75521579_2552944888107195_2279654579270320128_o

The MAnnequin Collection: ένα brand με υπέροχη φιλοσοφία!

*Επιμέλεια συνέντευξης Κωνσταντίνα Τάκου.

Δύο αδερφές από την Θεσσαλονίκη που αγαπούν τον χώρο της μόδας έχουν δημιουργήσει το “The MAnnequin Collection”, ένα αξιόλογο brand που έχει να δώσει πολλά ακόμη. Υπέροχες δημιουργίες που καλύπτουν όλο το στιλιστικό φάσμα και αναφέρονται σε όλα τα γυναικεία γούστα, έχοντας γεωμετρικές αναφορές σε συνδυασμό με girly στοιχεία, γεγονός που τα κάνει πρωτότυπα και μοναδικά. Πρόσφατα συναντήσαμε τις δημιουργίες της Μελίνας + Αναστασίας για πρώτη φορά στο Athens Exclusive Designers Week και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι. Ας δούμε, λοιπόν, τι έχουν να μας πουν.

Facebook: MAnnequin

Instagram: themannequincollection

Website: www.themannequincollection.com

 

1. Πως ξεκινήσατε να ασχολείστε με τον χώρο της μόδας;

Η ενασχόληση με το χώρο της μόδας υπήρχε από όταν ήμασταν πολύ μικρές στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αλλά οι δρόμοι που ακολουθήσαμε μεγαλώνοντας ήταν διαφορετικοί, μιας και οι σπουδές μας είναι πάνω στα οικονομικά και την αρχιτεκτονική.  Κάποια στιγμή ξεκινήσαμε τη ραπτική ως χόμπι, αλλά τελικά αυτή μας η ενασχόληση μας γέμισε με έμπνευση και πάθος για τη μόδα και έτσι αποφασίσαμε να ασχοληθούμε επαγγελματικά με αυτή.

2. Πείτε μας λίγα λόγια για το brand σας.

Το brand μας είναι μια προέκταση του εαυτού μας και επιδιώκουμε κατά κύριο λόγο να εκφραζόμαστε μέσα από τις συλλογές μας και όχι απλά να ακολουθούμε τυφλά τις τάσεις της μόδας. Οι συλλογές μας είναι πάντα μικρές και το χαρακτηριστικό τους στοιχείο είναι το παιχνίδι με διάφορα γεωμετρικά σχήματα χρώματα και υφές ώστε να δημιουργούνται ενδιαφέροντα μοτίβα. Το MAnnequin είναι ένα σύγχρονο γυναικείο brand που απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που τολμά και θέλει να ξεχωρίζει, χωρίς όμως να απαρνείται την κομψότητα και τη θηλυκότητα της.

3. Πως εμπνευστήκατε το όνομα του brand; 

Ως λάτρεις της ραπτικής δανειστήκαμε το όνομα του brand από το mannequin, δηλαδή την κούκλα που υπάρχει σε κάθε ατελιέ και αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία της. Έτυχε, βέβαια, να ταιριάζει και με τα αρχικά μας Μελίνα + Αναστασία οπότε το θεωρήσαμε θετικό οιωνό και αποφασίσαμε να βαφτίσουμε το brand μας MAnnequin.

4. Γνωρίζουμε ότι το brand σας εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, πιστεύετε ότι σαν πόλη έχει να δώσει πράγματα στον χώρο της μόδας; 

Μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη, που στο παρελθόν έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ελληνική μόδα, εννοείται πως έχει ακόμα να δώσει πράγματα.  Σίγουρα έχει μειωθεί η ενασχόληση με το χώρο της μόδας σε επαγγελματικό επίπεδο, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άτομα με θέληση και δημιουργικότητα που προσπαθούν να προσφέρουν κάτι από τον εαυτό τους σε αυτό το χώρο και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.

5.  Συναντήσαμε για πρώτη φορά την τελευταία σας κολεξιόν στο Athens Xclusive Designers Week. Πείτε μας για την εμπειρία σας;

Η αλήθεια είναι πως ενώ είχαμε ξαναδεί μεμονωμένα κομμάτια μας στην πασαρέλα, το να κάνουμε το δικό μας fashion show ήταν κάτι πρωτόγνωρο και εντελώς διαφορετικό για εμάς. Το να βλέπει κανείς το αποτέλεσμα του κόπου τόσων μηνών σε ένα καλά οργανωμένο λαμπερό event είναι μια μορφή ανταμοιβής και μια ώθηση για να συνεχίσει να προσπαθεί. Σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη σαν εμπειρία και ελπίζουμε να την επαναλάβουμε σύντομα.

6. Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης της κολεξιόν σας;

Η έμπνευση μας για κάθε συλλογή συνήθως προέρχεται από παντού γι’αυτό θα χρειαζόμασταν σελίδες για να εξηγήσουμε πώς ακριβώς λειτουργεί.  Παίρνουμε μικρά στοιχεία από οτιδήποτε μπορεί να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον.  Για τη συγκεκριμένη συλλογή οι πηγές τις έμπνευσης σχετίζονταν όλες με κάποια μορφή τέχνης όπως η μουσική, ο κινηματογράφος και η λογοτεχνία και στόχος μας ήταν να ταξιδέψουμε το κοινό σε έναν κόσμο μυστήριο και παραμυθένιο, διατηρώντας, παράλληλα, ένα διάλογο με το παρόν.

7. Ποιο είναι το επόμενο επαγγελματικό σας βήμα;

Η φιλοσοφία μας από το ξεκίνημα του brand είναι «ένα μικρό βήμα κάθε φορά» οπότε σίγουρα σε αυτή τη φάση το μόνο που θέλουμε, είναι να κάνουμε ένα βήμα εξέλιξης (δυστυχώς υπάρχουν και τα βήματα προς τα πίσω) αλλά δεν μπορούμε να πούμε ποιο θα είναι αυτό.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι την Ιανουάριο θα βρισκόμαστε με τη συλλογή «Girly Geometry Collection» στην εμπορική έκθεση Andydote.

8. Κλείνοντας ποια συμβουλή θα δίνατε σε όλους τους νέους σχεδιαστές μόδας.

Να μην τα παρατάνε εύκολα! Ο χώρος της μόδας είναι συναρπαστικός και γεμάτος όμορφα πράγματα και εμπειρίες, αλλά κρύβει και πολλές αγωνίες, άγχος και αποτυχίες οπότε χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να τα καταφέρει κανείς.

Tags:
0 shares
Η Κωνσταντίνα Τάκου είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πάτρας. Εργάζεται ως θεατρολόγος, αλλά λατρεύει τον χώρο της μόδας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας και ενημερώνεται καθημερινά για τις καινούριες τάσεις.