Η Μαρία Διαμαντοπούλου παρουσιάζει το brand χειροποίητων κοσμημάτων ”Maridée Jewellery”.

*Επιμέλεια συνέντευξης Ελένη Μοραντζή. 

Τα κοσμήματα είναι απαραίτητο αξεσουάρ για ένα ολοκληρωμένο outfit. Η σημερινή μας καλεσμένη έχει καταφέρει σε λίγα χρόνια να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο brand κοσμημάτων με μίνιμαλ αισθητική. Ο λόγος για την Μαρία Διαμαντοπούλου, που σήμερα θα μας μιλήσει για την αγάπη της για το χειροποίητο κόσμημα και το brand της Maridée Jewellery.

Website: www.marideejewellery.com

Instagram: marideejewellery

Facebook: marideejewellery

Πες μας λίγα λόγια για τη δημιουργία του brand κοσμημάτων maridee.

Αρχικά να συστηθώ. Είμαι η Μαρία Διαμαντοπούλου και ο σχεδιασμός κοσμημάτων ήταν μία ιδέα (γαλλικά: idée) που γεννήθηκε και κάπως έτσι, παίζοντας, προέκυψε το όνομα Maridée (μαριντέ). Πάντα λάτρευα τις μίνιμαλ και λιτές γραμμές σε όλα γύρω μου. Από το ντύσιμο, μέχρι τη διακόσμηση και την Αρχιτεκτονική. Δε θα μπορούσα λοιπόν, να μην εφαρμόσω αυτή τη λογική και στα κοσμήματα. Απόλυτα γυαλισμένες επιφάνειες και μοντέρνα σχέδια που μπορούν να φορεθούν πραγματικά όλες τις ώρες.

Πως ασχολήθηκες με τον χώρο της χρυσοχοΐας; 

Ο σχεδιασμός κοσμημάτων ήταν ένα αντικείμενο που με ενδιέφερε αρκετά χρόνια, πριν ξεκινήσω να ασχολούμαι με αυτό. Σπούδασα Αρχιτεκτονική και όπως καταλαβαίνετε το μικρόβιο του σχεδίου και της συνεχούς αναζήτησης νέων ιδεών είχε μπει για τα καλά. Επίσης, η εξοικείωση με τη μακέτα χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο μου άρεσε η κατασκευή με τα χέρια, σε μικρή κλίμακα. Έτσι με το που ήρθα στην Αθήνα το πρώτο πράγμα που έκανα, ήταν να ξεκινήσω δειλά δειλά να κάνω σεμινάρια και σπουδές πάνω στο κόσμημα, ώστε να βεβαιωθώ ότι αυτά που είχα στο μυαλό και στο χαρτί μπορούσαν να αποτυπωθούν κανονικά. Και κάπως έτσι γύρω στο 2017 ξεκίνησαν όλα…

Τι σημαίνει το κάθε σχέδιο για σένα, πως καταλήγεις στα τελικά σου σχέδια; 

Διαβάζω πολύ, ψάχνω πολύ και κυκλοφορώ πάντα με μία αντζέντα γιατί η ιδέα μπορεί να έρθει εκεί που δεν το περιμένεις, και αν δεν την αποτυπώσεις στο χαρτί εκείνη ακριβώς τη στιγμή, τότε ξεχνιέται ή αλλοιώνεται. Έτσι έχω μία “μαγική αντζέντα” γεμάτη ιδέες, που ίσως είναι μουτζούρες πολλές φορές αλλά πάντα κάτι κρύβεται κάτω από αυτές. Μπορεί να είναι ένα νέο σχέδιο, ή μία νέα collection, που θα ωριμάσει και θα βγει όταν έρθει η ώρα της. Προσπαθώ όμως πάντα να είμαι πιστή στο στυλ και στις γραμμές της Maridée.

Περιέγραψε μας μια μέρα σου στο εργαστήριο.

