IMG_3200

“Talent Of The Week”: Η makeup artist Δήμητρα Σιώμου σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Paramano.gr!

“Στο αποψινό “Talent Of The Week” φιλοξενούμε μια νέα, ταλαντούχα και φιλόδοξη makeup artist. Eίναι ευγενική, δουλέυει πολύ και είναι πολύ ταλαντούχα. Μας μιλά για την εμπειρία της στο χώρο της μόδας και για τον καινούργιο της χώρο, ο οποίος μόλις άνοιξε. Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενούμε απόψε την Δήμητρα Σιώμου.

-Νίκος Αλιάζης @Paramanos

Instagram: dimitra.siomou

Πότε ήρθες σε επαφή για πρώτη φορά με το μαγικό κόσμο του “Make Up” και τι είναι αυτό που σε κέρδισε σ’αυτό;

Αυτό που με κέρδισε στο μακιγιάζ είναι η αίσθηση της ελευθερίας που σου δίνει. Να δημιουργήσεις, να πειραματίστεις και να “μεταμορφώσεις” όχι μόνο το πρόσωπο αλλά και τη διάθεση ενός ανθρώπου. Η πρώτη μου επαφή δεν ήταν άλλη από τη μητέρα μου! Θυμάμαι πάντα να την χαζεύω να ετοιμάζεται. Όταν δε ήρθε στα χέρια μου η πρώτη παλέτα με σκιές κι άρχισα να πειραματίζομαι κατάλαβα πως αυτό θέλω να κάνω.

Photo by Aria Drandake

Ποιες συνεργασίες σου θα ξεχώριζες από την μέχρι τώρα πορεία σου;

Σε προσωπικό επίπεδο είναι δύσκολο να ξεχωρίσω ή να συγκρίνω τις μέχρι τώρα συνεργασίες μου καθώς τις αντιμετωπίζω όλες με την ίδια βαρύτητα. Σε ομαδικό επίπεδο όμως θα θυμάμαι πάντα την πρώτη μου επαφή με το χώρο της μόδας με τη συμμέτοχη μου στο AXDW και το GNTM, ευκαιρία που μου δόθηκε μέσω της σχολής μακιγιάζ που φοιτούσα.

Photo by Christina Oikonomou

Ο χώρος της μόδας είναι αρκετά ανταγωνιστικός και δύσκολος. Ποιες δυσκολίες έχεις “συναντήσει” μέχρι στιγμής;

Παρόλο που ο χώρος της μόδας είναι αρκετά ανταγωνιστικός και “κλειστός” στην Ελλάδα ομολογώ πως έχω σταθεί αρκετά τυχερή και δεν έχω συναντήσει σημαντικές δυσκολίες. Θεωρώ πως γενικά στη ζωή είναι όλα θέμα θέλησης και χαρακτήρα. Αν αγαπάς κάτι πολύ μετατρέπεις τη δυσκολία σε πρόκληση.

Photo by Aria Drandake

Τι θα πρότεινες στις αναγνώστριες μας να αποφεύγουν, σε ό,τι αφορά το μακιγιάζ τους;

Θα πρότεινα να αποφεύγουν προϊόντα που επιβαρύνουν το δέρμα τους ή να αντιγράφουν οτιδήποτε βλέπουν στο διαδίκτυο. Δεν έχουν όλα τα πρόσωπα το ίδιο σχήμα, ούτε όλα τα δέρματα τις ίδιες ανάγκες πράγμα που σημαίνει ότι πολλές φορές τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά.

Photo by Panos Perantakos

Θα ήθελες να μοιραστείς κάποια από τα μελλοντικά σου σχέδια μαζί μας;

Στα μελλοντικά μου σχέδια είναι η διαρκής εξέλιξη μου. Με ενδιαφέρει να συμμετάσχω και σε άλλα editorial μόδας και να δημιουργήσω όσο το δυνατόν περισσότερες συνεργασίες. Διατηρώ ήδη έναν χώρο, όπου παρέχω υπηρεσίες σχετικές με το πρόσωπο και τις βλεφαρίδες και στο μέλλον σκοπεύω να τον μετατρέψω σε ένα studio ομορφιάς με βασική προτεραιότητα τις επιθυμίες κάθε γυναίκας.

Photo by Aria Drandake

Τέλος τι θα συμβούλευες ένα νέο παιδί, που θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το make up;

Αν και είμαι νέα στον χώρο του μακιγιάζ, για να δίνω συμβουλές με σιγουριά, θα συμβούλευα κάποιον να το κάνει! Είμαι υπέρ στο να κυνηγάς τα όνειρα σου με όποιο κόστος. Στην αρχή φαίνονται όλα δύσκολα, αλλά μόλις υλοποιηθούν μπορεί κανείς να δει τη μαγεία τους.

Photo by Zoi Kapiri
Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.