50967328_822445614758362_323453591924768768_n

NGFL #6: Η μόδα είναι τέχνη και ο θεσμός του NGFL το απέδειξε!

*Γράφει η Ελένη Μοραντζή.

Η αυλαία του 6ου NGFL έπεσε την Κυριακή 14 Απριλίου αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Ένα διήμερο πάρτι με πολύ χρώμα, ξεχωριστές υφές, ταλέντο και διαφορετικότητα. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το NGFL αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει ταλέντο και κρύβεται σε ανθρώπους με όραμα και δημιουργικότητα. Ο θεσμός που προάγει τα νέα ταλένταμ αυτή τη φορά έδωσε ρέστα, αφού είδαμε καταπληκτικές δημιουργίες, ήπιαμε κοκτέιλ και κλέψαμε ιδέες για μακιγιάζ και μαλλιά.  Δυο μέρες, 10 σχεδιαστές , 13 catwalk και όλα αυτά always on time.

Το Σάββατο 13 Απριλίου  παρουσίασαν τις συλλογές τους οι Σχολές ΔΙΕΚ Χαϊδαρίου και ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και οι σχεδιαστές Touche, Falf Μinamal Chic/Melinda Hazel, Karima one of a kind, Arsinoe de Thrace, Tassos Ntove/Natali Metalart και Anthony Thumy. Τις συλλογές συνόδευαν γυαλιά από το ελληνικό brand Urban Owl.

FALF MINIMAL CHIC / MELINDA HAZEL
ARSINOE DE THRACE
KARIMA ONE KIND
TASSOS NTOVE
TOUCHE

Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε ο σχεδιαστής Αnthony Thumy. O σχεδιαστής άφησε το δικό του αποτύπωμα στο event. Μαζί με τον καθηγητή του κ. Δαββέτα και την κυκλοφορία του βιβλίου του «O δρόμος του Ορφέα» από τις εκδόσεις Καλέντη από το οποίο εμπνεύστηκε τη συλλογή του ο σχεδιαστής, ο Αnthony παρουσίασε 10 outfits, που έδωσαν μία άλλη πνοή στη βραδιά. Στο τέλος ο κ. Δαββέτας έγραψε στίχους από το βιβλίο πάνω στα φορέματα της συλλογής.

Την Κυριακή 14 Απριλίου παρουσίασαν τις συλλογές τους οι σχεδιαστές Rien by Penny Vomva, Karakusi, Atelier Vassiliki και Ioakeim Mitakos Athens. Την βραδιά έκλεισε το show του Hair Styling by Paul Michell.

RIEN
RIEN
RIEN
KARAKUSI
KARAKUSI
KARAKUSI
KARAKUSI
ATELIER VASILIKI
ATELIER VASILIKI

Tα shows ολοκληρωθήκαν με αυτό του Ioakeim Mitakou, ένα show με το όνομα Έρεβος”, σύμφωνα με τον Ησίοδο, ο Έρεβος προήλθε από το Χάος και τη Γαία (τηv γήινη ύλη) με τη μεσολάβηση του Έρωτα. Συμβολίζει τη σιωπή και το βάθος της νύχτας. Η γυναίκα μούσα του σχεδιαστή, είναι μια γυναίκα δυναμική, ανεξάρτητη με αισθητικές ανησυχίες, έντονη προσωπικότητα, χειραφετημένη, που ποτέ μα ποτέ δεν ξεχνά τη θηλυκή της ταυτότητα, είναι αισθησιακή αλλά ποτέ χυδαία.

Σχεδιαστές, δημοσιογράφοι, και λάτρεις της μόδας, κατέκλυσαν τον Πολυχώρο Αθήναις, δοκίμασαν τα chilled classics από τα Starbucks και απήλαυσαν τον πετυχημένο συνδυασμό της προβολής των installations art, των εικαστικών εκθέσεων και των fashion shows.

Τα fashion shows του NGFL6 είχαν όλα τα trend που κυριαρχούν στην fashion σκηνή με μια δόση ελληνικού ταλέντου και ταμπεραμέντου. Είχαν διαφορετικό ύφος, styling και μοντέλα με ιδιαίτερο στυλ. Εξαιρετικό make up και hair styling τα οποία επιμελήθηκε η σχολή Freddy Makeup Stage και όπως πάντα το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα έφερε την υπογραφή του Μιχάλη Πάντου. Η εταιρία MIGATO υποστήριξε τα catwalks με υποδήματα.

Η αίσθηση που μας άφησε το 6 NGFL κρύβει μια γλυκιά προσμονή για το επόμενο!

Tags:
0 shares
Η Ελένη Μοραντζή ζει στην Αθήνα. Ασχολείται επαγγελματικά με το "fashion blogging". Παράλληλα σπουδάζει "Γεωλογία" στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η μεγάλη της αγάπη είναι η μόδα, τα ταξίδια και η αρθρογραφία.