33trg

PLS Fashion: ένα ελληνικό brand με πηγή έμπνευσης τον μινωικό πολιτισμό.

*Γράφει ο σχεδιαστής μόδας και founder του Paramano.gr Νίκος Αλιάζης.  

Ειδίκευση, ιστορία και ελληνικός “αέρας”. Τα στοιχεία αυτά με έκαναν να προσέξω το brand PLS Fashion. Ένα brand το οποίο εδρεύει στην Κρήτη και δημιουργεί ενδύματα, ανδρικά και γυναικεία, με έντονο το ελληνικό στοιχείο, δοσμένο με μια άκρως μινιμαλιστική προσέγγιση, χωρίς ταυτόχρονα να χάνεται το στοιχείο του προσεγμένου ποιοτικά ενδύματος.

Η ιστορία του PLS Fashion αξίζει πραγματικά να αναφερθεί. Όλα ξεκινούν το 1971, με πρώτη δραστηριότητα των δημιουργών την κατασκευή κρητικών υφαντών. Μια διαδικασία διόλου εύκολη, που χρειάζεται αρκετές τεχνικές γνώσεις και εννοείται αγάπη για τη παράδοση. Η παράδοση αυτή με τα χρόνια έφερε την παραγωγή σύγχρονων ενδυμάτων, τα οποία είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά. Με τις γνώσεις του παρελθόντος και την εξέλιξη αυτών δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο brand με ρούχα, που κολακεύουν όλες τις γυναίκες, ασχέτου ηλικίας και σωματότυπου.

Τα ρούχα δημιουργούνται στη βιοτεχνία του brand στο Ηράκλειο Κρήτης, κάτι που δεν περιόρισε το brand, καθώς έχει σταθερές συνεργασίες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Οι πρώτες ύλες που πρωταγωνιστούν στις συλλογές είναι το λινό και το βαμβάκι. Εκτός της φινέτσας και της κομψότητας, που προσδίδουν αυτά τα υφάσματα, είναι ιδανικά για το καλοκαίρι, καθώς βοηθούν το σώμα να “αναπνέει” και εννοείται δίνουν την αίσθηση της άνεσης, κάτι που τo καθιστά ιδανική επιλογή, για όλες τις ώρες της ημέρας και πόσο μάλλον για την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Σαν σχεδιαστής όπως καταλαβαίνετε δίνω ιδιαίτερη σημασία στην καλή ραφή και στο άψογο πατρόν, κάτι που ειλικρινά είναι ξεκάθαρο στις δημιουργίες.

Όπως τόνισα παραπάνω το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του brand είναι η ελληνική ταυτότητα. Το ελληνική στοιχείο είναι ξεκάθαρο και αυτό συμβαίνει, καθώς υπάρχει έντονη επιρροή από την αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα από τον μινωικό πολιτισμό. Αυτό είναι φανερό στις γραμμές των ρούχων, στα patterns και τα λοιπά διακοσμητικά στοιχεία, που ολοκληρώνουν τα ρούχα.

Η χαρά μου όταν ανακαλύπτω brands, που εδρεύουν στην επαρχία και έχουν καταφέρει να ενταχθούν με τις καλύτερες προοπτικές στο χώρο της μόδας, είναι πάντα μεγάλη, καθώς αποδεικνύουν ότι δεν έχει σημασία το από που προέρχεσαι. Σημασία έχει να έχεις ένα όραμα, μια φιλοσοφία σαν εταιρεία και να είσαι ειλικρινής απέναντι στον κόσμο, που σε τιμά και σε προτιμά. Aυτά τα στοιχεία με έκαναν να ξεχωρίσω και να σας παρουσιάσω το PLS Fashion!

Τις δημιουργίες του brand μπορείτε να τις βρείτε σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και μέσω της ιστοσελίδας του www.plsfashion.gr. Επίσης, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με το brand είτε μέσω της σελίδας του στο Instagram, είτε μέσω της αντίστοιχης στο Facebook.

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.