Copy of Untitled_5.23

Οι δημιουργοί του brand WE ARE σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Paramano.gr.

*Επιμέλεια συνέντευξης Νίκος Αλιάζης.

“Η Καλλιόπη και ο Πέτρος ένωσαν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα αυτού είναι το brand γυναικείας μόδας WE ARE. Ένα brand με υπέροχη αισθητική, συνέπεια και όμορφες δημιουργίες. Είναι δύσκολο να δημιουργήσεις ένα brand και να καταφέρει αρχικά να ξεχωρίσει και στη συνέχεια να εδραιωθεί. Αυτό το έχουν καταφέρει στο WE ARΕ και μάλιστα σε πολύ σύντομο διάστημα, καθώς το brand είναι σχετικά καινούργιο. Οι ομάδες που δημιουργούν και τα καταφέρνουν πάντα στο τέλος επιτυγχάνουν και πάντα θα έχουν μια θέση στο Paramano.gr.”

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, ώστε να σας γνωρίσουμε.

Καλλιόπη: Είμαστε αδέλφια, για όποιον δεν το γνωρίζει. Ο Πέτρος έχει τελειώσει αρχιτεκτονική στην Αγγλία και εγώ Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στην ΑΣΟΕΕ. Μπορεί να φαίνονται διαφορετικές οι σπουδές μας, είναι όμως όλα τόσο συναφή με το επάγγελμά μας. Γενικά είμαστε μεγαλωμένοι σε μία οικογένεια που δεν έλειπε η κλωστή και η βελόνα. Ο μπαμπάς για χρόνια έμπορος υφασμάτων και μετά βιοτέχνης παιδικών ρούχων, η μαμά και η θεία μοδίστρες, οπότε όπως λέει και η παροιμία το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει. Είμαστε και οι δύο αρκετά δημιουργικοί με πολλά “θέλω” και απαιτήσεις από εμάς τους ίδιους.

Πώς πήρατε την απόφαση για τη δημιουργία του brand και πως δημιουργήθηκε το όνομα “WE ARE”;

Πέτρος: Το Νοέμβρη του 2019 είχαμε φτάσει και οι δύο σε ένα επαγγελματικό αδιέξοδο. Εγώ ήμουν σε μια περίοδο της ζωής μου, που προσπαθούσα να αποφασίσω μέσα μου με τι θέλω να ασχοληθώ και τι θα με κάνει χαρούμενο και η Καλλιόπη ήταν σε μια δουλειά που είχε κάνει εδώ και καιρό τον κύκλο της. Κυριολεκτικά σε μία βραδιά, το πήραμε απόφαση. Είναι αυτό που γυρίζει ο διακόπτης ξαφνικά και η λύση είναι μπροστά σου.

Η Καλλιόπη έχοντας δουλέψει για πολλά χρόνια στον κλάδο και περάσει σχεδόν από όλες τις θέσεις εργασίας που απαιτούνται και εγώ με την εμπειρία στο κομμάτι της γραφιστικής και του μάρκετινγκ, θεωρήσαμε ότι είναι μια πολύ καλή βάση για να ξεκινήσουμε το δικό μας brand.

Σχετικά με το όνομα, έπεσαν πολλές ιδέες στο τραπέζι, αλλά δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε σε καμία. Το κλικ όμως έγινε μια μέρα που ακούω μουσική και εμφανίζεται στη playlist μου το τραγούδι των Justice “We Are Your Friends’. Έτσι κλείδωσε το WE ARE στο μυαλό μου και καταλήξαμε ότι είναι ένα πολύ απλό και δυνατό όνομα από μόνο του, που συμβολίζει την ένωση την δική μας αλλά και την ένωση που θέλουμε να έχουμε με το κοινό μας. Γιατί σε αυτό το brand, εμείς είμαστε ότι πιο ειλικρινές μπορούμε να δείξουμε.

