποια brand, όπως τα Yves Saint Laurent, Magda Butrym και Fanci Club, τα έχουν λατρέψει. Η Magda Butrym είναι μία ξεχωριστή περίπτωση, αφού έχει συνδέσει το brand της με τα τριαντάφυλλα, έχει αναδείξει την τάση και τα ρούχα της τα έχουν επιλέξει πολλές διασημότητες.

Photo Credits: @magdabutrym (via Instagram)

Ποιά είναι η Magda Butrym

Η Magda Butrym κατάγεται από την Πολωνία και σπούδασε σχέδιο μόδας στη Βαρσοβία. Ξεκίνησε την καριέρα της ως στυλίστρια και εργάστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό, ντύνοντας αρκετές διασημότητες. Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το σχέδιο μόδας ξεκίνησε φτιάχνοντας μόνη της μια σειρά από κομμάτια και βλέποντας τον θετικό αντίκτυπο στους πελάτες της, εξέλιξε το brand της. 

Photo Credits: Magda Butrym

Η Butrym απέσπασε γρήγορα διεθνή αναγνώριση, καθώς γρήγορα αγαπήθηκε από influencers, ενώ το 2018 ήταν φιναλίστ των βραβείων LVMH. Γρήγορα, λοιπόν, επεκτάθηκε από τα ρούχα, στα κοσμήματα και στα αξεσουάρ και πλέον έχει και υποδήματα.

Το “Slavic Chic” της Magda Butrym

Τα σχέδιά της έχουν έντονες βάτες εμπνευσμένες από τα ’80s, botanical prints και girly αξεσουάρ, όπως τα iconic πλέον 3D τριαντάφυλλα. Παράλληλα, τα μίνι φορέματα, που σχεδιάζει, έχουν έντονους ώμους, print τριανταφύλλων ή άλλα φολκλορικά λουλούδια, εμπνευσμένα από τη σλαβική κουλτούρα.

Η συλλογή της Magda Butrym Spring/Summer 2024 συνδυάζει παρελθόν και παρόν. Έχει κομψές γραμμές, σλαβικές επιρροές, δαντέλα, πλεκτά και φυσικά 3D τριαντάφυλλα, δίνοντας νέα πνοή στο “Slavic Chic”. Για τη σχεδιάστρια, το τριαντάφυλλο αποτυπώνει την πολύπλευρη φύση του οράματος της, που ενσαρκώνει την πολυπλοκότητα της θηλυκότητας, που έχουν τα τριαντάφυλλα από τα πέταλα μέχρι τα αγκάθια τους. 

Στη συλλογή της, η έμφαση στους γοφούς είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη στα φορέματα σε σχήμα «καμπάνας» και στα παλτό. Παράλληλα, η σχεδιάστρια χρησιμοποιεί με ιδιαίτερο τρόπο βαμβακερά υφάσματα από ποπλίνα και ελαστικό ζέρσεϊ.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε το “The Glass Dress”. Ένα φόρεμα από μουσελίνα, στο οποίο το τριαντάφυλλο μέσω τεχνικών φαίνεται σαν να είναι βρεγμένο.

Αποτίοντας φόρο τιμής στην κληρονομιά του brand, το τριαντάφυλλο βρίσκει με δεξιοτεχνική λεπτότητα τη θέση, που του αξίζει, σε όλη τη συλλογή. Είτε με τη μορφή print και προσεγμένων διακοσμήσεων ή περίπλοκων 3D σχεδίων, το τριαντάφυλλο παραμένει ο πιο σημαντικός λίθος του DNA της μάρκας Magda Butrym.

Τα 3D τριαντάφυλλα της Magda Butrym έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλά brand, εγχώρια και μη. Από την αρχή του φθινοπώρου βλέπουμε σε πολλά brand τα χαρακτηριστικά της 3D τριαντάφυλλα, ή ακόμη και παρόμοια patterns με αυτά που χρησιμοποιεί.

Φυσικά τα 3D τριαντάφυλλα δεν είναι μία πρωτοτυπία της σχεδιάστριας, αφού τα έχουμε ξαναδεί πολύ πριν δημιουργηθεί το brand της, ωστόσο η πρωτοτυπία της έγκειται στις τεχνικές που χρησιμοποιεί και στη χρήση των social media, που ως “influencer” προωθεί το brand της και εν συνεχεία το rossette trend.  

Η επιρροή της στον χώρο της μόδας είναι σημαντική κι αν κάποιος παρακολουθήσει το brand της από την αρχή της δημιουργίας του θα ανακαλύψει πως η ίδια αντλεί έμπνευση από τη σλαβική κουλτούρα και τη συνδυάζει με ρομαντικά και κομψά στοιχεία, παραμένοντας όμως πάντα πιστή στο “Slavic Chic”.

*Φωτογραφία εξωφύλλου: Magda Butrym (www.magdabutrym.com)

Tags:
0 shares
Η Δέσποινα Μπαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπουδάζει Γαλλική Φιλολογία. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της γράφει, ενώ έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια ως δημοσιογράφος γεύσης. Αγαπάει τον χώρο της μόδας και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις τσάντες και τα παπούτσια. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τις χειροτεχνίες φτιάχνοντας ευχετήριες κάρτες και κεριά.