photo2

Ο φωτογράφος Γιώργος Διαμαντής σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Paramano.gr.

*Επιμέλεια συνέντευξης Νίκος Αλιάζης.

“Νέος, ευγενικός και ταλαντούχος. Έχει φωτογραφίσει μερικούς από τους πιο αναγνωρίσιμους celebrities της χώρας μας και έχει συνεργαστεί με πολλά δημοφιλή ελληνικά brands. Ο λόγος για τον Γιώργο Διαμαντή που έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο Paramano.gr.”

Ιnstagram: georgediamantis

*Photo Credits: George Diamantis

Δε μπορώ να ξεκινήσω την κουβέντα χωρίς να σε ρωτήσω πως και πότε είχες την πρώτη σου επαφή με τη φωτογραφία.

Η πραγματική μου επαφή με την φωτογραφία δυστυχώς δεν θυμάμαι πότε ήταν. Ωστόσο στα 18 μου άρχισα να εξερευνώ περισσότερο αυτόν το κόσμο. Πάντα είχα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις τέχνες, μου άρεσε να αποτυπώνω εικόνες, είτε μέσα από την ζωγραφική που αγαπάω εξίσου πολύ, είτε μέσα από την φωτογραφία.

*Photo Credits: George Diamantis

Υπάρχουν κάποιοι φωτογράφοι που σε εμπνέουν και που θαυμάζεις;

Πηγή έμπνευσης για εμένα είναι οι φωτογράφοι που προβάλουν την ιστορία της μόδας μέσα από τις εικόνες τους και εξάπτουν την φαντασία όπως ο Steven Meisel και ο Peter Lindbergh. Από τους πιο συγχρόνους φωτογράφους, η Elizaveta Porodina, καθώς με την τεχνική της συνδυάζει το σύμπλεγμα χρωμάτων, σωμάτων και σκηνικού το οποίο γίνεται ένα με το υποκείμενο.

*Photo Credits: George Diamantis

Έχεις επικεντρωθεί κυρίως στη φωτογραφία μόδας. Τι σε κέρδισε και επέλεξες να ασχοληθείς με αυτήν;

Μου αρέσει η ελευθερία που παρέχει η φωτογραφία μόδας, υπάρχουν πολλές ιστορίες που μπορείς να πεις μέσα από την μόδα και ο κόσμος αυτός είναι πηγή αστείρευτης έμπνευσης. Μελλοντικά θέλω να πειραματιστώ περισσότερο με την ελευθερία αυτή και να χρησιμοποιήσω και την ζωγραφική μέσα στις φωτογραφίες μου.

*Photo Credits: George Diamantis

Πόσο δύσκολο είναι για ένα φωτογράφο, να εισχωρήσει στο χώρο της μόδας και να καταφέρει να ασχοληθεί επαγγελματικά ως φωτογράφος μόδας στην Ελλάδα;

Αρκετά δύσκολο, στην Ελλάδα ο χώρος της μόδας είναι αρκετά κλειστός και επιλεκτικός. Ωστόσο με αρκετή δουλειά, δημιουργικότητα και τους κατάλληλους ανθρώπους, που θα σου δώσουν την ευκαιρία, μπορείς να πετύχεις.

*Photo Credits: George Diamantis

Εκτός από τη μόδα τι άλλο σου αρέσει να φωτογραφίζεις;

Μου αρέσει να φωτογραφίζω τοπία έχοντας μέσα το ανθρώπινο στοιχείο, σε αυτό το είδος μερικές φορές λειτουργώ όχι μόνο ως φωτογράφος, αλλά και σαν μέρος του δρώμενου. Επιπλέον τον τελευταίο καιρό έχω αρκετό ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική φωτογραφία δίνοντας έμφαση σε φωτογραφίες χωρίς υπερβολικό οπτικό θόρυβο. Πιστεύω πως ένα “άδειο” αρχιτεκτονικό κάδρο, έχει τη δύναμη να διεγείρει συναισθήματα.

*Photo Credits: George Diamantis

Σε όλους τους φωτογράφους μου αρέσει να ρωτάω το εξής: Aν η μόδα ήταν φωτογραφία, ποια θα ήταν αυτή;

Με αυτή την τόσο απλή και διαχρονική φωτογραφία φάνηκε το όραμα του Lindbergh, καθώς επαναπροσδιόρισε τη φωτογραφία μόδας στο σύνολο της, αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά.

Peter Lindbergh Photography – Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington, and Cindy Crawford shot by Lindbergh in 1990 for British Vogue.

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσεις μια συμβουλή σε όλους τους νέους φωτογράφους, που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη φωτογραφία.

Το επάγγελμα του φωτογράφου εξελίσσεται συνεχώς. Για να συνεχίσεις σε αυτόν το χώρο πρέπει να ενημερώνεσαι συνεχώς για τις τάσεις της εποχής, ένας ακριβός εξοπλισμός δεν αρκεί! Χρειάζεται έρευνα και πειραματισμός, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πάντα φρέσκο και ενδιαφέρον οπτικά.

*Photo Credits: George Diamantis

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.