Στιγμιότυπο οθόνης 2023-05-11 003632

Όλες οι τάσεις στα γυαλιά ηλίου για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2023!

*Γράφει η Κωνσταντίνα Τάκου.

Αν υπάρχει ένα αξεσουάρ που μπορεί να μεταμορφώσει άμεσα μια εμφάνιση, αυτό είναι τα γυαλιά ηλίου. Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις στα γυαλιά ηλίου κάθε χρόνο συνοψίζουν πραγματικά την εποχή που διανύουμε. Για το 2023, οι τάσεις στα γυαλιά είναι τολμηρές και διασκεδαστικές, με φουσκωμένους σκελετούς, φιμέ φακούς και αποχρώσεις σε στυλ δεκαετίας του ’70 να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους. Ας δούμε παρακάτω όλα όσα ξεχωρίσαμε!

’70s Aviators

Photo Credits: whowhatwear.co.uk
Photo Credits: whowhatwear.co.uk

Η vintage τάση των aviator γυαλιών επιστρέφει, αυτή την φορά σε oversized μέγεθος. Μια τάση που έρχεται από τα  ’70s με μια ανανεωμένη όψη που είναι αρκετά stylish. Mπορεί να τα συναντήσουμε σε ανοιχτόχρωμους φακούς αλλά και πιο σκουρόχρωμους, που τονώνουν κατευθείαν το στυλ μιας γυναίκας.

White Frames

Photo Credits: wear-next.com
Photo Credits: wear-next.com

Οι λεπτές γραμμές σίγουρα δεν είναι ένας από τους χαρακτηρισμούς, που θα χρησιμοποιούσαμε για να περιγράψουμε τις τάσεις των γυαλιών ηλίου του 2023. Διάσημοι οίκοι μόδας μας παρουσιάζουν για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 χοντρούς λευκούς σκελετούς, συχνά σε οβάλ σχήματα, τα οποία τα κάνουν μοναδικά και ξεχωριστά μαγνητίζοντας τα βλέμματα όλων.

Rose-Tinded Lenses

Photo Credits: byrdie.com

Οι σκουρόχρωμοι φακοί αποτελούν τάση, αλλά σίγουρα οι ροζ αποχρώσεις θα κυριαρχήουν την φετινή Άνοιξη. Από απαλή ροζ απόχρωση, μέχρι σχέδια Barbie με πλήρη εμφάνιση, τα χαρούμενα γυαλιά ηλίου δεν έχουν τέλος, για να διαλέξετε. Εκτός όμως από τις ροζ αποχρώσεις, επίσης θα δούμε ότι και οι καφετί αποχρώσεις θα φορεθούν πολύ, δίνοντας ένα φυσικό και άκρως στυλάτο αποτέλεσμα στο σύνολο μας.

XXL FRAMES

Photo Credits: wear-next.com
Photo Credits: whowhatwear.co.uk

Οι φουσκωμένοι σκελετοί της Loewe ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στα γυαλιά ηλίου στην Εβδομάδα Μόδας τον Σεπτέμβριο, με τη Leonie Hanne και την Ellie Delphine να είναι μεταξύ των trend-setter. Ο Dior έχει παρουσιάσει ένα παρόμοιο ζευγάρι χοντροκομμένα γυαλιά ηλίου, σε πιο τονισμένο μαύρο για όσους δεν είναι έτοιμοι να φορέσουν τις έντονες κίτρινες ή μπλε αποχρώσεις του κοβαλτίου.

Racer Frames

Photo Credits: whowhatwear.co.uk

Σύμφωνα με το Pinterest, οι αναζητήσεις για «φουτουριστικά γυαλιά» αυξήθηκαν κατά 70%. Η Lihi Kopel, σχεδιάστρια γυαλιών, GlassesUSA.com, λέει: «Aπό την χρονιά που ήρθε ο Covid, η κοινωνία άλλαξε. περισσότεροι άνθρωποι φορούν αθλητικά ρούχα κάθε μέρα. Το activewear έχει συγχωνευθεί στην κουλτούρα του δρόμου, και αυτό περιλαμβάνει και τα γυαλιά.»

Rectangular Frames

Photo Credits: pinterest.com
Photo Credits: whowhatwear.co.uk

Τα ορθογώνια γυαλιά ηλίου είναι δημοφιλή εδώ και μερικές σεζόν και δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σύντομα. Αυτό το ευέλικτο στυλ έχει μια ρετρό αίσθηση και φαίνεται τόσο νοσταλγική, όσο και μοντέρνα, όταν το δοκιμάζετε σε φρέσκο χρώμα, υλικό ή σιλουέτα. Αναμφίβολα έχετε δει ορθογώνια πλαίσια συνδυασμένα με viral τάσεις, καθώς και τις αγαπημένες σας διασημότητες να τα επιλέγουν στις εμφανίσεις τους.

Πηγές: whowhatwear.co.uk, popsugar.com, byrdie.com

*Φωτογραφία εξωφύλλου: justsunnies.com

Tags:
0 shares
Η Κωνσταντίνα Τάκου είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πάτρας. Εργάζεται ως θεατρολόγος, αλλά λατρεύει τον χώρο της μόδας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας και ενημερώνεται καθημερινά για τις καινούριες τάσεις.