Ποια είναι η φιλοσοφία του brand;

​Καλλιόπη: Το brand έχει αρχή και τέλος εμάς. Και τι εννοώ με αυτό: Ό,τι δημιουργείται, ό,τι παίρνει χρώμα και υφή,  ξεκινάει από τα θέλω μας, την προσωπικότητάς μας, τα βιώματά μας, τις εμπειρίες μας, το γούστο μας. Οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι μέσα από τις συλλογές μας θέλουμε να είσαι και εσύ, Εσύ. Να βρεις κάπου εκεί στην συλλογή τον εαυτό σου ή την εκδοχή του εαυτού σου, που θες να γίνεις. Να νιώθεις άνετα και όμορφα με την επιλογή σου αφού αυτό που φοράμε, σε κάθε περίπτωση, είναι καθρέφτης του εσωτερικού μας κόσμου. Η εξωτερική μας εμφάνιση είναι η πρώτη εντύπωση. Δεν στεκόμαστε μόνο σε αυτήν, εννοείται, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι πάντα υπάρχει ένας λόγος που επιλέγεις να φορέσεις το οτιδήποτε πάνω σου, από το ίδιο το ρούχο μέχρι και το αξεσουάρ στα μαλλιά ή τα κοσμήματα. Δεν φτιάχνουμε ρούχα για να τα φτιάξουμε έτσι απλά. Όλα κρύβουν την ιστορία τους και ελπίζουμε, κάθε φορά, ο καθένας εκεί έξω να μπορεί να βρει αυτό το σημείο επαφής με την ιδέα μας.

Tο brand έχει δημιουργηθεί από δύο ανθρώπους, με διαφορετικές προσωπικότητες και σκέψεις, πάντα έχω την απορία οι απόψεις σας συμπίπτουν; Κι αν δε συμφωνείτε σε κάτι τι γίνεται; Είναι δύσκολο να κρατήσετε τις ισορροπίες;

Πέτρος: Είναι αλήθεια ότι είμαστε δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Το πρώτο βασικό είναι ότι “βλέπουμε” το ίδιο πράγμα, έχουμε κοινό όραμα! Επίσης έχουμε τα βασικά κομμάτια της δουλειάς μας ξεκάθαρα χωρισμένα. Εγώ ασχολούμαι με το σχεδιασμό των patterns και τη γενική εικόνα του brand και η Καλλιόπη με την δημιουργία των σχεδίων των ρούχων και όλη την επίβλεψη της παραγωγικής διαδικασίας. Εννοείται ότι υπάρχουν εντάσεις και διαφωνίες και ενίοτε μούτρα, αλλά καθόμαστε και συζητάμε. Συζητάμε πολύ όμως! Είμαστε και οι δυο ενήμεροι για τα θέματα του άλλου και εννοείται δεν χωράνε εγωισμοί στα επαγγελματικά μας. Σχεδόν πάντα ο ένας θα ζητήσει την άποψη και τη συμβουλή του άλλου, καθώς υπάρχει σεβασμός και εμπιστοσύνη. Στην περίπτωση ασυμφωνίας, συνήθως επικρατεί η άποψη αυτού που πιστεύει πιο πολύ στην ιδέα του και επιχειρηματολoγεί, οπότε πείθει και τον άλλον. Επίσης, δουλεύουμε πολύ και με το ένστικτο μας και η ατάκα “Το πιστεύω πολύ. Εμπιστεύσου με.” παίζει πολύ στις συζητήσεις μας.

Είστε δύο νέα παιδιά, που προσπάθησαν και δημιούργησαν, από το μηδέν, ένα πολύ όμορφο και στοχευμένο brand. Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζετε όλο αυτό το διάστημα;

