1

Κλέλια Άνδραλη: The Queen of Prints!

*Επιμέλεια συνέντευξης Όλια Λύκου.

Τη γνώρισα σε μια έκθεση μόδας και την αγάπησα, γιατί αποπνέει μια απίστευτη θετική αύρα στα πρώτα λεπτά που μιλάς μαζί της. Μια γυναίκα εξωστρεφής με εξαιρετικό χιούμορ, αλλά και με μια πηγαία σοβαρότητα. Την εκτιμώ βαθιά, γιατί στηρίζει τις γυναίκες και τις θαυμάζει με τερπνότητα και ευγένεια. Αγαπάει κάθε σώμα και κάθε ατέλεια του και αυτό μπορείς να το δεις σε κάθε σχέδιο της. Θέλει οι γυναίκες να νιώθουν χαρούμενες φορώντας τα ρούχα της, όπως ακριβώς και εκείνη. Λατρεύει φυσικά τα prints και τα χρώματα όπως κάθε θετικός άνθρωπος και για μένα πέρα από πολύ καλή μου φίλη είναι η βασίλισσα των prints. Νομίζω ότι αξίζει να διαβάσετε την ιστορία της και να ανακαλύψετε τον κόσμο της.

instagram

website

facebook

Τι εστί για σένα μόδα και πως ξεκίνησε η ενασχόληση σου με αυτή;

Μόδα για μένα σημαίνει επανάσταση, διαφορετικότητα, έμπνευση και δημιουργία. Είναι ο πιο elegant και φορέσιμος τρόπος έκφρασης. Για αυτή τη δημιουργία και την ελευθερία που σου δίνει το δημιουργικό κομμάτι της μόδας ξεκίνησα το 2015 να σχεδιάζω τα πρώτα μου μεταξωτά μαντίλια.

Tι δε ξέρουμε για εσένα; Πες μας λίγα λόγια, για να σε γνωρίσουμε περισσότερο.

Το πρώτο μου πτυχίο είναι από το ΑΤΕΙ Αθήνας, αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου και σχεδιασμός αντικειμένου, γιατί ήταν ότι πιο αξιόπιστο και σχετικό με το σχέδιο που μπορούσα να βρω εκείνη τη περίοδο. Ζούσα στην Αγγλία από το 2012, σπούδασα σχέδιο μόδας με εξειδίκευση στην ψηφιακή εκτύπωση και την καλλιτεχνική/ιστορική ερευνά στο “Glasgow School of Art”. Πάντα πίστευα ότι είναι το πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου να ζήσει κάποιος στο “εξωτερικό”, δεν το είχα όνειρο δηλαδή. Αναγκασμένη εκ των συνθηκών έμεινα 7 υπέροχα δημιουργικά χρόνια και πλέον πιστεύω ότι μπορώ να το ξανακάνω όσες φορές χρειαστεί και σε όποια χώρα χρειαστεί. Ξεκίνησα το brand μου φτιάχνοντας πράγματα, που δεν έβρισκα στην αγορά αλλά ήθελα να φορέσω. Παντρεύτηκα λίγο μετά τα 22 μου χρόνια και έχω μία μικρή κόρη σχεδόν 3 χρονών.

Πώς θα περιέγραφες τη γυναίκα που φοράει τις δημιουργίες σου;

Η γυναικά που φοράει τα ρούχα μου είναι δυναμική και αγαπάει τα χρώματα και το styling. Είναι περίεργη με τη μόδα και δεν συμβιβάζεται με τα “γκρι” της αγοράς. Έχει αυτοπεποίθηση και δεν χρειάζεται να υπογραμμίζει με κάθε της εμφάνιση πόσο θηλυκή είναι.

Έχει personal αισθητική και υψηλές απαιτήσεις από τη μόδα και το ρουχισμό. Ένα από τα fashion icons που θα ήθελα να φορέσει τις δημιουργίες μου είναι η Eva Chen.

Τι ρόλο παίζουν για σένα τα χρώματα στη ζωή σου αλλά και στη δουλειά σου;

Τα χρώματα είναι το Α και το Ω στη δουλειά μου. Είμαι υπέρ του χρώματος από όπου κι αν προέρχεται! Με εμπνέουν στη φύση, στη τέχνη και στην ίδια τη ζωή. Προσπαθώ να παρατηρώ και να εκμεταλλεύομαι τους πετυχημένους χρωματικούς συνδυασμούς της φύσης προς όφελος μου.
Ακόμα και όταν βλέπω animation με τη κόρη μου, παρατηρώ πόσο έντεχνα έχουν συνδυάσει οι υπεύθυνοι κάποια χρώματα που από πολλούς θεωρούνται “αταίριαστα” κι αυτό με βάζει σε σκέψεις.

