kendall-jenner-makeup-tips-and-tricks-1-1024x576

Βeauté: τρόποι για περιποιηθούμε τον εαυτό μας τώρα που βρισκόμαστε σπίτι!

*Γράφει η Κωνσταντίνα Τάκου.

Tις τελευταίες μέρες λόγω του υποχρεωτικού εγκλεισμού όλοι μας περνάμε τις περισσότερες ώρες μας στο σπίτι περιορίζοντας τις μετακινήσεις, παρά μόνο για τα αναγκαία. Αρκετές από τις καθημερινές μας συνήθειες όπως και αυτές της προσωπικής μας περιποίησης έχουν αλλάξει, αφού είναι αδύνατον να επισκεφθούμε κάποιο κέντρο αισθητικής ή την κομμώτρια μας.

Υπάρχει όμως λύση να αλλάξουμε την διάθεση και κυρίως να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση μας μετατρέποντας το σπίτι μας σε ένα χώρο χαλάρωσης και ομορφιάς, όπως εξάλλου επιτάσσει ένα από τα μεγαλύτερα ”κινήματα” της γενιάς μας το οποίο ξεκίνησε από τις Σκανδιναβικές χώρες, το cocooning. Το σπίτι μας θα γίνει, λοιπόν, το καταφύγιο μας έτσι ώστε να αισθανθούμε πιο όμορφες με μικρές δόσεις beauty pampering.

Face

Η περιποίηση προσώπου είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της καθημερινής μας ρουτίνας, αφού χρειάζεται καλό καθαρισμό και σωστή ενυδάτωση. Έτσι θα ήταν καλό να ξεκινήσουμε με ένα καθαριστικό και στην συνέχεια να κάνουμε ένα καλό peeling με κόκκους, ανάλογα φυσικά και με τις ανάγκες και τον τύπο της κάθε επιδερμίδας. Μια με δύο φορές την εβδομάδα μπορούμε να εφαρμόζουμε μια μάσκα προσώπου, έτσι ώστε να πετύχουμε βαθύτερο καθαρισμό και φυσικά αποτοξίνωση της επιδερμίδας.

Aν θέλουμε να προσφέρουμε στο πρόσωπο μας μια ξεχωριστή περιποίηση, τον τελευταίο καιρό αρκετά διαδεδομένη είναι η μια κινέζικη τεχνική με την οποία χρησιμοποιώντας το jade roller ή το gua sha, δύο θαυματουργά εργαλεία φτιαγμένα από χαλαζία και κάνοντας ρυθμικά facial massage, πολύ εύκολα ενεργοποιούμε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και επιτυγχάνουμε την νεανική και ξεκούραστη όψη του δέρματος μας.

Hair

Αυτό το διάστημα που όλες μας έχουμε περιορίσει τις εξόδους μας, θα ήταν ιδανικό να ξεκουράσουμε για λίγο τα μαλλιά μας και να τα απομακρύνουμε από την περιττή έκθεση στην θερμότητα. Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά φυτικά έλαια όπως το argan oil, το  jojoba oil και το καστορέλαιο που με φυσικό τρόπο και χωρίς τεχνητές ουσίες κάνουν θαύματα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μάσκα, πριν το λούσιμο ή μετά κυρίως στις άκρες των μαλλιών μας.

Nails

Επίσης, μπορούμε να προσφέρουμε στα άκρα μας μια ολοκληρωμένη περιποίηση, φυσικά μπορεί να μην έχει την διάρκεια που μας παρέχει το ημιμόνιμο manicure, αλλά και μόνες μας μπορούμε να δώσουμε ένα ωραίο σχήμα και να τα βάψουμε με την απόχρωση που μας φτιάχνει την διάθεση. Οι πιο τολμηρές μπορούν να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν minimal σχέδια καθώς και να σχεδιάσουν το all time classic γαλλικό manicure.

Βody

H διοργάνωση μιας homemade βραδιάς spa, που θα αναζωογονήσει το σώμα και το πνεύμα, αποτελεί must do για αυτές τις μέρες πoυ το stress μας έχει καταβάλει. Γεμίζοντας την μπανιέρα μας με αρωματικά άλατα ή κάνοντας χρήση μιας bath bomb, το σώμα μας σίγουρα θα χαλαρώσει και θα ανακουφιστεί. Στην συνέχεια μπορούμε να κάνουμε ένα peeling σώματος και τέλος να ενυδατώσουμε το σώμα μας με την αγαπημένη μας κρέμα.

Όσο δύσκολη και αν είναι αυτή η κατάσταση, που βιώνουμε αυτή την περίοδο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σύμμαχος μας είναι η καλή διάθεση και πως θα το πετύχουμε αυτό; Προσφέροντας στον εαυτό μας μικρές απολαύσεις που θα ανεβάσουν την ψυχολογία μας.

Tags:
0 shares
Η Κωνσταντίνα Τάκου είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πάτρας. Εργάζεται ως θεατρολόγος, αλλά λατρεύει τον χώρο της μόδας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας και ενημερώνεται καθημερινά για τις καινούριες τάσεις.