4cd7c587469a7d17cee730a08df23e79

To Chinese Street Style κλέβει τις εντυπώσεις μέσα από το TikTok.

*Γράφει η Δανάη Σολωμού.

Παρακολουθόντας και κάνοντας χρήση των social media, δεν γίνεται να μην έχει μπει κάποιος στον πειρασμό να δημιουργήσει λογαριασμό στο Tik Tok, για να περάσει την ώρα του βλέποντας ή και κάνοντας διάφορα βίντεο. Και αν είσαι ένας από εμάς, δύσκολο να μην έχει πέσει το μάτι σου εδώ και κάτι μήνες στο νέο trend των Κινέζων influencers να περπατούν στους δρόμους του Πεκίνου με εκκεντρικά και στυλάτα outfits.

Tα βίντεο αυτά είναι τόσο προσεγμένα, με τρόπους και εφέ που αναδεικνύουν τα ρούχα. Και όσον αφορά το αν είναι αυθόρμητες αυτές οι εμφανίσεις, η απάντηση είναι ναι, διότι στους συγκεκριμένους δρόμους της Κίνας παρευρίσκονται καθημερινά φωτογράφοι, που περιμένουν για το “κλικ” μιας εντυπωσιακής streetwear εμφάνισης. Τα ρούχα που θα δούμε αποτελούνται από τα κλασικά street style σύνολα, μέχρι και παραδοσιακές ενδυμασίες φορεμένες με μοντέρνο τρόπ,ο που φαίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακές με το εφέ της αργής κίνησης των βίντεο. 

Μέσα σε αυτά τα βίντεο λοιπόν παρουσιάζεται μια ποικιλία εμφανίσεων χωρίς να ακολουθούν μία συγκεκριμένη τάση αλλά δημιουργώντας outfits που μοιράζουν έμπνευση σε όλους εμάς, εφόσον παίρνουμε στοιχεία από πολλές κατηγορίες μόδας και κουλτούρας.

Pastel Goth

Το Pastel Goth ίσως να μπορεί να το χαρακτηρίσει με την φράση “creepy cute”. Στην κατηγορία αυτή υπάρχουν κομμάτια από την goth, punk και την rock κουλτούρα αλλά “εξομαλύνοντάς” τα με πιο pastel και πιο χαριτωμένα στοιχεία.

Hip-Hop

Μία κατηγορία που σίγουρα δε μας ξαφνιάζει, που βρίσκεται σε αυτά τα trend. Το ντύσιμο επηρεασμένο από τo hip-hop lifestyle στις μέρες μας βρίσκεται στις μεγαλύτερες τάσεις. Από το 1970 με την afro-american κοινότητα έως και σήμερα επηρεάζει τη βιομηχανία της μόδας, καθώς είναι μια μέθοδος έκφρασης για τους καλλιτέχνες.

E-Boy/ E-Girl

E-people αποκαλούνται τα άτομα, έφηβοι κυρίως, που ντύνονται με την τελευταία τάση της μόδας στα κοινωνικά μέσα. Αυτό το στυλ αποτελείται από διαχρονικούς συνδυασμούς με βάση τον διαδικτυακό πολιτισμό, όπως anime, K-pop και skater culture.

Traditional Inspired

Όπως αναφέραμε παραπάνω στα βίντεο αυτά θα δούμε και εμφανίσεις με παραδοσιακές ενδυμασίες, όπως η “στολή” Hanfu, που την έχουν επαναφέρει στη μόδα πολύ δημιουργικά, με τη νεότερη γενιά να δείχνει τον σεβασμό και την εκτίμησή της για τον πολιτισμό της.

H μόδα που θα δούμε στους δρόμους της Κίνας είναι συναρπαστική. Δεν ακολουθεί κανόνες, προβάλλει ποικιλία αλλα το πιο σημαντικό δίνει έμφαση στην δημιουργία, τους πειραματισμούς και ότι απευθύνεται σε πολλούς.

@elly.xia

anyone know where i can submit my application as doormat? #steponme #chinesestreetfashion #chinesestreetwear #chinese #chinesetiktok #fashion #outfit

♬ Paris – Else

*Φωτογραφία εξωφύλλου: @filxiaobai

**Πηγές και φωτογραφίες: chinosity.com , vogue.com , elle.com , gaarage.com , pinterest , esquire.com

Tags:
0 shares
Η Δανάη Σολωμού γεννημένη στην Πάτρα, είναι πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών. Aσχολείται με την αρθρογραφία, την ζωγραφική-γραφιστική, την μουσική και το σχέδιο μόδας. Αγαπά τον χώρο της μόδας και όλα όσα αυτός πρεσβεύει.