prada_jewelry_collection100_recycled_gold

Ο οίκος Prada λανσάρει την πρώτη του συλλογή πολυτελών κοσμημάτων από ανακυκλωμένο χρυσό!

Με τα ριζοσπαστικά σχέδιά του από 100% ηθικά ανακυκλωμένο χρυσό, ο ιταλικός οίκος Prada έχει κάνει μια επιτυχημένη είσοδο στον κόσμο των εκλεκτών κοσμημάτων.

Το να αποκτήσεις όνομα δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά δίπλα στους σπουδαιότερους στην Place Vendôme, όπως οι Cartier, Boucheron, Chaumet ή ακόμα και οι ιταλικές Bulgari, οι Swiss Chopard, V an Cleef & Arpels και οι Αμερικανοί Harry Winston, Tiffany. & Co. Ωστόσο, ο ιταλικός οίκος Prada ανταποκρίθηκε σε αυτήν την πρόκληση, και εντάχθηκε στη σύντομη λίστα των οίκων μόδας, που προσφέρουν εξαιρετικά κοσμήματα, δίπλα στους Chanel, Dior, Louis Vuitton και Gucci.

Photo Credits: prada.com

Ο ιταλικός οίκος μόδας χρειάστηκε σχεδόν δεκατέσσερις μήνες για να αναπτύξει το concept και τις δημιουργίες του. Στον επικεφαλή Timothy Iwata, τον νέο διευθυντή κοσμημάτων που διορίστηκε το 2021 και στους συν-καλλιτεχνικούς διευθυντές του οίκου, Miuccia Prada και Raf Simons, αλλά και τον επικεφαλής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Prada, Lorenzo Bertelli, οφείλει αυτό το φιλόδοξο έργο. Η αδιαμφισβήτητη επιτυχία της οφείλεται στη συνεργασία αυτών των τριών μερών.

Photo Credits: wsj

Εκλεκτά κοσμήματα του οίκου Prada από 100% ανακυκλωμένο χρυσό!

Πριν καν παρουσιάσει τα κομμάτια, ο Timothy Iwata εμφανίζει περήφανα έναν θεμελιώδη πυλώνα που όχι μόνο τροφοδοτεί αυτήν την πρώτη συλλογή κοσμημάτων, αλλά υπογραμμίζει επίσης τη γενική δέσμευση του οίκου όσον αφορά την οικολογική ευθύνη. Πρωτοπόρος στη βιομηχανία πολυτελείας με την εισαγωγή του “αναγεννημένου” Nylon το 2019, ο ιταλικός οίκος χτυπά σήμερα ανακοινώνοντας ότι τα κοσμήματά του είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο και ηθικό χρυσό, πιστοποιημένο από το Responsible Jewelry Council. Mια ακόμη πρωτιλα, για αυτόν το μεγάλο πολυτελή οίκο.

Photo Credits: prada.com

Εκτός από την προσεκτική επιλογή μιας χούφτας προμηθευτών, με αυστηρές προδιαγραφές, ειδικά όσον αφορά την ιστορία των υλικών, η Prada ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί βιομηχανικό χρυσό, παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιείται για επεξεργαστές υπολογιστών, ο οποίος προέρχεται από την ανακύκλωση πολύτιμων αντικειμένων. Αυτή η εικονοκλαστική προσέγγιση δεν προκαλεί έκπληξη για έναν οίκο μόδας, που σχεδιάζει πολυτελή αξεσουάρ σε νάιλον και μετέτρεψε ένα αποστακτήριο σε ένα σεβαστό ίδρυμα σύγχρονης τέχνης, ο λόγος για το Ίδρυμα Prada στο Μιλάνο.

Photo Credits: prada.com

Εμπλουτίζοντας τα κοσμήματά της με την πλούσια εννοιολογική προσέγγιση που ποτίζει ολόκληρο το “σύμπαν” της, η Prada ανακαλύπτει εκ νέου τα αρχέτυπα των κοσμημάτων. Κάθε στοιχείο είναι ένας θησαυρός τεχνογνωσίας, που συνδυάζει τεχνολογίες αιχμής, όπως ο τρισδιάστατος σχεδιασμός, με απίστευτα ακριβή χειροτεχνία, όπως μια αλυσίδα της οποίας οι μεγάλοι κρίκοι συνδυάζουν στρογγυλεμένα και αμβλεία σχήματα. Το σχέδιο που ξεχωρίζει είναι μια επιβλητική κοίλη καρδιά με εξαιρετική λάμψη, με το κυρτό πάνω μισό της να εκτείνεται σε μια λοξή επιφάνεια που καταλαμβάνει το εμβληματικό τρίγωνο σχέδιο του οίκου. Μια επιλογή που απελευθερώνει αυτό το εμβληματικό μοτίβο από τη συνήθη σημασία του για να του δώσει μια ρεαλιστική σημασία. Περισσότερο από ένα αλλοτριωτικό συναίσθημα, η αγάπη πρέπει να βιωθεί ως πρόκληση. Το βραχιόλι με φίδια, ένα κλασικό με αρχαία προέλευση, σύμβολο της αναγέννησης και της γονιμότητας, ενσαρκώνει το ανατρεπτικό όραμα της Prada για αυτή τη συλλογή. Το κολιέ και το βραχιόλι με την πιο μινιμαλ εκδοχή αξίζει επίσης να τα προσέξετε.

Photo Credits: wsj

Εκτός από αυτή τη συλλογή με ριζοσπαστικά σχέδια που εξυψώνονται από μια εξαιρετική δεξιοτεχνία, η Prada οφείλει την επιτυχία της εισόδου της στον κόσμο του κοσμήματος στην αυθεντικότητα της προσέγγισής της, υπενθυμίζοντας μας ότι τα κοσμήματα έχουν περισσότερο συναίσθημα παρά εμπορική αξία.

Πηγές: wsj.com , prada.com, hypebae.com

*Φωτογραφία εξωφύλλου: wsj.com

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.