image00011

“Talent Of The Week”: O φωτογράφος μόδας Βασίλης Ράλλης σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο www.paramano.gr!

“Στα 17 του χρόνια έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα του κόσμου της μόδας. Έχει τη χαρά και την όρεξη ενός παιδιού, που τώρα ξεκινά και αυτό νομίζω είναι που θα τον οδηγήσει στο να πετύχει τους στόχους του. Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενούμε τον φωτογράφο μόδας Βασίλη Ράλλη.”
-Νίκος Αλιάζης @Paramanos

Instagram: vrallhs

Δε μπορώ να ξεκινήσω την κουβέντα χωρίς να σε ρωτήσω πως και πότε είχες την πρώτη σου επαφή με τη φωτογραφία.

Η πρώτη μου επαφή με την φωτογραφία ήταν πριν περίπου τρία χρόνια, όταν ήμουν δηλαδή 14 χρονών. Ήμασταν με την μητέρα μου σε έναν κήπο με μια γνωστή της, που είχε έρθει από το Ντουμπάι με την φωτογραφική της μηχανή, για να πιούνε καφέ. Τότε την δανείστηκα για λίγο, ωστε να φωτογραφίσω ενα τριαντάφυλλο. Είχα εντυπωσιαστεί τόσο, που την επόμενη στιγμή ζήτησα από την μητέρα μου να μου αγοράσει μια φωτογραφική μηχανή. Έτσι και έγινε.

Eίσαι μόλις 17 χρονών. Έχεις συνεργαστεί όμως με πολλούς καταξιωμένους επαγγελματίες από το χώρο της μόδας και παράλληλα συνεχίζεις και το σχολείο σου. Πόσο εύκολο είναι να τα συνδυάσεις;

Φέτος το καλοκαίρι, μόλις έκλεισα τα 17, αποφάσισα να φύγω από την επαρχία και να μετακομίσω μόνος μου στην πρωτεύουσα. Η στήριξη και η ενθάrρυνση της μητέρας μου ήταν υπερ αρκετή, ώστε να πιστέψω στον εαυτό μου και να κυνηγήσω το στόχο μου. Η προσαρμογή στην νέα μου ζωή ήταν πάρα πολύ εύκολη μιας και είμαι ήδη οικονομικά ανεξάρτητος. Το σχολείο απο την άλλη, για εμένα ήταν πάντα κάτι το οποίο δεν με συγκινούσε ιδιαίτερα, ειδικά πλεόν που έχω βρει τον ερωτά μου. Σχεδόν πάντα είχα τέλειες σχέσεις με τις καθηγήτριες μου, με αποτέλεσμα να περνάνε γρήγορα αυτές οι επτά ώρες. Ωστόσο, μέσα στην καθημερινότητα μου, έχω μπόλικο χρόνο να αφιερώνω στην τέχνη μου. Άλλωστε το πάθος μου με γεμίζει απόλυτα, ώτσε να μην χρειάζομαι τίποτα άλλο. Έμπνευση, δημιουργία, εξέλιξη.

Έχεις επικεντρωθεί κυρίως στη φωτογραφία μόδας. Τι σε κέρδισε και επέλεξες να ασχοληθείς με αυτήν;

Γενικά μου αρέσει ό,τι κι αν δημιουργώ να ξεκινάει από το μηδέν. Το συναίσθημα, η αισθητική, η πόζα, η έκφραση, το φως… όλα να είναι μοναδικά. Επίσης, κάτι που λατρεύω είναι η εξέλιξη της επανάληψης, άρα η μόδα.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα φωτογράφο να εισχωρήσει στο χώρο της μόδας και να καταφέρει να ασχοληθεί επαγγελματικά ως φωτογράφος μόδας στην Ελλάδα;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι εύκολο για έναν φωτογράφο να εισχωρήσει στο χώρο της μόδας. Θεωρώ πως δεν έχω προσπαθήσει καθόλου ακόμα. Περιμένω να τελειώσω το σχολείο και μετά θα αφοσιωθώ απόλυτα στον στόχο μου. Θα προσπαθήσω να κάνω όσα πιο πολλά πράγματα μπορώ εδω στην Ελλάδα, για τα επόμενα 1-2 χρόνια και έπειτα θέλω να φύγω στο Παρίσι. Τότε αν με ξαναρωτήσεις, ίσως να μπορέσω να σου απαντήσω.

Υπάρχουν κάποιοι φωτογράφοι που σε εμπνέουν και που θαυμάζεις;  

Θαυμάζω κάθε φωτογράφο-καλλιτέχνη, που έχει μοναδική αισθητική. Όμως πρότυπο γενικά στην ζωή μου δεν έχω κανέναν. Θέλω να είμαι μοναδικός. Και αυτός είναι ο λόγος, που έχω επιλέξει να είμαι ολοκληρωτικά αυτοδίδακτος.

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτος του τμήματος "Μονωδίας και Μελοδραματικής" του Ωδείου Δημήτρης Μητρόπουλος. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά(Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.)