74917306_160454891933891_1864026539172127051_n

Ο Γιάννης Τσεκλένης σχεδιάζει γυαλιά ηλίου για την Urban Owl.

URBAN OWL X TSEKLENIS

Η Urban Owl είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την νέα της συνεργασία με τον Γιάννη Τσεκλένη και η εταιρεία μας μιλά για αυτό της το νέο εγχείρημα.

“Στο πλάισιο των συνεργειών μας, προσεγγίσαμε το πρότυπο μας, τον designer, Γιάννη Τσεκλένη. Οταν ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί του, δεν πιστεύαμε ότι ήταν τόσο χαλαρός και προσεγγίσιμος. Στο πρώτο μας ραντεβού μιλούσαμε ώρες για την ιστορία της Ελληνικής μόδας και μάθαμε, με κάθε λεπτομέρεια, υπέροχες ιστορίες που μόνο εκείνος θα μπορούσε να μας εξιστορήσει. Καθώς η όμορφη συζήτηση ολοκληρώθηκε, ήρθε η σειρά μας να του διηγηθούμε την δική μας ιστορία. Παίρνοντας μία βαθιά ανάσα, και με περίσσιο θάρρος μοιραστήκαμε μαζί του την ιδέα μας : «Θα θέλαμε να σχεδιάσουμε μαζί γυαλιά». Για λίγα δευτερόπλεπτα επικράτησε σιγή, ήμασταν προετοιμασμένοι για κάθε απάντηση, ώσπου ήρθε το μεγάλο ναι!

Ακολούθησαν ατελείωτες συζητήσεις για την χειροποίητη κατασκεύη μας, και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να δημιουργούσαμε κάτι καινούριο, βασιζόμενο όμως σε ένα υπάρχον σχέδιο του TSEKLENIS.

Ο Γιάννης Τσεκλένης μας έδωσε πρόσβαση στο αρχείο του, προμηθεύοντας μας με ένα πλούσιο υλικό για μελέτη και έμπνευση. Στην σκέψη και μόνο του ονόματος TSEKLENIS, χρώματα και patterns αναβλύζουν στο μυαλό. Ξεκινώντας να ανακαλύπτουμε το αρχείο του και εξερευνώντας τα βήματά του, τα prints του μας συνεπήραν.

Υπήρξε μία στιγμή, όπου  Γιάννης Τσεκλένης μας παρουσίασε ένα πολύ αγαπημένο του σχέδιο, του 1972 , το Voodoo -τόσο χρώμα και τόση ατμόσφαιρα- σε ένα μοτίβο εμπνευσμένο από την Ινδονησία.  Λίγο αργότερα, στο ίδιο σχέδιο ανακαλύψαμε τον

σχηματισμό ενός γυαλιού, σε πολύ πρώιμη μορφή. Ήταν η αποφασιστική στιγμή μας, εκεί όπου καταλήξαμε στο τελικό μας concept.

Χωρίς να χάσουμε χρόνο, το στείλαμε στον Γιάννη Τσεκλένη και εκείνος το προχώρησε σχεδιαστικά. Σταδιακά το αρχικό σχέδιο μετατράπηκε σε βιομηχανικό σχέδιο και το γυαλί απέκτησε την τελική του υπόσταση. Έπειτα, ο Γιάννης Τσεκλένης επέλεξε τα χρώματα της βασικής παλέτας αλλά και τους συνδυασμούς τους. Είχε φτάσει η ώρα της παραγωγής!

Η συνεργασία μας με τον Γιάννη Τσεκλένη ενίσχυσε την ομάδας και της πρόσφερε εξαιρετική δυναμική.  Δίπλα του, ακούσαμε απίθανες ιστορίες, αντλήσαμε πολλή έμπνευση και μάθαμε να δουλεύουμε δίπλα σε ένα μύθο της μόδας και του σχεδιασμού.

Η τιμή είναι όλη δική μας κύριε Τσεκλένη.”

Την Παρασκευή 13/12, στα @optical_papadiamantopoulos, Κολοκοτρώνη 12, Κηφισιά, στις 17:00 θα παρουσιαστούν τα σχέδια αυτής της συνεργασίας! Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.