Έζησες πολλά χρόνια στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Brighton, τι αποκόμισες από τη διαμονή σου εκεί σε σχέση με τη δουλειά σου;

Το Brighton είναι μια πόλη δίπλα στο Λονδίνο, με πολλές καλλιτεχνικές ανησυχίες και εξαιρετικά ελεύθερους ανθρώπους. Υπάρχει πολυπολιτισμικότητα σε τέτοιο βαθμό, που καμία φορά ξεχνάς ότι μένεις στην Αγγλία. Αυτό που σου προσφέρει η συναναστροφή με τόσο διαφορετικό κόσμο είναι έμπνευση, εμπειρίες και ποικιλία. Η ποικιλία στη δουλειά μου είναι λέξη κλειδί. Για κάθε άνθρωπο που μιλούσα, για κάθε πολιτισμό που συναντούσα, θα μπορούσα να εμπνευστώ μία ολόκληρη συλλογή με διαφορετικές υφές και χρώματα.

Με αφορμή τη νέα σου καμπάνια με τίτλο” you are different you love you” θέλω να μας πεις τι είναι για σένα διαφορετικότητα.

Έχω πολλές φορές σκεφτεί τι σημαίνει διαφορετικότητα και πως θα μπορούσα να “ανοίξω” μερικά μυαλά και να τοποθετήσω τις δικές μου απόψεις μέσα σε αυτά. Για μένα διαφορετικός σημαίνει αυθεντικός και η αυθεντικότητα είναι το ζητούμενο. Στην εποχή που καλούμαι να απαντήσω και όσον αφορά την καμπάνια του “YOU ARE DIFFERENT. YOU LOVE YOU.”, μιλάω για τους διαφορετικούς τύπους σωμάτων και για το πως όλες οι γυναίκες είμαστε από τη φύση μας unique. Πρεσβεύω ότι τα σώματα είναι φυσιολογικά και όμορφα ακόμα και με 10-20 κιλά παραπάνω και ότι αν κάποια κοπέλα αρέσκεται στο νόστιμο φαγητό, πάντα χωρίς υπερβολές, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έχει προτεραιότητα το 90-60-90 για να θεωρείται όμορφη, θελκτική κλπ.

Ας βρούμε την ισορροπία μέσα μας κι ας αφήσουμε πια τις γυναίκες να ντυθούν ελεύθερα και να νιώθουν όμορφα σε όποιο σώμα κι αν επιλέξουν. Diversity είναι η ίδια η καθημερινότητα μας. Μέσα στην καμπάνια απέδειξα πως τρεις ή και περισσότερες κοπέλες μπορεί να φορούσαν small, αλλά είχαν τρεις εντελώς διαφορετικά σώματα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια. Πως θα ήθελες να δεις το brand σου σε 5 χρόνια από τώρα;

Ένα από τα όνειρα μου είναι να αρχίσουν οι γυναίκες να κατανοούν το brand μου και να διαβάζουν τις ιστορίες μου πίσω από κάθε συλλογή. Θα ήθελα επίσης, πολύ να πάρω μέρος στο London Fashion Week και να μπορώ να ασχολούμαι με τη μόδα όσο ελεύθερα και δημιουργικά ασχολούμαι και τώρα.

Λόγω του συμβουλευτικού χαρακτήρα του site δε μπορώ να μη σου ζητήσω να δώσεις μια συμβουλή σε όλα τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μόδα.<

Θα απαντούσα να έχουν υπομονή και να δουλεύουν σκληρά. Μπορεί να είναι ότι πιο κλισέ έχω πει αλλά το ταλέντο στη δουλειά μας είναι το 5% και η τύχη στις ευκαιρίες το 10%, όλο το υπόλοιπο 85% είναι σκληρή δουλειά, πολύ έρευνα και ατελείωτο διάβασμα! Για το πιο πρακτικό κομμάτι του πράγματος θα συμβούλευα να ξεκινήσουν εθελοντισμό και να δουν πως δουλεύει η βιομηχανία της μόδας από μέσα για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση από μικρή ηλικία. Και αυτό δεν το λέω εγώ! Το έχει πει η Anna Wintour , την οποία εγώ δυστυχώς δεν άκουσα!  Να ρωτάνε συνεχώς την πιο απίθανη ερώτηση και να διαβάζουν πολλά βιβλία! Ας αλλάξουμε το κόσμο της μόδας!

Μέχρι την επόμενη φορά think pink!

Tags:
0 shares
Η Όλια Λύκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 όπου και ζει. Σπούδασε "Κοινωνιολογία" στο Πάντειo Πανεπιστήμιο και "Fashion Styling" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di moda, με πλήρη υποτροφία. Έχει εργαστεί σαν "freelancer fashion stylist" σε περιοδικά, διαφημιστικά, σε καμπάνιες Ελλήνων σχεδιαστών και brands, καθώς και στην τηλεόραση. Τέλος έχει εργαστεί σαν "fashion editor" στο e-shop Bags icon, για τρία χρόνια, ενώ παράλληλα απασχολήθηκε στον εμπορικό τομέα.