17191883_10158395256820613_3325992153952429366_o

Aποκλειστική συνέντευξη του καταξιωμένου φωτογράφου μόδας Χάρη Ευαγόρου, στο www.paramano.gr .


Όπως πολλάκις έχουμε αναφέρει το 2www.paramano.gr είναι ένα site με συμβουλευτικό-εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν συνομιλήσαμε με έναν καταξιωμένο φωτογράφο μόδας, τον Κύπριο Χάρη Ευαγόρου. Ο Χάρης, πάντα ευγενικός και θετικός σε κάθε τι που αφορά τα νέα παιδιά, δέχθηκε να μας παραχωρήσει μια συνέντευξη και από την πλευρά του να συμβουλεύσει όλα τα νέα παιδιά, που θέλουν να ασχοληθούν με τη φωτογραφία μόδας.


Αρχικά αν και ξέρω οτι δεν σου αρέσει να μιλάς για τον εαυτό σου, πες μας λίγα λόγια για εσένα, για να σε γνωρίσουμε παραπάνω.
Ονομάζομαι Χάρης Ευαγόρου, γεννήθηκα στη Λεμεσό το 1982. Ασχολούμαι επαγγελματικά με την φωτογραφία από το 2007. και είμαι φωτογράφος μόδας… Αυτά για μένα είναι αρκετά χαχαχα

Πότε είχες την πρώτη σου επαφή με τη φωτογραφία;
Την πρώτη επαφή με την φωτογραφία την είχα το 1996, όταν μου είχε αγοράσει ο πατέρας μου μια μηχανή “Ζenith”. Νομίζω ότι από εκείνο τον καιρό είχε μπει στην ζωή μου η μαγεία του φωτός.
Έχεις κάποιον φωτογράφο που θαυμάζεις;
Οι φωτογράφοι που θαυμάζω είναι σχετικά νεαροί όπως ο Marco Grob, κορυφή στη φωτογραφία πορτραίτου, Joey L εξαιρετικός φωτογράφος, καθώς επίσης και ο  Benjamin Von Wong.
Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στη φωτογραφία μόδας;
Στην φωτογραφία μόδας με έχει κερδίσει το ότι ο φωτογράφος μπορεί να δημιουργήσει από το τίποτα μια ολόκληρη ιστορία με πρωταγωνιστή το φως. Ο φωτογράφος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, στο να ανεβάσει το προϊόν στο 100% της αξίας του.

Αν η μόδα ήταν φωτογραφία,ποια θα ήταν αυτή;
Η ουσία είναι να δημιουργείς μια εικόνα από το 0.

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες στο ξεκίνημα σου;
Οι δυσκολίες που αντιμετώπισα ήταν πάρα πολλές, όπως για παράδειγμα να πρέπει να δημιουργήσεις ένα portfolio σε ένα νησί που δύσκολα μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις. Μια άλλη δυσκολία που αντιμετώπισα ήταν το να καταφέρω με πολλή δουλεία και μόνο, να εισχωρήσω στους κύκλους της Μόδας και των περιοδικών και να χτίσω ένα όνομα.

Ποια θεωρείς την κορυφαία στιγμή της καριέρας σου μέχρι τώρα; Μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια;
Ακόμα δεν την έχω ζήσει. χαχα

Φωτογράφιση στα πλαίσια της δημιουργίας καταλόγου, της νέας σειράς της σχεδιάστριας Λουκίας Κυριάκου.

Υπάρχει μυστικό επιτυχίας; Τι κατά τη γνώμη σου μπορεί να κάνει έναν φωτογράφο μόδας πετυχημένο;
Το μυστικό για μένα είναι ένα να τολμάς να δημιουργήσεις,  να σπάσεις κανόνες, να είσαι σεμνός και προσγειωμένος

Περνάς το μεγαλύτερο διάστημα στην Κύπρο, ποιες διαφορές εντοπίζεις σε σχέση με το χώρο της μόδας στην Κύπρο σε σχέση με αυτόν της Ελλάδα;
Το περισσότερο μου χρόνο τον περνώ στην Κύπρο, λόγω φόρτου εργασίας. Οι διαφορές είναι τεράστιες σε σχέση με την Ελλάδα, όχι γιατί δεν υπάρχει μόδα στην Κύπρο και εξαιρετικοί σχεδιαστές, αλλά γιατί υστερούμε σε άλλους τομείς όπως μοντέλα, περιοδικά παγκόσμιας εμβέλειας και γενικά προοπτικές στο χώρο αυτό.

Η ουσία είναι να δημιουργείς μια εικόνα από το 0.

Μου έδειξες πρόσφατα το νέο σου χώρο στην Κύπρο. Αλήθεια στο λέω αυτό το στούντιο το λάτρεψα. Θέλω να μου πεις λίγα λόγια για αυτό τον υπέροχο χώρο.
Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω καταρχάς που μου δίνεις την ευκαιρία να μιλήσω γι’αυτό. Καταρχάς πάντα είχα το δικό μου στούντιο, αλλά όχι κάτι τέτοιο. Αυτό το στούντιο ήταν το όνειρο μου και είμαι ευγνώμων που κατάφερα να το κάνω. Αυτή τη στιγμή είναι το πιο μεγάλο στούντιο στην Κύπρο και πληρεί όλα όσα χρειάζεται ένας φωτογράφος. Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε με πρότυπα από το εξωτερικό και μπορεί ο κάθε επαγγελματίας να τον εκμεταλλευτεί, για κάθε είδος φωτογραφίσεις/βίντεο.


Κλείνοντας θα ήθελα να δώσεις μια συμβουλή σε όλους τους νέους φωτογράφους;
Οι συμβουλές μου είναι δυο.
Κατανοήστε το φως, γιατί αυτό δημιουργεί την εικόνα στην μηχανή σας και να είστε πάντα προσγειωμένοι.

Η Ελένη Φουρέιρα, σε μια παλιότερη της φωτογράφιση, από τον Χάρη Ευαγόρου.

*Δείτε την αποκλειστική φωτογράφιση από τον Χάρη Ευαγόρου, για το www.paramano.gr. O καταξιωμένος φωτογράφος μας τίμησε φωτογραφίζοντας την πτυχιακή κολεξιόν, ενός νέου σχεδιαστή, του LEX.
https://paramano.gr/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CF%8C%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B7/

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.