1306761

Ωδή στην αισθητική: Simply Halston από τον Ryan Murphy.

*Γράφει η Άννα Κιουμουρτζή. 

Στο παρελθόν μιλήσαμε για τον θρυλικό σχεδιαστή μόδας Halston, εδώ στο Paramano.gr. Το μυαλό πίσω από τα εικονικά μινιμαλιστικά σχέδια, που φορούσε η Jackie Kennedy η Liza Minnelli, η Elizabeth Taylor, και αμέτρητες διασημότητες της εποχής Studio 54, ο Halston αποτέλεσε έναν θεσμό. Ένας αινιγματικός, αν και εγωιστικός καλλιτέχνης, που έχτισε μια αυτοκρατορία ενδυμάτων εθνικής σημασίας, την οποία θα εξαναγκαζόταν να εγκαταλείψει χωρίς διάκριση μετά από μια σειρά δυσμενών επιχειρηματικών αποφάσεων.

Με ένα εξαιρετικά πλούσιο και ενδιαφέρον φόντο και ιστορία, δεν είναι περίεργο που ο παραγωγός των American Horror Story και American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace, Ryan Murphy, αποφάσισε να μετατρέψει το μονοπάτι του σχεδιαστή προς τη φήμη αλλά και την πτώση του, σε σειρά. Το περιορισμένων επεισοδίων project, με τίτλο “Simply Halston”, είναι το επερχόμενο ντεμπούτο του Ryan Murphy στην πλατφόρμα του Netflix, και δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα ακόμη κόσμημα σκηνοθεσίας για τις μίνι οθόνες μας.

Με την υπογραφή του σεναρίου από τον Sharr White, του The Affair, και με τον McGregor να είναι ο εκτελεστικός παραγωγός, ο οποίος θα αναλάβει επίσης τον ηγετικό ρόλο στη βιογραφική σειρά για έναν από τους πιο ισχυρούς σχεδιαστές της δεκαετίας του ’70 και της δεκαετίας του ’80, αναμένεται εβδομαδιαία καθήλωση στις οθόνες των απανταχού fashionistas.

Χαρτογραφώντας την επέκταση του σχεδιαστή καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, την ενδεχόμενη απώλεια των δικαιωμάτων στην ίδια του την επωνυμία και το θάνατό του το 1990, αποτέλεσμα επιπλοκών που βασίζονται στο AIDS, οι εκπλήξεις δεν θα τελειώσουν εδώ. Kαθώς ο Halston δεν θα είναι ο μόνος θρύλος της πραγματικής ζωής που απεικονίζεται στη σειρά του Netflix.

Οι διάσημοι φίλοι του και ο εσωτερικός του κύκλος θα εμφανιστούν επίσης στην οθόνη. Αυτό περιλαμβάνει τους Liza Minnelli, παλιά φίλη και μούσα του σχεδιαστή την οποία θα υποδυθεί η Krysta Rodriguez αλλά και την Ιταλίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων Elsa Peretti, η οποία υποδύεται η Γαλλίδα ηθοποιός και μοντέλο Rebecca Dayan.

This slideshow requires JavaScript.

Σε σκηνοθεσία Daniel Minahan και όπως περιγράφεται λεπτομερώς στην επίσημη σύνοψη, το Halston: “Αξιοποιεί το μοναδικό, επινοημένο όνομά του σε μια παγκόσμια αυτοκρατορία μόδας που είναι συνώνυμη με την πολυτέλεια, το φύλο, την κατάσταση και τη φήμη, κυριολεκτικά καθορίζοντας την εποχή που ζει στη δεκαετία του 1970 και τη δεκαετία του ’80 στη Νέα Υόρκη. Μέχρι που μια εχθρική εξαγορά τον αναγκάζει να πολεμήσει για τον έλεγχο του πολυτιμότερου περιουσιακού του στοιχείου… το ίδιο το όνομα Halston.” Ενώ μέσα από την πρώτη απελευθέρωση του τρέιλερ, βουτάμε στον ηδονιστικό τρόπο ζωής του.

“Νιώθεις ποτέ ότι όλα όσα έχεις θα μπορούσαν να εξαφανιστούν σε μια στιγμή;” Ο McGregor αφηγείται στο τρέιλερ. Καθώς ξεκινά το εικονικό τραγούδι των Depeche Mode “Enjoy the Silence”, ο McGregor φαίνεται να εργάζεται σκληρά στο atelier του αναζητώντας το “στυλ υπογραφής” του, και κάνοντας socializing στα θρυλικά πάρτι στο Studio 54, χαράσσοντας γραμμές κοκαΐνης σε έναν καθρέφτη.

Το Simply Halston προσγειώνεται στο Netflix στις 14 Μαΐου.

Όλες οι εικόνες και οι πηγές προέρχονται από την επίσημη ανακοίνωση του Netflix αλλά και από τα σχετικά άρθρα των Dazed και Harper’s Bazaar.

 

Tags:
0 shares
Η Άννα σπούδασε "Επιμέλεια και Επικοινωνία Μόδας" στην Ρώμη όπου και διαμένει. Θεωρεί την μόδα τρόπο ζωής και έκφρασης και της αρέσει να παίζει με την ντουλάπα και τα μαλλιά της. Μία Ελληνίδα που νιώθει λίγο παραπάνω Ιταλίδα, είναι ερωτευμένη με την μίνιμαλ αισθητική, το καλό φαγητό και την αναμετάδωση όλων όσων γίνονται στον χώρο της μόδας.