Ashley1

The Row: το fashion brand που δημιουργήθηκε από τις αδελφές Olsen!

*Γράφει η Κωνσταντίνα Τάκου.

Οι εμφανίσεις των αδελφών Ashley Olsen και Mary-Kate Olsen από την εποχή της εφηβείας του, μέχρι και σήμερα απασχολούν το χώρο της μόδας. Οι δίδυμες είχαν από μικρές μέσα τους το ”μικρόβιο” της μόδας, που στην πορεία της ζωής τους το εξέλιξαν πολύ καλά, αφού σταματήσαν να ασχολούνται με την υποκριτική και αφιερώθηκαν καθαρά στον χώρο του fashion design.

Ο λόγος που και οι δύό τους έχουν φανατικούς θαυμαστές είναι ότι με το minimal προφίλ τους και με τον τρόπο που καταφέρνουν να εισάγουν στο look τους ένα ή δύο key items, που συνήθως είναι ιδιαίτερα και τραβούν τις εντυπώσεις, καταφέρνουν να δημιουργήσουν ”εικόνες” με στυλ που κάθε γυναίκα μπορεί να ακολουθήσει. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι βγάζουν στο κοινό τους κάτι το απόλυτα φυσικό και προσιτό, σαν ”το κορίτσι την διπλανής πόρτας” αφού το make-up τους και τα μαλλιά τους κινούνται σε φυσικούς, αλλά πάντοτε προσεγμένους τόνους.

Όλο αυτό το πάθος τους για την μόδα αποφάσισαν να το μεταφέρουν στο δημιούργημα τους, το fashion brand “The Row” το οποίο είναι γνωστό σε όλους όσους αγαπούν την πιο μινιμαλιστική και φορμαλιστική πλευρά της μόδας και όχι μόνο. Έτσι, λοιπόν, οι δύο αδελφές το 2006 ξεκινούν να σχεδιάζουν τα δικά τους ρούχα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική, τα υφάσματα και τις λεπτομέρειες στο ράψιμο των ρούχων.

H ιδέα δημιουργίας του “The Row” προέκυψε όταν τους ανατέθηκε το 2005 να δημιουργήσουν ένα T-shirt το οποίο να ανταποκρίνεται σε όλους τους σωματότυπους και να εκφράζει κάθε ηλικία. Μαζί με αυτό φυσικά σχεδίασαν και μια μικρή κολεξιόν που περιείχε leggings, κασμιρένια πουλόβερ και tank dresses. Το brand ξεκινά σιγά σιγά να καθιερώνεται στην αγορά και τα πρώτα καταστήματα ανοίγουν το 2006 στο Λος Άντζελες, την Νέα Υόρκη και το Παρίσι. Πλέον το “The Row” συνεργάζεται με 164 καταστήματα σε 37 χώρες.

“I wouldn’t say The Row is necessarily always easy, in the way that timelessly elegant things can sometimes be. It’s super polished, but it’s got teeth. It’s like this ascetic, monastic and Puritan wardrobe that’s also wildly indulgent and sensual at the same time.”

Τα ρούχα τους όπως προαναφέραμε είναι μινιμαλιστικά. Τα περισσότερα σύνολα τους καλύπτουν την γυναικεία ντουλάπα προσφέροντας αρκετές εκδοχές στον τρόπο που μπορούν να φορεθούν, δηλαδή προσφέρονται και για καθημερινές αλλά και για βραδινές εμφανίσεις. Με τις κολεξιόν τους προσπαθούν να δώσουν έμφαση στα must have μιας γυναικείας ντουλάπας και σχεδιάζοντας κομμάτια passe-partout καλύπτουν όλο το φάσμα, συνδυάζοντας τα με διαφορετικούς τρόπους. Σπάνια βλέπουμε έντονα χρώματα και prints, όλα κινούνται σε πιο ήσυχους και γήινους τόνους. Εκτός όμως από τα ρούχα τα τελευταία χρόνια έχουν ανανεώσει το brand, καθώς μπορούμε να βρούμε αξεσουάρ, κοσμήματα καθώς και interior design δημιουργίες με την υπογραφή τους.

Οι ίδιες οι σχεδιάστριες έχουν δηλώσει ότι προσπαθούν να κάνουν την παραγωγή των ρούχων τους όσο πιο βιώσιμη γίνεται, θέλοντας να προστατεύσουν όσον το δυνατόν περισσότερο το περιβάλλον, αλλά και τους ανθρώπους που δουλεύουν πίσω από το brand.

Πηγές: vogue.co.uk, anothermag.com

Tags:
0 shares
Η Κωνσταντίνα Τάκου είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πάτρας. Εργάζεται ως θεατρολόγος, αλλά λατρεύει τον χώρο της μόδας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας και ενημερώνεται καθημερινά για τις καινούριες τάσεις.