212074727_313302027184312_5465918884061227585_n

5 ουκρανικά brands που αξίζει να γνωρίσετε.

*Γράφει η Ελένη Μοραντζή.

Σαν κεραμίδα έπεσε το ξέσπασμα του πολέμου της Ουκρανίας, γεγονός που επιβεβαίωσε τους μεγαλύτερους φόβους όλων μας. Είδαμε και  συνεχίζουμε να βλέπουμε εικόνες που δεν πιστεύαμε ότι θα δούμε, οι οποίες μας προκάλεσαν οργή, πόνο και απόγνωση. Σε μια εποχή που τα social media και γενικά το internet, πρωταγωνιστούν, εμείς σαν δέκτες και εξωτερικοί παρατηρητές σπεύσαμε να βοηθήσουμε, όπως μπορούμε. Σε αυτή την κρίση είναι σημαντικό να στηρίξουμε μερικά Ουκρανικά brands, που ίσως γνωρίζετε ή θα γνωρίσετε τώρα και σίγουρα να βοηθήσουμε και το λαό της Ουκρανίας, με οποιονδήποτε τρόπο.

@daily_sleeper

1 ) SLEEPER. 

Σίγουρα έχει πάρει το μάτι σας το συγκεκριμένο brand στο Instagram, αφού το προφίλ του ξεχωρίζει για την άριστη αισθητική του και το πρωτότυπο περιεχόμενο του.  Είναι ένα από τα πιο γνωστά ουκρανικά brand μόδας το οποίο ιδρύθηκε από τις πρώην συντάκτριες μόδας Kate Zubarieva και Asya Varetsa, το 2014, και έγινε γνωστό για τις πιτζάμες με τα πούπουλα ( που αναμφίβολα είναι η μεγαλύτερη τάση της post covid και καραντίνας εποχής)  και για τα νυχτικά του, που αποτελούν τα τέλεια party ρούχα, αλλά είναι ιδανικά και για διακοπές.

@daily_sleeper

2) VIKELE STUDIO

Οι τσάντες Vikele Studio έχουν σχεδιαστεί από την ιδρύτρια του brand, Victoriya, στην Ουκρανία. Κάθε τσάντα είναι κατασκευασμένη από την υψηλότερης ποιότητας ιταλικό δέρμα και έχει σχεδιαστεί για να αντέχει μια ζωή. Τα κλασικά σχέδια σε συνδυασμό με τις μοντέρνες πινελιές κάνουν κάθε σχέδιο Vikele Studio μοναδικό – ένα  κομμάτι που αξίζει να επενδύσετε και θα λατρεύετε για χρόνια.

@vikelestudio
@vikelestudio
@vikelestudio

3) KΑCHOROVSKA.

Συνδυάζοντας περισσότερο από μισό αιώνα εμπειρίας στη κατασκευή χειροποίητων παπουτσιών χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, το ατελιέ Kachorovska κατέκτησε την τέχνη του τέλειου παπουτσιού, δημιούργησε τις δεξιότητες, διαμόρφωσε το στυλ του και πειραματίστηκε με φόρμες, γραμμές και υλικά για δεκαετίες. Το 2015, κυκλοφόρησε τη δική της σειρά παπουτσιών και τσαντών. Επικεντρώνεται σε άνετα σχέδια, με κλασικές γραμμές αλλά και απροσδόκητες πινελιές δουλεύοντας με φυσικά υλικά.

@kachorovska_atelier
@kachorovska_atelier
@kachorovska_atelier

4) PASKAL.

Το brand Paskal είναι γνωστό για τις λεπτές σιλουέτες και τα μινιμαλιστικά σχήματα, που θυμίζουν πρωτοποριακή αρχιτεκτονική. Η ομορφιά προέρχεται από τα βασικά στοιχεία και την κατασκευή των ρούχων, και η τεχνική κοπής με λέιζερ που βρίσκεται στον πυρήνα του DNA του brand. To τούλι και το χρώμα είναι πρωταγωνιστές και το αίσθημα της χαράς διάσπαρτο βλέποντας τα ρούχα Paskal.

@paskalclothes
@paskalclothes
@paskalclothes

5) FROLOV.

«Couture-to-wear» είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Ivan Frolov περιγράφει τη σειρά των αποκαλυπτικών σχεδίων του. Ίδρυσε το ομώνυμο brand το 2010, σε ηλικία 19 ετών, ενώ είχε κάνει την εγγραφή του στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Σχεδίου του Κιέβου και σπουδές παρακολουθούσε μαθήματα styling παράλληλα. Ολοκλήρωσε διδακτορικό ενώ δίδασκε στο πανεπιστήμιο, χωρίς να κάνει πέρα το brand του. Χρησιμοποιεί το Frolov ως πλατφόρμα αυτοέκφρασης και ακτιβισμού, ειδικά σε σχέση με θέματα ισότητας των φύλων και LGBTQ+.

@frolovheart
@frolovheart

Μπορεί η Ουκρανία να είναι στο κέντρο της επικαιρότητας αυτή την στιγμή για τελείως στενάχωρο λόγο, όμως αξίζει να γνωρίσουμε τα brands αυτά που εκπροσωπούν μια χώρα και όχι μονό αυτή τη χρονική στιγμή, αλλά και στο μέλλον.

Φωτογραφία εξωφύλλου: instagram.com.

Tags:
0 shares
Η Ελένη Μοραντζή ζει στην Αθήνα. Ασχολείται επαγγελματικά με το "fashion blogging". Παράλληλα σπουδάζει "Γεωλογία" στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η μεγάλη της αγάπη είναι η μόδα, τα ταξίδια και η αρθρογραφία.