1605824802121

“Talent Of The Week”: Ο fashion stylist Θάνος Κουτσολάμπρος σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Paramano.gr!

“Είναι οπαδός της minimal αισθητικής, δε θεωρεί ότι styling είναι μόνο να συνδυάσεις ένα παντελόνι με μια μπλούζα, αλλά τον ενδιαφέρει να δώσει χαρακτήρα σε μια εικονα επιλέγοντας τα σωστά ρούχα, ακόμα και αν μιλάμε για ένα απλό t-shirt.
Τον γνωρίζω από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε να ασχολείται με τη μόδα. Έβλεπες ξεκάθαρα τη θέληση και το πάθος του, να ασχοληθεί με τη μόδα και πιο συγκεκριμένα με το styling. Σήμερα είναι ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους στυλίστες στην Ελλάδα και με μεγάλη μας χαρά τον φιλοξενούμε στο αποψινό “Talent Of The Week”. Ο λόγος για τον Θάνο Κουτσολάμπρο.”

-Νίκος Αλιάζης @Paramanos

Instagram: thanos_kou

Θάνος Κουτσολάμπρος

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με το styling;

Η μόδα ήταν κάτι το οποίο με ενδιέφερε από μικρό παιδί, αλλά ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι μπορώ να το κάνω σαν δουλειά. Σπούδασα τουριστικά όπου και δούλεψα πάνω σε αυτό κάποια χρόνια. Όμως γενικά δεν με κάλυπτε σαν δουλειά. Έτσι, απλά μια μέρα παραιτήθηκα και πήγα και γράφτηκα σε σχολή μόδας πριν περίπου 4 χρόνια. Ουσιαστικά το αποφάσισα, μέσα σε μια νύχτα.

Oι πιο πολλοί στυλίστες όταν ξεκινούν την ενασχόληση τους με το χώρο της μόδας ενδιαφέρονται κυρίως για fashion editorials και λιγότερο για τις πιο εμπορικές δουλειές (eshop, διαφημιστικά κτλ). Πιστεύεις ότι μπορεί να βρει κανείς την ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δυο;

Όλα χρειάζονται και όλα πρέπει να γίνονται στη πορεία της δουλειάς, στην τελική όλα είναι εμπορικές δουλειές με διαφορετική προσέγγιση. Στα editorials των περιοδικών δουλευουμε πάντα σε συνεργασία με το τμήμα μάρκετινγκ, ώστε να συμπεριλάβουμε τους πελάτες των περιοδικών, ενώ στις καμπάνιες και τα διαφημιστικά ασχολούμαστε με τον ίδιο τον πελάτη και το προϊόν του, είτε είναι ρούχα, είτε αξεσουάρ. Σημαντικό κομμάτι της δουλειάς είναι τα test shootings, οι φωτογραφίσεις ουσιαστικά που κάνουμε μια ομάδα από artists, ώστε να εμπλουτίσουμε το portfolio μας. Η ισορροπία έρχεται μετά από κάποιο καιρό, όταν σιγά σιγά αρχίζεις και βρίσκεις το ύφος σου και την ταυτότητα σου και μπορείς να “δηλώσεις” εικαστικά την παρουσία σου σε όλα. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ταυτότητα στην εικόνα μας.

Ποιες συνεργασίες σου θα ξεχώριζες από την μέχρι τώρα καριέρα σου;

Στα χρόνια που δουλεύω έχω συνεργαστεί με πολλά brands, designers και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου που με βοήθησαν και με βοηθούν να εξελιχθώ. Κάθε νέα συνεργασία για μένα μου προκαλεί ενθουσιασμό. Η συνεργασία μου με το περιοδικό WONDERLAND κάνοντας ένα editorial για αυτούς είναι κάτι το οποίο με έκανε πολύ χαρούμενο, αν θα έπρεπε να επιλέξω κάτι.

Η σταθερή μου συνεργασία όμως με αγαπημένα μου brands, όπως Touché και DIG athens είναι επίσης κάτι που με κάνει χαρούμενο, διότι έχουμε μια κοινή γραμμή και ας πούμε ότι “μιλάμε” την ίδια γλώσσα.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ασχοληθεί κανείς με το styling στην Ελλάδα;

Το να ασχοληθεί κανείς με το styling στην Ελλάδα είναι εύκολο, το να βιοπορίζεσαι όμως από αυτό είναι το δύσκολο της υπόθεσης. Η αγορά είναι μικρή και δεν μπορεί να απορροφήσει όλους τους επαγγελματίες. Δυστυχώς, αρκετές  ελληνικές εταιρίες θεωρούν τον στυλίστα περιττό κομμάτι για μια φωτογράφιση αν και σιγά σιγά αλλάζει αυτό.

Για να καταλήξω να βιοπορίζομαι από αυτό, δούλευα πολύ καιρό αφιλοκερδώς, για να με μάθει η αγορά. Αν δεν υπάρχει οικονομικό back up είναι πολύ δύσκολα στην αρχή.

Τέλος τι θα συμβούλευες ένα νέο παιδί, που θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το styling;

Τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό το κομμάτι, να έχουν όρεξη για δουλειά, να μη βαριούνται και να ακούν! Η δουλειά μας έχει πολύ κουβάλημα και πολύ τρέξιμο. Πρέπει να είναι διατεθειμένοι να τα κάνουν όλα. Επίσης σημαντικό κομμάτι ,να διαβάζουν περιοδικά. Να έχουν προσλαμβάνουσες!

Ότι βλέπουμε, ότι μελετάμε, αποτυπώνεται στο κεφάλι μας και έτσι, σιγά σιγά, χτίζουμε την ταυτότητα μας.

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτος του τμήματος "Μονωδίας και Μελοδραματικής" του Ωδείου Δημήτρης Μητρόπουλος. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά(Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.)