WALL

Ψάθινες τσάντες το super trend του καλοκαιριού!

*Γράφει η Όλια Λύκου.

Όταν ακούς τη λέξη καλοκαίρι σίγουρα μια από τις λέξεις που σου έρχεται στο μυαλό είναι η ψάθα (τόσο σε υφή όσο και σε μυρωδιά). Εμείς φυσικά γινόμαστε ακόμα πιο ευτυχισμένες, όταν ένα από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά υλικά γίνεται και trend, ο λόγος φυσικά για τις ψάθινες τσάντες.

Φέτος λοιπόν οι επιλογές είναι κυριολεκτικά αμέτρητες και υπάρχουν ψάθινες τσάντες για κάθε γούστο και στυλ ,από στρογγυλεμένες tote μέχρι κλασικές supersized. Αφού λοιπόν διαλέξετε τη δική σας αγαπημένη είμαστε εδώ, για να σας δείξουμε πως να τη συνδυάσετε, αλλά και πως να τη διατηρήσετε όπως όταν την αγοράσατε, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ψάθα είναι ένα δύσκολο φυσικό υλικό.

Τα τελευταία δυο χρόνια οι ψάθινες τσάντες πέρασαν από αξεσουάρ παραλίας στα χέρια όλων των fashionistas και των it-girls, έγιναν καμβάς για πολλούς designers και φορέθηκαν από το φεστιβάλ Coachella μέχρι και το γραφείο.
Αυτό φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη καθώς πέρα από το χρώμα τους, που ταιριάζει σχεδόν με κάθε στυλ, οι ψάθινες τσάντες είναι αρκετά ευρύχωρες και πρακτικές. Φέτος, λοιπόν, τις είδαμε σε πολλά διαφορετικά σχήματα ανάλογα με το στυλ, που κάθε μια από εμάς αναζητάει.

Αν θέλετε να πετύχετε ένα casual outfit μπορείτε να συνδυάσετε την ψάθινη τσάντα σας με ένα καλό τζιν παντελόνι ή σορτς και ένα λευκό T-shirt. Ολοκληρώστε το σύνολο σας με ένα ζευγάρι σανδάλια ή sneakers αλλά και με ένα ασημένιο ή χρυσό (ανάλογα με την επιδερμίδα σας) ζευγάρι σκουλαρίκια. Και voilà είστε έτοιμες για το γραφείο αλλά και τη βόλτα σας.

Αν από την άλλη είστε των αντιθέσεων και το στυλ σας είναι πιο rock μπορείτε να προσθέσετε μια ψάθινη τσάντα στα σύνολα σας. Φορέστε τη με ένα δερμάτινο jacket , αλλά και με τη vinyl φούστα σας.
Extra bonus: μπορείτε να μετατρέψετε ένα αντρόγυνο σύνολο σε haute couture προσθέτοντας μια ψάθινη τσάντα ώμου σε γεωμετρικό σχήμα.

Ακόμα και αν ακούγεται κλισέ δεν θα μπορούσα να μην σας προτείνω να φορέσετε τις ψάθινες τσάντες σας με ρομαντικές φούστες και φορέματα αλλά και bon-ton σύνολα.

Πριν λοιπόν ξεκινήσετε για ψώνια θα πρέπει να γνωρίζετε πως αλλά και πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τη ψάθινη σας τσάντα, καθώς είναι αρκετά σημαντικό. Όπως οι δερμάτινες τσάντες έτσι και οι ψάθινες χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και δεν πρέπει να φυλάσσονται στη ντουλάπα γεμάτες σκόνη. Ευτυχώς το καθάρισμα τους δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και η ψάθινη τσάντα σας θα είναι για πάντα στη ντουλάπα σας.

1. Αδειάστε την ψάθινη τσάντα σας.
2. Βγάλτε τη φόδρα έξω από τη τσάντα.
3. Βρέξτε ένα λευκό πανί κατά προτίμηση, κάντε σαπουνάδα με υγρό πιάτων ή μωρομάντηλο και ξεκινήστε να σκουπίζετε τη τσάντα.
4. Στεγνώστε τη τσάντα.
5. Γυαλίστε το εξωτερικό της τσάντας σας.
6. Αποθηκεύστε τη τσάντα σας στη ντουλάπα γεμάτη με χαρτί, για να μην χάσει το σχήμα της. Επιλέξτε να τη φυλάξετε σε μια βαμβακερή θήκη και όχι σε πλαστική.

Μέχρι την επόμενη φορά… think pink!

Με στοιχεία από το glowsly.com, εικόνες Pinterest

Tags:
0 shares
Η Όλια Λύκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 όπου και ζει. Σπούδασε "Κοινωνιολογία" στο Πάντειo Πανεπιστήμιο και "Fashion Styling" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di moda, με πλήρη υποτροφία. Έχει εργαστεί σαν "freelancer fashion stylist" σε περιοδικά, διαφημιστικά, σε καμπάνιες Ελλήνων σχεδιαστών και brands, καθώς και στην τηλεόραση. Τέλος έχει εργαστεί σαν "fashion editor" στο e-shop Bags icon, για τρία χρόνια, ενώ παράλληλα απασχολήθηκε στον εμπορικό τομέα.