IMG_0631-2

“Talent Of The Week”: Η φωτογράφος μόδας Αριάδνη Δρανδάκη σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο www.paramano.gr!

“Στο αποψινό “Talent Of The Week” φιλοξενούμε μια νέα, ταλαντούχα και φιλόδοξη φωτογράφο μόδας. Το κορίτσι αυτό είναι η κλασσική περίπτωση ανθρώπου, που ήξερε από μικρή με τι θα ασχοληθεί και προφανώς αναφέρομαι στη φωτογραφία μόδας. Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενούμε απόψε την Αριάδνη Δρανδάκη.”

-Νίκος Αλιάζης @Paramanos

Instagram: aria_drandake

Δε μπορώ να ξεκινήσω την κουβέντα μας χωρίς να σε ρωτήσω πως και πότε είχες την πρώτη σου επαφή με τη φωτογραφία.

H πρώτη μου επαφή με την φωτογραφία ήταν σε ηλικία 12-13, δηλαδή αρκετά νωρίς.

Υπάρχουν κάποιοι φωτογράφοι που σε εμπνέουν και που θαυμάζεις;

Από τις μεγαλύτερες εμπνεύσεις θα έλεγα για εμένα είναι οι Τim Walker, Araki, Robert Mapplethorpe . Θαυμάζω όμως και τρεις Έλληνες φωτογράφους, τους Θανάση Κρίκη, Χάρη Φαρσαράκη και Σπύρο Δρουσιώτη.

Ήθελες πάντα να ασχοληθείς με τη φωτογραφία μόδας ή είναι κάτι που προέκυψε;

Από όταν ήμουν 13, τότε που ένας θείος μου μου πήρε ως δώρο μία μικρή κάμερα, κατάλαβα επι τόπου με τι θέλω να ασχολούμαι στην ζωή μου, όσον αφορά τον επαγγελματικό τομέα , δεν το είδα ποτέ σαν χόμπι, ήθελα ανέκαθεν να γίνω φωτογράφος μόδας, δεν ενδιαφέρθηκα για κάτι άλλο απο τότε εως σήμερα.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα φωτογράφο, να εισχωρήσει στο χώρο της μόδας και να καταφέρει να ασχοληθεί επαγγελματικά ως φωτογράφος μόδας στην Ελλάδα;

Θα έλεγα αρκετά δύσκολο γιατί στην Ελλάδα ο χώρος της “σοβαρής” μόδας είναι αρκετά κλειστός και επιλεκτικός. Από μια μεριά αυτό είναι καλό, απο την άλλη δύσκολα έχουμε ευκαιρίες. Από την μια οπτική γωνία αν κάποιος δουλέψει όχι μόνο αρκετά, αλλά και σωστά, τότε ναι μπορεί να πετύχει σε αυτό τον κλάδο.

Πολλές δουλειές σου έχουν φιλοξενηθεί σε περιοδικά του εξωτερικού, πως νιώθεις για αυτό;

Πάντα ήθελα να δω την δουλειά μου σε περιοδικά όπως web magazines εξωτερικού ακόμα και εκτυπωμένα. Νιώθω περήφανη μέχρι ένα σημείο, αλλά επειδή κρίνω αυστηρά τον εαυτό μου, όσον αφορά τις δουλειές μου, θεωρώ πως έχω πολύ δρόμο μπροστά μου.

Σε όλους τους φωτογράφους μου αρέσει να ρωτάω το εξής: Aν η μόδα ήταν φωτογραφία,ποια θα ήταν αυτή;

Για εμένα αυτή η φωτογραφία, παρόλο που κοιτάμε ένα πορτραίτο, είναι ένα μεγάλο κομμάτι στην φωτογραφία μόδας. Βλέπουμε μια φωτογραφία τραβηγμένη απο τον φωτογράφο θρύλο Tim Walker, όπου απεικονίζει στον φακό του με έναν απλό, minimal τρόπο τον εξίσου κορυφαίο σχεδιαστή μόδας Alexander Mcqueen. Αυτοί οι δυο άνθρωποι μας δίνουν μια τόσο απλή εικόνα, αλλά ταυτόχρονα αν το σκεφτεί κανείς τόσο δυνατή, εφόσον γνωρίζουμε και τα έργα των δυο.

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσεις μια συμβουλή σε όλους τους νέους φωτογράφους, που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη φωτογραφία.

Καλό θα ήταν ναι βλέπουμε πολλές εικόνες καθώς και πολλές ταινίες για να παίρνουμε πληροφορίες, αισθητική και κουλτούρα. Επίσης, αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την φωτογραφία καλύτερα να το σπουδάσει κι όλας γιατί το internet δεν μας παρέχει πάντα τις σωστές πληροφορίες .

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.