Στο εργαστήριο είναι εκεί που “μαγειρεύονται” όλα. Πηγαίνω εκεί γύρω στις 9 το πρωί και το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να ετοιμάσω καφέ, να ανοίξω τον υπολογιστή και την ατζέντα με τα ραντεβού της ημέρας και να οργανώσω το πρόγραμμα και ποιες παραγγελίες είναι προς παράδοση. Μετά μαζεύω μαλλιά και μανίκια, φοράω την ποδιά μου και αρχίζω δουλειά στο εργαστήριο ετοιμάζοντας τις παραγγελίες μέχρι τις 8 το βράδυ συνήθως. Παράλληλα απαντώ σε μηνύματα, τηλέφωνα, δέχομαι τα ραντεβού στο showroom, κατεβαίνω στο κέντρο για όσες εξωτερικές δουλειές προκύπτουν. Γενικά η μέρα είναι πάντα γεμάτη. 

Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος σου φόβος ξεκινώντας το brand σου;

Νομίζω ότι όλοι όσοι επιλέγουν να κάνουν στροφή στην επαγγελματική τους πορεία, έχουν πολλά άγχη και ανησυχίες. Κάνω καλά; Μήπως να συνεχίσω “στην ασφάλειά μου” με αυτό που έχω σπουδάσει και γνωρίζω καλύτερα;Η ιδέα όμως που είχα, με είχε γεμίσει τόσο πολύ, που έκανα στην άκρη όλες τις δεύτερες σκέψεις. Το πίστεψα πολύ και το σπούδασα, γιατί η εμπειρία χωρίς τη γνώση θεωρώ πως σε περιορίζει και δεν υπήρχαν τέτοια περιθώρια. Είχα πολλή πίστη και επιμονή. Το αγάπησα και το φρόντισα πολύ. 

Βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας, πως βιώνεις εσυ ως  επιχείρηση την κατάσταση αυτή;

Είναι πολύ περίεργη η περίοδος αυτή. Το άγχος είναι πολύ και η ψυχολογική πίεση επίσης, γιατί είναι κάτι που έχει διάρκεια. Από την άλλη προσπαθώ κάθε πρωί να χαμογελώ και να είμαι αισιόδοξη. Θα περάσει.  Στο μεταξύ προσπαθώ να εκμεταλλεύομαι κάθε λεπτό αυτής της περιόδου. Δουλεύω πολύ σε νέα σχέδια, στην οργάνωση του εργαστηρίου, που είχε μείνει λίγο πίσω, αλλά κυρίως προσπαθώ να εξελίξω τη σχέση με τον κόσμο, που μας αγαπά και μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.  

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια για το brand, πως το βλέπεις σε 10 χρόνια από τώρα; 

Σε 10 χρόνια θα ήθελα να έχω καταφέρει να υλοποιήσω μία σκέψη που έχω καιρό τώρα και μου έχει πάρει τα μυαλά.  Αλλά επειδή με όσα συμβαίνουν δε ξέρουμε ούτε αύριο τι θα γίνει, θέλω να είμαστε καλά, να πατάμε γερά στα πόδια μας και είμαι σίγουρη ότι οι μέρες που έρχονται είναι πολύ φωτεινές και θα έχουμε πολλές ευκαιρίες.  

Τι θα συμβούλευες κάποιον που θέλει να ακολουθήσει το δρόμο της σχεδίασης κοσμημάτων;

Θα τον συμβούλευα πρώτα να αγαπήσει την ιδέα του, να την πιστέψει σα να ήταν η υπέρτατη καινοτομία, να την οραματιστεί με κάθε λεπτομέρεια, να οργανωθεί και να πιάσει δουλειά, χωρίς να αφήσει την παραμικρή ευκαιρία να περάσει. 

Tags:
0 shares
Η Ελένη Μοραντζή ζει στην Αθήνα. Ασχολείται επαγγελματικά με το "fashion blogging". Παράλληλα σπουδάζει "Γεωλογία" στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η μεγάλη της αγάπη είναι η μόδα, τα ταξίδια και η αρθρογραφία.