Καλλιόπη: Δυσκολίες έχουν όλα τα ξεκινήματα και όλες οι δουλειές, πόσο μάλλον όταν η έναρξη σου και η πρώτη σου συλλογή συμπίπτει, δυστυχώς, με μια πρωτοφανή πανδημία και όλα όσα ακολούθησαν. Οπότε θα σου πω ότι θέλει πολύ ψυχραιμία, ευελιξία και επιμονή σε αυτό που θες να επιτύχεις. Η θετική μας σκέψη και αισιοδοξία και η πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών μας που πίστεψαν σε εμάς από την αρχή, οδήγησαν στο να εδραιωθούμε, να μας γνωρίσει ο κόσμος και να αγαπήσει αυτό του κάνουμε. Στην WE ARE δουλεύουμε με πολύ αγάπη και νομίζουμε αυτό βγαίνει προς τα έξω. Άλλωστε υπάρχει και ένα “inside joke” ότι για εμάς δεν υφίσταται καν η ατάκα “δεν γίνεται” γιατί όλα γίνονται!

Αγαπάτε τα prints και γενικά κάνετε εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι των patterns. Περιγράψτε μας τη δημιουργική διαδικασία που ακολουθείτε.

Καλλιόπη: Γι’ αυτό ειδικός είναι ο Πέτρος. Εγώ κάποια στιγμή βλέπω ολοκληρωμένα τα πρώτα patterns και προσπαθώ να είμαι αντικειμενική και να “κρίνω” σαν γυναίκα καταναλωτής, τι με εντυπωσιάζει με τη πρώτη ματιά. Η τελική επιλογή των patterns και των χρωμάτων είναι το πιο χρονοβόρο μέρος της διαδικασίας, καθώς πάντα έχεις αμφιβολία αν έκανες την σωστότερη επιλογή.

Πέτρος: Συνήθως εγώ ξεκινάω με μια γενική ιδέα του θέματος της συλλογής της επόμενης σεζόν. Πάνω σε αυτή τη γενική ιδέα αρχίζω και πειραματίζομαι με διάφορα πρόχειρα σχέδια και χρωματικές παλέτες. Μας αρέσουν πολύ οι θεματικές συλλογές, γιατί βοηθούν πολύ και εμάς να τις σχεδιάσουμε, έχοντας μια κατευθυντήρια γραμμή, αλλά και το κοινό μας να ταυτιστεί με το εκάστοτε θέμα της κάθε συλλογής.

Τι όνειρα έχετε για το brand σας;

Καλλιόπη: Τα μεγαλύτερα και τα καλύτερα! Το πιστεύουμε πάρα πολύ αυτό που έχουμε δημιουργήσει! Το αγαπάμε και μέσα από αυτό νιώθουμε τόσο δημιουργικοί και ζωντανοί, που το μόνο που θέλουμε είναι να είμαστε καλά και υγιείς όλοι και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε καινούρια πράγματα στον κόσμο. Σε όλο τον κόσμο, και της Ελλάδος και του εξωτερικού. Γιατί πιστεύουμε στο Dream Big! Δεν κοστίζει τίποτα να ονειρεύεσαι και έπειτα να προοδεύεις μέσα από αυτό.

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσετε μια συμβουλή στα νέα παιδιά, που θέλουν να ασχοληθούν με τη μόδα;

Πέτρος: Προσωπική δουλειά, αφιέρωση σε χρόνο και ενεργεία, πάθος και αγάπη. Όλα τα άλλα τα πρακτικά θα τα βρεις, άλλες φορές πιο εύκολα άλλες φορές με εμπόδια. Έτσι τουλάχιστον το βλέπουμε εμείς. Και να ακούς πάντα αυτή τη μικρή φωνούλα μέσα σου, έχει δίκιο τις περισσότερες φορές.

Καλλιόπη: Μη συμβιβάζεσαι με μέτρια πράγματα και μη συγκρίνεσαι με άλλους. Μόνο πίσω θα σε πάει. Κοίτα παραπέρα και παραέξω, έξω από τα σύνορα της Ελλάδα, για να δεις που θέλεις να φτάσεις. Και όλα τα άλλα θα έρθουν με το χρόνο τους.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες δημιουργίες και να έρθετε σε επαφή με το brand WE ARE (www.wearedesign.gr) είτε μέσω της σελίδας του στο Instagram , είτε μέσω της αντίστοιχης στο Facebook.

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.