04_0426

Two Scoops: Η παιδική μόδα στα καλύτερα της!

*Επιμέλεια συνέντευξης Νίκος Αλιάζης.

“Πάντα θαυμάζω τα brands που έχουν μια όμορφη ιστορία πίσω τους και δημιουργούν με σεβασμό απέναντι στον καταναλωτή, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδιά. Απόψε, με μεγάλη μας χαρά θα σας παρουσιάσουμε το Two Scoops, ένα brand παιδικής μόδας. Όμορφα σχέδια, με υπέροχα prints και μοντέρνα αισθητική είναι οι κατευθυντήριες γραμμές του brand. Θα σταθώ στην αισθητική λίγο παραπάνω. Συνήθως τα παιδικά ρούχα ακολουθούν μια πεπατημένη και πολλές φορές δεν έχουν καμιά επαφή με τη μόδα και το τι συμβαίνει σε αυτή. Στο συγκεκριμένο brand όμως πρεσβεύουν ακριβώς το αντίθετο, δημιουργούν άνετα, στυλάτα ρούχα. Με μεγάλη μου χαρά φιλοξενώ τις δημιουργούς του Two Scoops Αγγελική και Αφροδίτη!”

www.twoscoops.gr

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, ώστε να σας γνωρίσουμε.

Αγγελική: Είμαι η Αγγελική και είμαι μητέρα δύο αγοριών, 7 και 5 χρονών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, σπούδασα μαθηματικά στην πανέμορφη και επιβλητική Κρήτη (όπου γνώρισα την Αφροδίτη το μακρινό 2001) και πληροφορική στην αγαπημένη μας Αθήνα. Λατρεύω τα νησιά, τη θάλασσα, το καλοκαίρι… και φυσικά το παγωτό.

Αφροδίτη: Είμαι η Αφροδίτη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κρήτη, που επιστρέφω πάντα για να εμπνευστώ. Βρίσκομαι ενεργά στο χώρο του σχεδίου τα τελευταία 8 χρόνια με μεγάλη αγάπη σε ό,τι σημαίνει δημιουργικότητα και φαντασία. Ως θιασώτης των ταξιδιών, των χρωμάτων και της φύσης προσπαθώ πάντα να μεταφέρω αυτές τις εικόνες και την παιδικότητα τους σε κάθε μικρό ή μεγάλο βήμα της ζωής μου.

Two Scoops

Πώς πήρατε την απόφαση για τη δημιουργία του brand και πως δημιουργήθηκε το όνομα “Two Scoops Fashion”;

Αγγελική: Τα τελευταία χρόνια, λόγω των πολύ έντονων και γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας, είχε δημιουργηθεί μέσα μου η ανάγκη να ασχοληθώ με κάτι δημιουργικό και χαρούμενο. Ένα πολύ μεγάλο μέρος της ημέρας είμαι με τα παιδιά μου και βλέπω τη ζωή μέσα από τα δικά τους μάτια, κι έτσι όταν έκανα την πρόταση στην Αφροδίτη για το παιδικό ρούχο ήταν στιγμιαίο ΝΑΙ! Όταν σκέφτομαι παιδιά, σκέφτομαι το καλοκαίρι και τι πιο απολαυστικό το καλοκαίρι από δύο μπάλες (two scoops) παγωτό!

Αφροδίτη: Η two scoops είναι απόρροια δυο μεγάλων μου αδυναμιών! Τα ρούχα και τα παιδιά. Έχουν και τα δυο μια μοναδική ενέργεια χωρίς όρια στη φαντασία και τα χρώματα τους. Ήταν μονόδρομος η επιλογή του αντικειμένου. Εσωτερική ανάγκη. Two scoops γιατί μας θυμίζει παγωτό, ανέμελες βόλτες και γεύση παιδικών χρόνων. Με μια λέξη, ευτυχία.

Two Scoops

Ποια είναι η φιλοσοφία του brand;

Αγγελική: Ethically made ρούχα, χρώματα, χαμόγελα, ελεύθερα και ανεξάρτητα παιδιά.

Αφροδίτη: Θέλουμε να δημιουργούμε ρούχα που με τη σειρά τους δημιουργούν ζωή κι ανεμελιά. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στον σχεδιασμό και στην άνεση κάθε ρούχου, που προορίζεται για τις μικρές ή μεγάλες περιπέτειας των μικρών μας φίλων, με γνώμονα την ποιότητα και την ευελιξία.

Two Scoops

Τι δυσκολίες έχει να δημιουργεί κανείς παιδικά ρούχα;

Αγγελική: Δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν περισσότερες δυσκολίες συγκριτικά με τη δημιουργία ενός ρούχου για ενήλικα, σίγουρα όμως είμαστε πολύ επιλεκτικές με την πρώτη ύλη, διαλέγουμε υφάσματα 100% φυσικά, αφενός δεδομένου ότι το παιδικό δέρμα είναι περισσότερο ευαίσθητο και από την άλλη επειδή τα παιδιά βρίσκονται εκ φύσεως σε διαρκή κίνηση, οπότε χρειάζονται ρούχα που “αναπνέουν”.

