madamelefo

Ο οίκος Gucci λανσάρει την πρώτη sustainable συλλογή του με πρωταγωνίστρια την Jane Fonda.

*Γράφει η Δήμητρα Μαλαπάνη.

Ο γνωστός οίκος μόδας  Gucci λάνσαρε την πρώτη κολεξιόν από ανακυκλώσιμα υλικά ακολουθώντας τις προσπάθειες της πλειοψηφίας για στροφή προς τη προστασία του περιβάλλοντος και ο art director του οίκου Alessandro Michele, παρουσίασε τη sustainable collection με τίτλο “Gucci off The Grid”.

grxpress.com

Η συλλογή περιλαμβάνει τσάντες, αξεσουάρ, υποδήματα και ενδύματα genderless. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συγκεκριμένη συλλογή είναι οργανικά, βιοδιασπώμενα, συμπεριλαμβανομένου του υλικού Econyl, ένα ανακυκλώσιμο είδος νάιλον, κατασκευασμένο από απόβλητα. Γενικότερα, ο οίκος Gucci έχει ξεκινήσει να μειώνει το αποτύπωμα του στο περιβάλλον εδώ και αρκετό καιρό. Σθγκεκριμένα, έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία της γούνας από το 2017, το ιταλικό brand έχει δημιουργήσει μία δεκαετή «Culture Purpose strategy» που έχει ως στόχο και υπόσχεται να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2025.

www.gucci.com
www.gucci.com

«Η συγκεκριμένη συλλογή είναι αποτέλεσμα της ομαδικής εργασίας, όλοι έφεραν κάτι σε αυτό. Και στη συγκεκριμένη συλλογή υπάρχει επίσης αυτή η ιδέα του διαλόγου μεταξύ των ανθρώπων που χτίζουν κάτι νέο. Φαντάστηκα ότι θα μπορούσαμε να χτίσουμε ένα δεντρόσπιτο στο κέντρο της πόλης, όλοι μαζί, όπως τα παιδιά που παίζουν στο πάρκο. Επειδή όλοι μας πρέπει να χτίσουμε αυτό το σπίτι ή να ανακαλύψουμε ότι ο πλανήτης μας υπάρχει ακόμα και όπου φαίνεται ότι δεν είναι εκεί ή είναι μακριά.», δηλώνει ο Alessandro Michele.

www.glow.gr

Η καμπάνια έγινε στο Los Angeles πριν από την εξάπλωση του κορωνοϊού και τη λήψη αυστηρών μέτρων και τον κατ’ οίκον περιορισμό. Τη φωτογραφία και σκηνοθεσία της καμπάνιας επιμελήθηκε ο Harmony Korine. Για αυτή την πρώτη sustainable συλλογή, ο art director του οίκου κατάφερε να συγκεντρώσει γνωστά πρόσωπα όπως oι Lil Nas X, King Princess, Miyavi, David de Rothschild και πρωταγωνίστρια την εκθαμβωτική Jane Fonda.

cozyvibe.gr

Στην καμπάνια απεικονίζεται ένα ρουστίκ δενδρόσπιτο, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τους ψηλούς γυάλινους ουρανοξύστες του Los Angeles. «Η εντυπωσιακή αντίθεση ανάμεσα στο δεντρόσπιτο και στα γυάλινα κτίρια, το πράσινο και τους λείους, ανυψωμένους ουρανοξύστες δημιουργούν αντίθετες εικόνες. Το δεντρόσπιτο αντιπροσωπεύει την επιθυμία να ξεφύγουμε από το συμβατικό τρόπο ζωής και να απολαύσουμε μια ζωή περισσότερο κοντά στη φύση.», αναφέρει ο Alessandro Michele.

cozyvibe.gr

Ο οίκος Gucci είναι ένας από τους μεγάλους οίκους μόδας, που έχει αρχίσει να στρέφεται σε ένα περισσότερο οικολογικό τρόπο δημιουργίας των προϊόντων του. Ο χώρος της μόδας πλέον έχει θέσει ως κυρίαρχο στόχο να μειώσει το αντίκτυπό του στο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας νέα, ανακυκλώσιμα και οικολογικά υλικά. Η μόδα ακολουθεί νέα δεδομένα και θα ήταν καλό να ακολουθησούμε και εμείς με τη σειρά μας ως καταναλωτές.

Πηγές: www.glow.gr, www.wwd.com, www.gucci.com

*Φωτογραφία εξωφύλλου:madamelefo.com

Tags:
0 shares
Η Δήμητρα Μαλαπάνη γεννήθηκε το 1993 και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Τεχνολογία Τροφίμων στο ΤΕΙ Αθήνας, όμως αποφάσισε να ασχοληθεί με την μεγάλη της αγάπη, τη μόδα και συγκεκριμένα το styling. Σπουδάζει fashion styling στη σχολή PANSIK Scuola di Moda και εργάζεται στο χώρο της μόδας.