iris_apfel_jewelry_01

Το στυλ δεν έχει ηλικία!

*Γράφει η Νάταλι Χαρπαντίδη.

Ποιος είπε ότι η μόδα απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε συγκεκριμένες ηλικίες; Ή μήπως  υπάρχουν κανόνες σύμφωνα με τους οποίους οι διεθνείς τάσεις πρέπει να ακολουθούνται από τους λίγους; Και ποιοι είναι αυτοί που ανταποκρίνονται σε αυτή την κατηγορία σύμφωνα με τις επιταγές της μόδας ;

Οι απαντήσεις είναι απλές. Το στυλ δεν έχει ηλικία. Δεν χωράει περιορισμούς, δεν έχει σύνορα. Το στυλ είναι υποκειμενικό, κάτι απόλυτα προσωπικό και μοναδικό για τον καθένα από εμάς, ένας τρόπος έκφρασης, η επιρροή  της φαντασίας μας στην εμφάνισή μας. Γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών που θαυμάζουν και σέβονται  τον χώρο της μόδας μας εντυπωσιάζουν καθημερινά με το προσωπικό τους στυλ είτε σε επιδείξεις μόδας, είτε σε κάποιο event είτε ακόμα και μέσω ενός  street style outfit τους.

Ένα τρανό παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η πολυαγαπημένη Iris Apfel που μας έχει μαγέψει με το μοναδικό της στυλ αλλά και με την αξιοζήλευτη ενέργειά της. H 96χρονη διακοσμήτρια και επιχειρηματίας από τη Νέα Υόρκη έχει ξεχωρίσει για το εκκεντρικό της ντύσιμο, εμπνέοντας με το στυλ αλλά και την προσωπικότητά της ακόμα και νεαρότερες fashionistas. Έντονα χρώματα, εντυπωσιακές γούνες, μεγάλα στρογγυλά γυαλιά οράσεως, ογκώδη, εντυπωσιακά κοσμήματα και αξεσουάρ είναι μερικά μόνο από τα  στοιχεία που την χαρακτηρίζουν. Μάλιστα, έχει λανσάρει και δική της συλλογή (Rara Avis by Iris Apfel)  με περίτεχνες καρφίτσες, κολιέ, σκουλαρίκια αλλά και κομψές τσάντες και πανωφόρια που έχουν την προσωπική της πινελιά.

H Iris Apfel είναι δικαιολογημένα ένα style icon της εποχής μας και αποδεικνύει με κάθε της εμφάνιση πως η αγάπη για την μόδα δεν έχει ηλικία, όρια και φραγμούς και πως εάν έχεις βρει και διαμορφώσει το δικό σου προσωπικό στυλ μπορείς να κλέψεις την παράσταση, όπως τόσο επιτυχημένα κάνει και η ίδια!

«Δεν ντύνομαι για να με κοιτούν οι άλλοι. Ντύνομαι για μένα.» I.A.


Young Iris Apfel

H 95χρονη Erni Stollberg, από την Αυστρία, έχει ενθουσιάσει το instagram καθώς εδώ και τρία χρόνια περίπου εκτελεί χρέη μοντέλου. Με το μπρίο της και την εξαιρετική φωτογένεια της ,η γλυκύτατη Erni αποδείχτηκε χαμαιλέοντας του στυλ καθώς μπορεί να απογειώσει οποιαδήποτε εμφάνιση. Από εκκεντρικά looks με ογκώδη bomber jackets και δερμάτινες over the knee μπότες μέχρι casual εμφανίσεις με oversized sweaters και άνετα jean, είναι ικανή να υποστηρίξει οποιοδήποτε outfit με τεράστια επιτυχία.

Ποζάροντας για ένα συγκεκριμένο project του καταστήματος Park, που βρίσκεται στη Βιέννη, εντυπωσίασε τους συνεργάτες της καθώς ακολουθούσε πιστά τις οδηγίες τους και έμπαινε ακριβώς στο “mood” του ρόλου. που απαιτούσε κάθε outfit. Η Εrni αποτελεί άλλο ένα τρανό παράδειγμα ότι η ηλικία κάθε άλλο παρά εμπόδιο είναι, όταν αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση τη μόδα και ό,τι αυτή επιτάσσει.

Young Erni Stollberg

Η μόδα έρχεται και παρέρχεται. Αυτό που μένει πραγματικά όμως είναι το στυλ ,που είναι ιδιαίτερο και μοναδικό για κάθε άνθρωπο. Που τον εκφράζει και δείχνει ποιος είναι χωρίς καν να χρειαστούν λέξεις. Σημασία δεν έχουν τα χρόνια αλλά η αγάπη, ο σεβασμός και η όρεξη που έχει κανείς γι’ αυτό που του δίνει ζωή. Και αυτές οι γυναίκες είναι τρανά  παραδείγματα ζωντάνιας, κομψότητας, μοναδικότητας και ομορφιάς!

 

Tags:
0 shares
Η Νάταλι Χαρπαντίδη ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Λατρεύει τον χώρο της μόδας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το "Fashion Styling& Image Making", καθώς και σεμινάρια για "Fashion Design". Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρθρογραφεί σε fashion blogs και sites (Ozon Magazine, Faysbook.gr κ.ά)