Αφροδίτη: Η δημιουργία του παιδικού ρούχου είναι μια διαδικασία που πρέπει να περιλαμβάνει πολλή φαντασία και λογική, ταυτόχρονα. Δεν θα έλεγα ότι έχει δυσκολίες, αλλά σίγουρα περισσότερες απαιτήσεις συγκριτικά με κάθε άλλο είδος ρούχου. Απαιτείται μεγάλη προσοχή στην επιλογή των πρώτων υλών, στην ποιότητα της κατασκευής και στην άνεση των ίδιων των σχεδίων για να μπορέσει ένα ρούχο να γίνει μέρος της καθημερινότητας ενός παιδιού είτε τρέχει και παίζει, είτε χαλαρώνει κι ονειρεύεται.

Two Scoops

Πάντα σκεφτόμουν ότι συνήθως οι γονείς αποφασίζουν για τα ρούχα των παιδιών τους. Εσείς σχεδιάζετε ρούχα που να αρέσουν στους γονείς ή στα παιδιά;

Αγγελική: Σχεδιάζουμε ρούχα που αρέσουν σε εμάς, είμαι μαμά… και λίγο παιδί ταυτόχρονα, οπότε αυτή είναι η μαγική συνταγή. Είναι πολύ σημαντικό τα ρούχα να είναι άνετα, απαλά και να δημιουργούν μια ευχάριστη αίσθηση σε κάθε παιδί που τα φοράει. Ταυτόχρονα, θέλουμε να είναι ανθεκτικά στο χρόνο και να φοριούνται από το πρωί ως το βράδυ, κάνοντας χαρούμενους και τους γονείς!

Αφροδίτη: Αγαπημένη ερώτηση! Η μεγαλύτερη χαρά μας στη διαδικασία τους σχεδιασμού είναι τα “Έτσι, κι έτσι” ή ”Μαμά, εγώ αυτό θέλω”. Είναι μια δυνατή δοκιμασία για κάθε κολεξιόν αυτή η αλήθεια των μικρών μας φίλων. Και ο πιο αληθινός οδηγός. Οπότε, στόχος μας είναι να σχεδιάζουμε ρούχα που διαλέγουν τα παιδιά για τα χρώματα και τα σχέδια και επιλέγουν οι γονείς για την ποιότητα και την άνεση.

Two Scoops

Είστε δυο νέα κορίτσια, που προσπάθησαν και δημιούργησαν, από το μηδέν, ένα πολύ όμορφο και στοχευμένο brand. Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζετε όλο αυτό το διάστημα;

Αγγελική: Σίγουρα οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, καθώς και η διαρκής συναναστροφή και συνεργασία με πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες, αποτελούν μία πρόκληση, αλλά πραγματικά η εμπειρία μέχρι τώρα είναι απλώς απολαυστική!

Αφροδίτη: Η ανταμοιβή του να δημιουργείς κάτι από το μηδέν με πολλή αγάπη και προσπάθεια, εκμηδενίζει όλες τις δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να βλέπεις μια ιδέα να παίρνει μορφή, βήμα βήμα. Αν υπάρχει κάτι που σίγουρα απαιτεί η δημιουργία ενός νέου brand, είναι η ευελιξία σε όλα τα στάδια της διαδικασιών. Ευελιξία και θέληση. Και αυτό πρέπει να είναι οδηγός για κάθε νέο δημιουργό, που θέλει να ακολουθήσει το όνειρο του, όποιο κι αν είναι.

Two Scoops

Τι όνειρα έχετε για το brand σας;

Αγγελική: Θέλουμε να προσφέρουμε ένα προϊόν, που θα το κοιτάς και θα το λατρεύεις με την πρώτη ματιά, ένα ρούχο που θα το φοράς, θα χαμογελάς και θα σκέφτεσαι… σήμερα φόρεσα το αγαπημένο μου!

Αφροδίτη: Να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μέσα από τα ρούχα μας έναν μαγικό παιδικό κόσμο, που εμπνέει κάθε παιδί να ζήσει κάθε στιγμή του ανέμελα και πολύχρωμα!

Two Scoops

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσετε μια συμβουλή στα νέα παιδιά, που θέλουν να ασχοληθούν με τη μόδα;

Αγγελική: Αν αγαπάς κάτι πολύ, ακολούθησε το όνειρο σου και πίστεψε στον εαυτό σου, αλλά για να μην μείνει απλά και μόνο άλλο ένα όνειρο, χρειάζεται συγκεκριμένο πλάνο και πάρα, μα πάρα πολύ δουλειά!

Αφροδίτη: Μιλώντας μέσα από το δικό μου ταξίδι και προσωπικές επιλογές, το πιο σημαντικό είναι να ακολουθήσεις ένα όνειρο στο οποίο μέσα φαντάζεσαι τον εαυτό σου. Να πάρεις το χρόνο και τις εμπειρίες που χρειάζεσαι εσύ ο ίδιος και να τις αξιοποιήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με υπομονή, πολλή αγάπη και ενέργεια σε ό,τι κάνεις. “Μεράκι”, όπως λένε.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες δημιουργίες και να έρθετε σε επαφή με το brand Two Scoops (www.twoscoops.gr) είτε μέσω της σελίδας του στο Instagram , είτε μέσω της αντίστοιχης στο Facebook.

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.