0451_Landscape

H Έλενα Ζωγράφου μιλά στο www.paramano.gr για το “Zografos”!

“Στην αποψινή μας συνέντευξη φιλοξενούμε την Έλενα Ζωγράφου και το brand μεταξωτών μαντηλιών “Zografos”. Ο λόγος για ένα brand με μεταξωτά μαντήλια που ράβονται στο Σουφλί και είναι εμπνευσμένα από την Ελλάδα και την ιστορία της. Με κέρδισε η άριστη ποιότητα των μαντηλιών, αλλά και τα πανέμορφα μοτίβα που έχει επιλέξει η δημιουργός του brand. Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα brand της ελληνικής αγοράς.”
Nίκος Αλιάζης

Πες μας λίγα λόγια για εσένα και το brand σου “Zografos”.

To brand Zografos αφηγείται ιστορίες, με φωνές από το παρελθόν αποτίνοντας φόρο τιμής σε κάθε περίοδο της ελληνικής ιστορίας, από την αρχαιότητα ως σήμερα, με σκοπό να ταξιδέψει και σε άλλους πολιτισμούς καθώς ο καθένας κρύβει υπέροχους μύθους, εικόνες, μηνύματα. Μπορεί το Zografos να είναι το επίθετο μου, δεν παύει να είναι όμως και μια ιδιότητα που χαρακτηρίζει ανθρώπους με αισθητική, κουλτούρα, ταλέντο, όραμα και χρώματα.
Ανθρώπους που δεν επαναπαύονται, ανθρώπους που θέλουν να παρουσιάσουν μια ιστορία, τη δική τους ιστορία.

H νέα συλλογή σου ονομάζεται “Kleio”. Μίλησε μας λίγο για αυτή.

H συλλογή Kleio, ένας ύμνος στην ένατη Μούσα, εμπνέεται από τα κοσμήματα των πέντε σημαντικότερων ελληνικών πολιτισμών (Νεολιθική εποχή, Μινωική, Μυκηναϊκή, Χρυσή Εποχή και Ελληνιστική περίοδος) με πέντε μεταξωτές δημιουργίες για να φθάσει στο σήμερα με τη δημιουργία του έκτου μαντηλιού (6th sense), το “EyeLove jewelry” σε συνεργασία και προς τιμήν της μεγάλης, διεθνούς αναγνωρισμένης, Ελληνίδας δημιουργού κοσμημάτων, Ιλεάνας Μακρή.

Θέλω να μιλήσουμε λίγο πιο αναλυτικά για τα μαντήλια. Είναι μεταξωτά, με πολλές επιρροές από τη χώρα μας στα print σου, τι άλλο τα χαρακτηρίζει;

Είναι 100% μεταξωτά και ράβονται αποκλειστικά στο Σουφλί, που είναι άλλωστε και η τρίτη πηγή μεταξοσκώληκα στο κόσμο. Συνοδεύονται από ένα μαύρο σκληρόδετο κουτί, που έχει επάνω με ανάγλυφα μαύρα γράμματα το logo του brand, καθώς και μια κάρτα που αναγράφει και τις 5 ιστορίες της νέας συλλογής.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο κορίτσι, να τρέχει ένα brand μόνο του;

Δεν θεωρώ πως υπάρχει κάτι δύσκολο γι ‘αυτόν που παλεύει σκληρά, που αφοσιώνεται και δίνει το είναι του για να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Έχω πίστη σε αυτά που θέλω και δεν σταματάω, μέχρι ο στόχος να επιτευχθεί. Το καθετί που κάνουμε παίρνει την ενέργεια που εμείς του δίνουμε, αν εμείς του δίνουμε αγάπη, μόνο καλά μπορεί να πάει.

Τι όνειρα έχεις για το brand σου;

Ένα από τα όνειρα ήταν να κάνω τη καμπάνια μου στο Πολεμικό μουσείο γεγονός που επιτευχθεί, στη συνέχεια για να ολοκληρωθεί όλο αυτό στις 21/3 θα παρουσιάσω και επίσημα τη νέα μου συλλογή στο Πολεμικό μουσείο, μαζί με πια προσφορά που θα κάνω στο μουσείο. Υπάρχουν όμως πολλές σκέψεις για το πως θα μπορούσε να εξελιχθεί το brand, αλλά νομίζω είναι νωρίς να πω κάτι παραπάνω. Stay tuned!

Που μπορεί κανείς να βρει και να αγοράσει τα μαντήλια;

Μπορεί κάποιος να τα βρει online στο www.zografosconcept.com αλλά και σε κάποια συνεργαζόμενα καταστήματα στην Ελλάδα.
Facebook
Instagram

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.