6

Winnie Harlow, το μοντέλο που έσπασε τα στερεότυπα της μόδας.

*Γράφει η Ελένη Μοραντζή.

Σε μια εποχή που το φαίνεσθαι μετράει περισσότερο από το είναι, άνθρωποι όπως η Winnie Harlow απέδειξαν ότι αυτό που ουσιαστικά μετράει είναι να αποδέχεστε και να αγαπάτε εσείς οι ίδιοι τις ιδιαιτερότητες σας, χωρίς να σας νοιάζει τι λένε οι υπόλοιποι. Η Chantelle Whitney Brown-Young κατά κόσμον Winnie Harlow είναι ένα καταξιωμένο μοντέλο και υπέρμαχος της λεύκης.

Grazia UK

Γεννημένη στο Τορόντο, στις 27 Ιουλίου 1994, είναι Τζαμαϊκανής καταγωγής και έχει δυο αδελφές. Σε ηλικία τεσσάρων χρόνων διαγνώστηκε με μια χρόνια πάθηση του δέρματος, η οποία προκαλεί αποχρωματισμό του σε ορισμένα σημεία του σώματος. Λόγω του μαύρου χρώματος της, η λεύκη είναι ακόμα πιο εμφανής, γεγονός που οδήγησε στον εκφοβισμό της Harlow από άλλα παιδιά, αποκαλώντας την αγελάδα ή ζέβρα. Η ίδια άλλαξε πολλά σχολεία. μέχρι τελικά να το εγκαταλείψει στο γυμνάσιο. Αποπειράθηκε μέχρι και να αυτοκτονήσει.

Pinterest
Instagram | @winnieharlow

Την γνωρίσαμε μέσα από το America’s Next Model στο οποίο έλαβε μέρος το 2014. Βγαίνοντας από το show έγινε το πρόσωπο του ισπανικού brand, Desigual, ενώ ένα χρόνο μετά το 2015 περπάτησε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου για λογαριασμό του Ashish. Έχει φωτογραφηθεί για περιοδικά όπως τα Dazed και I-D και έχει καλύψει τα εξώφυλλα των Elle, Cosmopolitan, Glamour αλλά και της Vogue. Μάλιστα εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue της Ελλάδας, φωτογραφημένη από τον σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο. Το 2015 ήταν μέρος της καμπάνιας του brand Diesel, για την σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι, η οποία φωτογραφήθηκε από τον Nick Knight. Το 2016 εμφανίστηκε σε μια καμπάνια της Swarovski και την ίδια χρονιά επιλέχτηκε ως μια από τις “BBC’s 100 Women”. Η απολυτή αναγνώριση της ήρθε όταν συμμετείχε στο show της Victoria’s Secret

Victoria’s Secret
Elle Magazine
Vogue Magazine | © Vasilis Kekatos for Vogue Greece

Η Harlow αποτελεί έμπνευση και πηγή δύναμης για πολλές γυναίκες που είναι αντιμέτωπες με την ασθένεια αυτή. Τον Ιούλιο του 2011, η ίδια δημοσίευσε ένα βίντεο με τίτλο “Vitiligo: A Skin Condition, not a Life Changer” στο YouTube. Μίλησε για την κατάσταση και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή της με λεύκη. Το Νοέμβριο του 2014, η Harlow μίλησε σε μια παρουσίαση TEDx, αναφερόμενη στην ασθένεια της. Το 2015, της απονεμήθηκε το βραβείο «Role Model» στην εκδήλωση GQ Men of The Year στην Πορτογαλία.

Elie Saab
Instagram | @winnieharlow
Vogue Magazine | Arabia
Bottega Venetta

Μερικά πράγματα δεν είναι δεδομένα. Σίγουρα η Winnie Harlow έσπασε τα στερεότυπα στον χώρο της μόδας, υπερπηδώντας τα εμπόδια και αποδεικνύοντας ότι οι ιδιαιτερότητες σε κάνουν ξεχωριστό. Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν την ασθένεια αυτή, κρύβοντας το δέρμα τους. Η αποδοχή έρχεται πρώτα από εμάς τους ίδιους και μετά από όλους τους υπόλοιπους. Αγαπήστε εσάς πρώτα, όπως η Winnie αγαπάει πρώτα εκείνη.

Πηγές: Vogue.com, Vogue.gr, Forbes.com
*Φωτογραφία εξωφύλλου Vogue Greece Magazine (© Vasilis Kekatos for Vogue Greece)

Tags:
0 shares
Η Ελένη Μοραντζή ζει στην Αθήνα. Ασχολείται επαγγελματικά με το "fashion blogging". Παράλληλα σπουδάζει "Γεωλογία" στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η μεγάλη της αγάπη είναι η μόδα, τα ταξίδια και η αρθρογραφία.