Mairi_Mparola_SS19 b

O φωτογράφος μόδας Μάριος Καζάκος σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο www.paramano.gr!

“Στην αποψινή συνέντευξη φιλοξενούμε έναν νέο, ταλαντούχο φωτογράφο μόδας τον Μάριο Καζάκο. Ο Μάριος δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας λίγα χρόνια, ωστόσο έχει καταφέρει να συνεργαστεί με πολύ καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου.  Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, τον ίδιο και την δουλειά του.”
-Νίκος Αλιάζης @Paramanos

Instagram: Marios Kazakos
Website: www.marioskazakos.com

Δε μπορώ να ξεκινήσω την κουβέντα χωρίς να σε ρωτήσω πως και πότε είχες την πρώτη σου επαφή με τη φωτογραφία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν 15 χρονών, ανακαλύπτοντας το μοναδικό social media της εποχής (το οποίο απευθυνόταν σε καλλιτέχνες) το MySpace, ανακάλυψα αρκετούς φωτογράφους που μου άρεσε πολύ η δουλειά τους. Αυτό ήταν, απο τότε ξεκίνησα να αγοράζω και διαβάζω περιοδικά, αγόρασα και μια απλή φωτογράφική μηχανή και άρχησα να τραβάω κυρίως τον εαυτό μου. Παράλληλα επεξεργαζόμουν τις φωτογραφίες στο photoshop.

Υπάρχουν κάποιοι φωτογράφοι που σε εμπνέουν και που θαυμάζεις;

Ναι! Μερικοί απο αυτούς είναι: Richard Avedon, Peter Lindbergh, Steven Meisel, Helmun Newton, Bruce Weber, Terry Richardson, Mikael Jansson, Juergen Teller, Camilla Akrans, Lachlan Bailey, Andreas Ortner.

Έχεις επικεντρωθεί κυρίως στη φωτογραφία μόδας. Τι σε κέρδισε και επέλεξες να ασχοληθείς με αυτήν;

Tα συναισθήματα που μου δημιουργούνται. Για μένα η μόδα στην φωτογραφία είναι κάτι ποιητικό, έχω την ανάγκη να εκφραστώ, να δημιουργήσω, να αποτυπώσω όσο καλύτερα μπορώ την στιγμή.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα φωτογράφο, να εισχωρήσει στο χώρο της μόδας και να καταφέρει να ασχοληθεί επαγγελματικά ως φωτογράφος μόδας στην Ελλάδα;

Αρκέτα. Υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός, όλοι θέλουν να δημιουργήσουν μια όμορφη εικόνα, να εκφραστούν.

Δε μπορώ να μη σε ρωτήσω για τη συνεργασία σου με τον καταξιωμένο φωτογράφο μόδας, τον κύριο Θανάση Κρίκη. Πως είναι να δουλεύεις μαζί με έναν τόσο πετυχημένο φωτογράφο;

‘Ολα όσα έχω μάθει δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο ειναι εμπειρία ζωής. Το πάθος του, το οράμα του και το έργο που έχει δημιουργήσει και συνεχιζει να δημιουργεί θα μείνει παρακαταθήκη για το μέλλον.

Εκτός από τη μόδα τι άλλο σου αρέσει να φωτογραφίζεις;

Μου αρέσει πολύ η αρχιτεκτονική φωτογραφία. Mε συνεπαίρνει η αρχιτεκτονική και πέρα της φωτογραφίας, διαβάζω και για κινήματα και παρακολουθώ τις τάσεις. Το αποτέλεσμα που μπορεί να προσφέρει ενα αρχιτεκτονικό δημιούργημα σε συνδιασμό με το φώς και τις σκιές είναι πανέμορφο.

Σε όλους τους φωτογράφους μου αρέσει να ρωτάω το εξής: Aν η μόδα ήταν φωτογραφία,ποια θα ήταν αυτή;

Photo by Peter Lindbergh. | Models: Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington, Cindy Crawford.

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσεις μια συμβουλή σε όλους τους νέους φωτογράφους, που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη φωτογραφία.

Το βασικό είναι να βρειίς το όραμα σου σαν νέος καλλιτέχνης. Να μην σταματήσεις να μελετάς και να εμπνέεσαι απο τα πάντα.

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.