b6edc0a8-01db-4a4b-9423-e991d515c9df

Τα free online fashion courses για να περάσετε δημιουργικά τις μέρες της καραντίνας.

*Γράφει η Ελένη Μοραντζή.

Οι μέρες που περνάμε είναι ομολογουμένως μια πρωτοφανής εμπειρία. Σε μια εποχή που όλοι τρέχουμε σαν τρελοί για να προλάβουμε δουλειές, meetings και γενικά υποχρεώσεις, το ”μένουμε σπίτι” φαντάζει φορτίο βαρύ. Μας δίνετε ο χώρος και ο χρόνος να κάνουμε πράγματα που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα είχαμε τον χρόνο να κάνουμε, όπως για παράδειγμα να παρακολουθήσουμε ένα online course. Πολλά ιδρύματα, σχόλες ακόμα και μουσεία άνοιξαν τις πλατφόρμες τους, παρέχοντας δωρεάν courses, που αφορούν την μόδα.

The Museum of Modern Art: ”Fashion as Design”

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης η αλλιώς MOMA, βρίσκεται στο Manhattan και αποτελεί το σπουδαιότερο μουσείο μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης. Το MOMA, λοιπόν, σε συνεργασία με την μαθησιακή πλατφόρμα Coursera παρέχει σεμινάρια που έχουν να κάνουν τόσο με τέχνη, όσo με μόδα και design. Τα σεμινάρια αυτά είναι δωρεάν για τις μέρες της καραντίνας. Ανάμεσα σε πολλά, ξεχωρίσαμε το ‘‘Fashion as Design’‘, το οποίο προσεγγίζει την μόδα από την πλευρά του design, εξερευνώντας την ιστορία της από την αρχαιότητα και φτάνοντας μέχρι τα laser cuts και τις 3D εκτυπώσεις. Η εκπαιδευτική διαδικασία θα κινηθεί ανάμεσα σε 70 διαφορετικά ρούχα από διάφορες ιστορικές εποχές.

Βρείτε το course στο link.

Creative Photography for social media.

Ένα course που έχει να κάνει με την φωτογραφία είναι διαθέσιμο από την πλατφόρμα Domestica δωρεάν. Ένα ισπανόφωνο σεμινάριο για το πως να βγάζετε καλύτερες φωτογραφίες για τα social media. Μην ανησυχείτε, διαθέτει αγγλικούς υποτίτλους.

Βρείτε το course στο link.

The Museum of Modern Art: ” Seeing through photographs’‘.

Άλλο ένα σεμινάριο φωτογραφίας, άλλα αυτή την φορά στοχεύει στην κατανόηση των φωτογραφιών. Μετά την ολοκλήρωση του θα είστε ικανοί να αποκρυπτογραφήσετε τις φωτογραφίες και να καταλάβετε τα βαθύτερα νοήματα τους. Το MOMA πάλι σε συνεργασία με την πλατφόρμα Coursera παρέχει το σεμινάριο δωρεάν. Σε αυτό θα δούμε προσεκτικά τις φωτογραφίες από τη συλλογή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και θα ακούσουμε μια ποικιλία από προοπτικές για τη φωτογραφία και τους τρόπους με τους οποίους αυτή έχει χρησιμοποιηθεί καθ ‘όλη τη σχεδόν 180 χρόνη ιστορία της

Βρείτε το course στο link.

Institut Français de la Mode: “Understanding Fashion: from Business to Culture”

Το πρώτο σεμινάριο που διοργάνωσε ποτέ το Institut Francais είναι γεγονός. Ολοκληρώνοντας το θα έχετε καταλάβει πως η μόδα έχει διαμορφώσει πολλές πτυχές της δυτικής κουλτούρας. Εκτός από τον καθηγητή Benjamin Simmenauer, το σεμινάριο έχει guest καλεσμένους “ηγέτες” της μόδας, όπως τους σχεδιαστές Simon Porte Jacquemus, Christelle Kocher, Paul Smith και τους διευθύνοντες συμβούλους των οίκων Chanel, YSL και Hermès.

Βρείτε το course στο link.

The Lee Alexander McQueen Foundation: “Sarabande Sessions”

Το course αυτό προσφέρεται από το ίδρυμα του θρυλικού Alexander McQueen και περιλαμβάνει τον ηθοποιό Eddie Redmayne, την σχεδιάστρια κοσμημάτων της Tiffany Francesca Amfitheatrof, τον Thom Browne άλλα και πολλούς άλλους. Βασικό στοιχειό του σεμιναρίου αυτού είναι η δημιουργικότητα σε κάθε της μορφή.

Βρείτε το course στο link.

Copenaghen Business School: “Sustainable Fashion”

Ένα course πολύ επίκαιρο, αφού μιλάει για την βιώσιμη μόδα και τα μοντέλα που μπορούν να εφαρμοστούν, ώστε να γίνουν οι επιχειρήσεις πιο βιώσιμες. Άλλη μια φορά η πλατφόρμα Coursera παρέχει το σεμινάριο αυτό δωρεάν.

Βρείτε το course στο link.

Υπάρχουν πολλά ακόμα σεμινάρια που διατίθενται δωρεάν που σχετίζονται με τέχνες, λογοτεχνία και κινηματογράφο. Όπως επίσης μπορείτε να περιηγηθείτε σε πολλά μουσεία δωρεάν ακόμα και να δείτε μεγάλες εκθέσεις. Είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τον χρόνο του ”μένουμε σπίτι” πιο δημιουργικά. Μείνετε ασφαλείς!

Πηγές: nssmag, Highsnobiety, I-d.vice.com.

Tags:
0 shares
Η Ελένη Μοραντζή ζει στην Αθήνα. Ασχολείται επαγγελματικά με το "fashion blogging". Παράλληλα σπουδάζει "Γεωλογία" στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η μεγάλη της αγάπη είναι η μόδα, τα ταξίδια και η αρθρογραφία.