gettyimages-480667731-1572901927

Η Emma Watson εντάσσεται στο δυναμικό της κολοσσού εταιρείας Kering.

*Γράφει η Ελένη Μοραντζή.

Γνωρίσαμε την Emma Watson από τον ρόλο της ως Hermione Granger στις ταινίες του Harry Poter, και από τότε μας εκπλήσσει ευχάριστα.  Γεννημένη στις 15 Απριλίου του 1990 στο Παρίσι από τους Jacqueline Luesby και Chris Watson. Η Watson έζησε εκεί μέχρι τα πέντε της έτη. Μετά το διαζύγιο των γονιών της, μετακόμισε με τη μητέρα και το μικρότερο αδερφό της στην Αγγλία, ενώ περνούσε τα Σαββατοκύριακα στο σπίτι του πατέρα της στο Λονδίνο. Μετά τη μετακόμισή της, η Watson φοίτησε στο δημοτικό σχολείο The Dragon School μέχρι τον Ιούνιο του 2003. Από τα έξι της ήθελε να γίνει ηθοποιός και για κάποια χρόνια φοίτησε στη σχολή θεάτρου Stagecoach Theatre Arts, μαθαίνοντας τραγούδι, χορό και υποκριτική. Μέχρι την ηλικία των δέκα ετών, είχε συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές και σχολικά θεατρικά έργα της σχολής, αλλά δεν είχε ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική πριν τη σειρά ταινιών Harry Poter. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην επιτροπή αειφορίας της κολοσσού εταιρείας Kering.

Πέρα όμως από το υποκριτικό της ταλέντο, έχει ασχοληθεί ευρύτερα και με τον χώρο της μόδας. Το 2009 συνεργάστηκε με τον οίκο Burberry αποτελώντας το πρόσωπο του για την καμπάνια Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2009 ενώ και το 2010 εμφανίστηκε στην καμπάνια του οίκου, αυτή την φορά για την σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι. Τον Φεβρουάριο του 2011 βραβεύτηκε ως Style Icon από το Βρετανικό Elle. To 2011 έγινε το πρόσωπο της Lancome.

Lancome Campaign 2011
Burberry Campain 2009

Η Emma Watson όμως ασχολείται ενεργά και με τον ακτιβισμό. Πάλεψε για την εκπαίδευση των κοριτσιών σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές και η Ζάμπια, τις οποίες και επισκέφθηκε η ίδια. Τον Ιούλιο του 2014, διορίστηκε ως πρέσβειρα καλής θέλησης από τον ΟΗΕ και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, έδωσε μια ομιλία στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για την έναρξη της εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών HeForShe, η οποία καλεί τους άνδρες να υποστηρίξουν την ισότητα των φύλων. Η ομιλία της όρισε τον φεμινισμό ως «την πεποίθηση ότι οι άνδρες και οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες» και δήλωσε ότι η αντίληψη του «ανδρικού μίσους είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει». Τον Σεπτέμβριο, η Watson πραγματοποίησε την πρώτη της επίσκεψη ως Πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών καλής θελήσεως στην Ουρουγουάη, όπου έδωσε μια ομιλία υπογραμμίζοντας την ανάγκη  των γυναικών για συμμετοχή στην πολιτική ζωή. Και δεν σταματάει εδώ το έργο της, είναι πολλά τα δρώμενα που έχει λάβει μέρος και ο ακτιβισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της.

Η θέση στην εταιρεία Kering δεν ήρθε τυχαία. Η Emma Watson έχει ασχοληθεί εντατικά με το κίνημα της sustainable fashion. Η δουλειά της με την Eco-Age στο Green Carpet Challenge είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός πολυλειτουργικού outfit του Calvin Klein από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια για Met Gala του 2016. Είναι επίσης «υποστηρικτής» της εφαρμογής Good on You, η οποία επιτρέπει στους καταναλωτές να ελέγχουν αν τα ρούχα που αγοράζουν υπακούν στους νόμους της βιώσιμης μόδας. Στις 17 Ιουνίου ανακοινώνεται ότι η Watson αποτελεί πια μέλος του fashion house Kering, μαμά εταιρία των Gucci, Balenciaga αλλά και Saint Laurent. «H Watson θα φέρει στο Διοικητικό Συμβούλιο τη δέσμευσή της για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τα θέματα των γυναικών» δήλωσε η εταιρεία, η οποία υποσχέθηκε ότι θα μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα μέχρι το 2025 έως και 40%.

H Emma Watson κερδίζει επάξια τον τίτλο του role model. Μια γυναίκα που έγινε γνωστή σε πολύ μικρή ηλικία, εκμεταλλεύτηκε την φήμη και την επιρροή της για να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Κατάφερε να ακουστεί η φωνή της, κάνοντας το γυναικείο φύλο ακόμα πιο περήφανο.

Πηγές: businessinsider.com, bbc.com, cnbc.com, vogue.com.

Tags:
0 shares
Η Ελένη Μοραντζή ζει στην Αθήνα. Ασχολείται επαγγελματικά με το "fashion blogging". Παράλληλα σπουδάζει "Γεωλογία" στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η μεγάλη της αγάπη είναι η μόδα, τα ταξίδια και η αρθρογραφία.