11894609_1640578476218152_6418205618476743799_o

“Chakshyn”… Όταν το στυλ παύει να είναι δυαδικό.

*Γράφει η Άννα Κιουμουρτζή. 

Καθημερινά ξεφυλλίζουμε δεκάδες περιοδικά, παρατηρούμε διάφορες εντυπωσιακές ή και μη εικόνες και προσπαθούμε να παραμένουμε ενημερωμένοι σχετικά με τις τρέχουσες τάσεις. Ωστόσο, πόσες ήταν εκείνες οι στιγμές που όντως ανακαλύψαμε κάτι μοναδικό ή κάτι νέο και φρέσκο; Το μεγαλύτερο ποσοστό όλων μας έχει μια βασική επίγνωση των μεγαλύτερων και κάποιων ίσως πιο εναλλακτικών brand μα τι συμβαίνει όταν κάποιο μικρότερο, μα φρέσκο και νέο brand αρχίζει να μας τραβά την προσοχή;

Γι’ αυτό λοιπόν είμαστε εμείς εδώ για εσάς. Για ακόμη μια φορά σας συστήνουμε κάτι καινούργιο, ένα brand το οποίο δεν τράβηξε μόνο την δική μας προσοχή αλλά και όλων σχεδόν των it-girls των Ευρωπαϊκών συνόρων… και όχι μόνο. Σήμερα λοιπόν, γνωρίζουμε και σας προτείνουμε τις Chakshyn.

Με τις ρίζες τους να προέρχονται από την Ουκρανία, η συνάντηση των Dima Chayun και Anton Yakshyn θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν καρμική. Προερχόμενοι και οι δύο από καλλιτεχνικά περιβάλλοντα σπουδών, ο Chayun έως τότε στυλίστας και συντάκτης και ο Yakshyn graphic designer και καλλιτεχνικός διευθύνων, οι δυο τους γνωρίστηκαν κατά την διάρκεια των σπουδών τους και μέσω των κοινών γνωστών τους στον χώρο της μόδας στο Κίεβο. Η συνάντηση αυτή καθόρισε την επιτυχία και των δύο καθώς ύστερα από μικρό χρονικό διάστημα αποφάσισαν να δημιουργήσουν το brand Chakshyn.


Ένας συνδυασμός των δύο επωνύμων συνδεδεμένος με τον ίδιο τρόπο σκέψης και έκφρασης, το νέο αυτό brand αποτελεί μια εξερεύνηση της αισθητικής δημιουργώντας διαλόγους μεταξύ του θηλυπρεπούς και του ανδροπρεπούς προτύπου, καταρρίπτει τα δυαδικά πρότυπα και αναγεννά μία νέα γυναικεία αισθητική, δυναμική, πολυτελή, ανάμικτη με κιτς στοιχεία τα οποία ωστόσο δεν μειώνουν αλλά απογειώνουν το στυλ και τα ρούχα τους, τα οποία είναι όλα sharp tailored υπέροχων ποιοτήτων.


Έχοντας κάνει το ντεμπούτο τους για πρώτη φορά στις  Mercedes-Benz Kiev Fashion Days τον Σεπτέμβριο του 2015, το δίδυμο συνέχισε δυναμικά και δηλώνει: “Προσπαθούμε να ερμηνεύουμε και παράλληλα να συγχωνεύουμε τα αρσενικά και θηλυκά συνθήματα και προσπαθούμε να καταδείξουμε πώς τα δύο είναι, κατά κάποιο τρόπο, διασυνδεδεμένα”. 

Από καλοραμμένα κοστούμια, ανδρικά πατρόν και ζώνες ή καταπληκτικά πολυτελή μπουστιέρ φτιαγμένα από μαργαριτάρια οι Chakshyn παίζουν με υφές όπως η δαντέλα, το βελούδο αλλά και πιο βαριές όπως το μαλλί ή το βαμβάκι για να δημιουργήσουν συλλογές που χαράσσονται στην μνήμη μας και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας.

Οι κολεξιόν τους αποτελούνται κατά κύριο λόγο από ρούχα μα ωστόσο βλέπουμε και αξεσουάρ το οποία όμως δεν έχουν το πρωταγωνιστικό ρόλο στις συλλογές. Παρ’όλα αυτά από τα πιο μικρά έως τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια βλέπουμε statement κοσμήματα φτιαγμένα από πολύτιμους λίθους, φυσικά μαργαριτάρια και χρυσό ενώ συνδυάζονται με έναν υπέροχα extravagant μα αρμονικό τρόπο με το συνολικό look πρόταση των σχεδιαστών.

Εν τέλη, είναι πολύ σημαντικό οι νέοι άνθρωποι με όραμα και αγάπη γι’αυτό που κάνουν να προωθούνται στον χώρο καθώς αποτελεί μα ευτυχή συγκυρία όχι μόνο για τους απανταχού fashionistas, που ψάχνουν αυτό το κάτι διαφορετικό αλλά και για όλο το κοινωνικό σύνολο, καθώς παρατηρούμε πως η δική τους μόδα, δημιουργεί διαλόγους, αναταράσσει το status quo και διαφοροποιεί τις τάσεις δημιουργώντας νέες προτάσεις και ως αποτέλεσμα τάσεις.

Εικόνες και πηγές: Cameramoda.it

Orest.com.ua 

 

 

Tags:
0 shares
Η Άννα σπούδασε "Επιμέλεια και Επικοινωνία Μόδας" στην Ρώμη όπου και διαμένει. Θεωρεί την μόδα τρόπο ζωής και έκφρασης και της αρέσει να παίζει με την ντουλάπα και τα μαλλιά της. Μία Ελληνίδα που νιώθει λίγο παραπάνω Ιταλίδα, είναι ερωτευμένη με την μίνιμαλ αισθητική, το καλό φαγητό και την αναμετάδωση όλων όσων γίνονται στον χώρο της μόδας.