φωσβςφβ

Η αμερικανική φίρμα Tom Ford ανακοινώνει νέο δημιουργικό διευθυντή και CEO.

Τώρα που ανήκει στην Estée Lauder, η εμβληματική αμερικανική φίρμα έχει διορίσει νέα ηγεσία.

Η Tom Ford μόλις όρισε νέα ηγεσία: ο Guillaume Jesel είναι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της. Ο Peter Hawkings είναι πλέον o δημιουργικός διευθυντής.

Ήταν μια χρονιά, που είναι σαν να έπεσε ανεμοστρόβιλος για την εταιρεία. Ο Tom Ford, ο Αμερικανός σχεδιαστής που ίδρυσε την ομώνυμη φίρμα του το 2005, την πούλησε στην Estée Lauder Companies Inc. τον Νοέμβριο του 2022 σε μια συμφωνία αξίας 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, ο Jesel και ο Hawkings “θα συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν μια συνεπή και συνεκτική εικόνα σε όλα τα προϊόντα, την επικοινωνία της επωνυμίας και το λιανικό εμπόριο.”

Photo Credits: Tom Ford

Πριν αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο Jesel πέρασε σχεδόν μια δεκαετία ως παγκόσμιος πρόεδρος της Tom Ford Beauty και «συνέβαλε στη διαμόρφωση του τομέα της πολυτελούς ομορφιάς», σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Estée Lauder Companies Fabrizio Freda. Από τη δημιουργική πλευρά, ο Hawkings εργάστηκε δίπλα στον Ford για σχεδόν 25 χρόνια. Έρχεται στη θέση του δημιουργικού διευθυντή, αφού πρόσφατα υπηρέτησε ως ανώτερος αντιπρόεδρος ανδρικών ενδυμάτων της εταιρείας

“Ο Peter ξεκίνησε να εργάζεται μαζί μου πριν από 25 χρόνια ως βοηθός σχεδιασμού ανδρικών ενδυμάτων στην Gucci και γρήγορα ανέβηκε για να γίνει ο ανώτερος σχεδιαστής ανδρών στην εταιρεία, όταν έφυγε για να έρθει μαζί μου στη φίρμα Tom Ford”, είπε ο Ford για τον Hawkings. “Ο Peter ήταν καθοριστικός για την επιτυχία της φίρμας. Είναι ένας απίστευτα ταλαντούχος ηγέτης με τεράστια εμπειρία στον κλάδο.”

Photo Credits: Tom Ford

Η ανακοίνωση για τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο και δημιουργικό διευθυντή έρχεται μετά την έκπληξη της συλλογής γυναικείων ενδυμάτων για τη σεζόν Φθινόπωρο 2023 του Tom Ford, η οποία απέτισε φόρο τιμής στην καριέρα του με επανεκδόσεις κλασικών εμφανίσεων από προηγούμενες συλλογές.

“Η Estée Lauder Companies υπήρξε ένας εξαιρετικός συνεργάτης και ο Guillaume είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης, με όχι μόνο ισχυρή επιχειρηματική κατανόηση της ομορφιάς, αλλά και μεγάλη κατανόηση της μόδας”, δήλωσε o Ford σε ένα δελτίο τύπου.

Photo Credits: Tom Ford

O Ford και ο πρόεδρος Domenico De Sole θα υπηρετούν ως σύμβουλοι επωνυμίας μέχρι το τέλος του 2023. Ο όμιλος Zegna, ο οποίος θα κατασκευάζει, θα διανέμει και θα λειτουργεί λιανικά για τη μόδα και τα αξεσουάρ Tom Ford, έχει επίσης διορίσει Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tom Ford Fashion, που αναμένεται να ανακοινώσει τον Ιούλιο.

“Έχω συνεργαστεί στενά με τη Zegna για περισσότερα από 30 χρόνια, πρώτα στην Gucci, μετά στο Yves Saint Laurent…” σημείωσε ο Ford. “Απλώς δεν υπήρχε άλλος συνεργάτης στον οποίο θα είχαμε απευθυνθεί, για την παραγωγή προϊόντων μόδας υψηλής ποιότητας και μια άψογη εμπειρία λιανικής”.

*Φωτογραφία εξωφύλλου: fashionista.com

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.