1291054

Η νέα καμπάνια του οίκου Gucci έχει βαθιά οικολογική συνείδηση!

*Γράφει η Κωνσταντίνα Τάκου.

”Στην παιδική σου ηλικία, είχες ποτέ σου ένα κατοικίδιο το οποίο είχες πλάσει στην φαντασία σου; Έναν σκαντζόχοιρο ή έναν βάτραχο ίσως;”. Αυτό είναι το ερώτημα που μας θέτει ο creative director του οίκου Gucci, Allesandro Michele για την pre-fall 2020 καμπάνια του και μας γυρίζει έστω και για λίγο πίσω στα χρόνια της παιδικής μας αθωότητας, τότε που η ανεμελιά και ο αυθορμητισμός μας κυριαρχούσαν και δεν διστάζαμε να γίνουμε ένα με την φύση.

O ιταλικός οίκος επέλεξε να κάνει τα γυρίσματα του στην φύση, τηρώντας όλα τα μέτρα για την προστασία των μοντέλων και του υπόλοιπου καλλιτεχνικού προσωπικού σε αυτή την δύσκολη περίοδο του social distancing που διανύουμε. Με φωτογράφο τον Alasdair McLellan και art director του, τον Christopher Simmonds η καμπάνια καταφέρνει να ενσαρκώσει όλα όσα αντιπροσωπεύει ο τίτλος που έχει δοθεί ”So Deer To Me”, με τα μοντέλα να κάνουν τραμπάλα, να παίζουν και να  ποζάρουν έχοντας δίπλα τους ή ακόμη και πάνω στο σώμα τους ζωάκια όπως ελάφια, βατράχους, κουκουβάγιες, πάπιες, κουνελάκια ακόμη και σκίουρους. Το πιο extravagant όμως στοιχείο αποτελεί η μίμηση που προσπαθεί να αποδοθεί από τα μοντέλα, όπως για παράδειγμα το πορτρέτο με την κουκουβάγια, όπου το βλέμμα του μοντέλου ταυτίζεται με αυτό του ζώου θυμίζοντας μας την ζωώδη φύση μας.

Mε την μουσική υπόκρουση του ”Some Velvet Morning” της Nancy Sinatra και του Lee Hazlewood μεταφερόμαστε σε ένα 70’s σκηνικό στο οποίο ζώα και άνθρωποι συνυπάρχουν χαρούμενα. Τα ρούχα της κολεξιόν ακολουθούν τις γραμμές της δεκαετίας που προαναφέραμε συνθέτοντας σύνολα που αποτελούνται από χρωματιστά flare jeans, πλεκτά top, φορέματα με bohemian prints, oversized γυαλιά ηλίου και οράσεως, καθώς και χρωματιστά αντρικά πανωφόρια.

O οίκος Gucci τον τελευταίο καιρό συνεργάζεται και συνεισφέρει στα έξοδα του φιλανθρωπικού οργανισμού ”The Lion’s Share Fund” o οποίος ασχολείται με την ρύθμιση των κλιματικών αλλαγών, τις βιοποικιλότητας και της εξαφάνισης σπάνιων ζώων θυμίζοντας μας με αυτόν τον τρόπο ότι θα πρέπει να προστατεύουμε τα ζώα και την φύση γιατί χωρίς αυτά, δυστυχώς δεν θα υπάρχει ζωή.

Πηγές: wmagazine.com, dazeddigital.com

Tags:
0 shares
Η Κωνσταντίνα Τάκου είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πάτρας. Εργάζεται ως θεατρολόγος, αλλά λατρεύει τον χώρο της μόδας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας και ενημερώνεται καθημερινά για τις καινούριες τάσεις.