unnamed (4)

Mαρία Κοτσώνα, μια από τις πιο υποσχόμενες σχεδιάστριες παπουτσιών στην Ελλάδα!

Για τη Μαρία μου μίλησε μια κοινή μας γνωστή. Άρχισα, λοιπόν, να την παρακολουθώ και να βλέπω την εξέλιξη της. Ενθουσιάστηκα με τη δουλειά της, αλλά και με την “ελληνικότητα” των υποδημάτων της. Και θα σας εξηγήσω τι εννοώ. Τα “Κotsonas handmade shoes” κατασκευάζονται στην Κρήτη, από την οικογένεια της Μαρίας. Με πολύ μεράκι, λεπτομέρεια, με ποιοτικά υλικά και σε αρκετά χαμηλές τιμές, αν υπολογίσει κανείς όλα όσα προαναφέραμε. Είμαι πολύ χαρούμενος λοιπόν που αυτή την εβδομάδα φιλοξενούμε ένα νέο κορίτσι, που σε λίγο καιρό θα μιλάει για τη δουλειά της όλη η Ελλάδα. Επίσης είναι τιμή μας, που μας προσφέρει, ένα αγαπημένο της, ζευγάρι πέδιλα, δώρο για όλους εσάς και την ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν την Μαρία Κοτσώνα…

Πες μας λίγα λόγια για εσένα, για να σε γνωρίσουν και οι αναγνώστες μας λίγο παραπάνω.
Ονομάζομαι Μαρία Κοτσώνα, είμαι 23 χρόνων και γεννήθηκα στη Σητεία Κρήτης. Είμαι σχεδιάστρια παπουτσιών και ιδιοκτήτρια στην εταιρεία “Κotsonas handmade shoes”

Πως μπήκε στη ζωή σου η σχεδίαση παπουτσιών;
Τα παπούτσια ήταν πάντα ένα μέρος της ζωής μου, αφού ο πατέρας μου είναι κατασκευαστής και σχεδιαστής. Από μικρή μου άρεσε να ζωγραφίζω και ήξερα κατά κάποιο τρόπο οτι ήταν στο αίμα μου.

Χαρακτήρισε μου τα παπούτσια που σχεδιάζεις.
Τα παπούτσια που σχεδιάζω είναι θηλυκά, σικ και σέξι.

Πως θα περιέγραφες τις γυναίκες που φορούν τα παπούτσια σου;
Οι γυναίκες που επιλέγουν τα παπούτσια μου είναι δυναμικές, σέξι και έχουν αυτοπεποίθηση. Συνήθως έχουν άποψη, για τη μόδα και μπορούν να τα υποστηρίζουν.

Μπορείς να μας περιγράψεις λίγο τη διαδικασία, που ακολουθείς κατά την υλοποίηση ενός ζευγαριού παπουτσιών; Από την ιδέα και τη σχεδίαση, έως και την κατασκευή του.
Η διαδικασία που ακολουθώ για την υλοποίηση ενός παπουτσιού κρατάει περίπου 1-1,5 μέρα. Έμπνευση μπορεί να μου δώσει το οτιδήποτε… Αφού έχω “ντύσει” το καλαπόδι με χαρτοταινία και έχω το σχέδιο ζωγραφισμένο στο μπλοκ μου, αρχίζω να σχεδιάζω εκεί πάνω. Μετά κόβω τα σταμπο και τα βάζω πάνω στο υλικό, που έχω επιλέξει. Έπειτα τα κόβω, τα φοδράρω και τα ράβω. Στη συνέχεια ξεφοδράρω και ξεκινάω το μοντάρισμα. Τέλος βάζω τις σόλες και τα τακούνια.

Όσον αφορά το brand σου, πόσο σε έχουν βοηθήσει τα social media στην μέχρι τώρα πορεία σου;
Τα social media έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαφήμιση του brand μου. Μου έχει δοθεί η δυνατότητα να πουλάω σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ακόμα μπορεί ο οποιοσδήποτε να μάθει, για τη δουλειά μου εύκολα.


Θυμάσαι μια συμβουλή που σου έδωσε κάποιος άνθρωπος στο ξεκίνημα σου και με αυτή να σε βοήθησε πολύ;
Η καλύτερη συμβουλή που πήρα είναι από τον πατέρα μου, μου είχε πει το εξής: “Όσο επιτυχημένη και αν γίνεις, τόσο λιγότερο αρεστή  θα είσαι. Όμως η δύναμη και η αυθεντικότητα σου είναι πιο σημαντική, από την γνώμη των άλλων. Πάνω απ΄όλα, να είσαι η ηρωίδα στη ζωή σου.”

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες και ίσως αντιμετωπίζεις (ελπίζω πως όχι), από τότε που αποφάσισες να ασχοληθείς με την σχεδίαση παπουτσιών;
Δυσκολίες, δόξα το θεό, δεν έχω αντιμετωπίσει ακόμα. Έχω μια οικογένεια, που με στηρίζει και δουλεύει καθημερινά γι αυτό.

Θες να μοιραστείς κάποια “tips” με όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη σχεδίαση υποδημάτων και παράλληλα να τους δώσεις μια συμβουλή;
Νομίζω η καλύτερη συμβουλή, που μπορώ να δώσω και εγώ σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη σχεδίαση, είναι να βάλουν προτεραιότητες, να σκέφτονται “out of the box” και να αγαπούν αυτό που κάνουν.

https://www.facebook.com/Kotsonas-handmade-shoes-608907589205482/?fref=ts

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.