Σχέδιο χωρίς τίτλο (9)

To συγκλονιστικό virtual show του οίκου Mugler (SS2021)!

*Γράφει η Δανάη Σολωμού.

Οι εβδομάδες μόδας ολοκληρώθηκα, και ο κάθε σχεδιαστής μέσα σε αυτές τις συνθήκες, παρουσίασε τις συλλογές του για την σεζόν Άνοιξη Καλοκαίρι 2021. O οίκος Mugler μας άφησε για ακόμα μια φορά άναυδους, καθώς πραγματοποίησε ένα virtual show, το μέρος 02 της συλλογής του, βγαλμένο από ταινία δράσης, με τα μοντέλα σε ρόλο ηρωίδων. Με μυστήρια πλάνα, περίεργες κινήσεις και με την αδιαμφησβήτητη sexy, dark, weird και avant garde αισθητική του οίκου, ήταν επόμενο όλοι να μιλούν για αυτήν την επίδειξη. Και αυτό που πρέπει να αναφερθεί και να επικροτηθεί είναι πως αυτό το show ήταν αφιερωμένο στην γυναίκα, και στην κάθε γυναίκα στηρίζοντας το diversity και περιέχοντας όλα τα ζητούμενα, για μία επιτυχημένη και δυναμική συλλογή.

*άρθρο για ιστορία του οίκου εδώ.

Από την πρώτη στιγμή του show, βλέπουμε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου, Casey Cadwallader, να πετάει την Bella Hadid στον αέρα, προετοιμάζοντάς μας για ένα “όχι και τόσο συνηθισμένο” show.

Ο οίκος Mugler παρουσίασε το δεύτερο μέρος της συλλογής για την άνοιξη / καλοκαίρι 2021 στις 31 Μαρτίου, έχοντας κυκλοφορήσει το πρώτο τον Οκτώβριο. Ο λόγος του μοιράσματος αυτού της συλλογής, ήταν μέρος μιας νέας στρατηγικής για τον οίκο, όπου επιτρέπει στους συνεργάτες λιανικής να αγοράζουν και να
πωλούν τη συλλογή σε δύο μέρη.

“I’m quite obsessed with my cast being actual human beings with thoughts, words, and expressions, instead of just figures in clothes that walk in space”

-Casey Cadwallader

Στην πασαρέλα για την συλλογή Mugler Spring 2021 περπάτησαν μοντέλα με καμπύλες, με διαφορετικό χρώμα δέρματος, non-binary μοντέλα, trans (όπως η συγκλονιστική ηθοποιός της σειράς Pose, Dominique Jackson), artists και πολλές άλλες προσωπικότητες, με σκοπό να αμφισβητήσουν την κλασική ομορφιά και τον ορισμό της.

Dominique Jackson
Bella Hadid
Irina Shayk
Hunter Schafer
Alek Wek

Στην συλλογή είδαμε όλα τα signature κομμάτια και styles του οίκου, όπως ιδιαίτερα bodysuits και φορέματα με έντονα κοψίματα-cut outs, διαφάνειες, jean, σακάκια με έντονους ώμους και μία σειρά με neon στοιχεία. Όλα με στόχο να διαγράφουν και να αναδεικνύουν τις ερωτογενείς ζώνες του γυναικείου σώματος, γεγονός πως ο Mugler το έχει απογειώσει σαν τεχνική σε κάθε του συλλογή. Βασικό μέρος του σχεδιασμού ήταν επίσης η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στα υλικά, με το εφέ “trompe l’oeil” αλλά και στην βιωσιμότητα αυτών παίζοντας ρόλο και στην τιμή των ρούχων, με τον Cadwallader να θέλει να δει περισσότερο κόσμο, που θα αγαπήσει και θα φορέσει την συλλογή αυτήν.

*Φωτογραφία εξωφύλλου: harpersbazaar.com 

*Πηγές και φωτογραφίες: harpersbazaar.com , vogue.com , ladylike.gr , popsugar.com

Tags:
0 shares
Η Δανάη Σολωμού γεννημένη στην Πάτρα, είναι πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών. Aσχολείται με την αρθρογραφία, την ζωγραφική-γραφιστική, την μουσική και το σχέδιο μόδας. Αγαπά τον χώρο της μόδας και όλα όσα αυτός πρεσβεύει.