1297179

O ανερχόμενος σχεδιαστής Maximilian εισάγει τoν όρο ”Black Elegance” στον χώρο της μόδας!

*Γράφει η Κωνσταντίνα Τάκου.

O Maximilian είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του Λονδίνου και φέτος για πρώτη φορά παρουσιάζει την κολεξιόν του κατά την διάρκεια τoυ London Fashion Week, μια κολεξιόν που κατευθείαν τράβηξε τα βλέμματα όλων μας εξαιτίας της ιδιαίτερης αισθητικής της.

Μaximilian / Spring-Summer 2021 Collection
Μaximilian / Spring-Summer 2021 Collection

Μετά τον θάνατο της γιαγιάς του ο σχεδιαστής ήθελε να δημιουργήσει μια κολεξιόν προς τιμήν της, έτσι λοιπόν, έψαξε να βρει μια κοινή γραμμή ανάμεσα στην εποχή μας και δεκαετίες πριν, όπου έζησε η γιαγιά του και εμπνεύστηκε τα ρούχα του από το Trinidad’s Carnival, όπου γίνεται σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο. Όπως μας διηγείται και ο ίδιος ”Το καρναβάλι είναι μια εποχή του χρόνου η οποία μου θυμίζει έντονα την οικογένεια μου, αφού όλοι μαζευόμασταν για να γιορτάσουμε”. 

Αφού έκανε την προσωπική του αναζήτηση για τις διάφορες πτυχές του καρναβαλιού και τον λόγο για τον οποίο αυτό δημιουργήθηκε, τον γύρισε αρκετές δεκαετίες πίσω, τότε που ο λαός του Trinidad και του Tobago ήταν ακόμη σκλάβοι και με την απελευθέρωση τους το 1834 καθιέρωσαν το καρναβάλι ως μια γιορτή της ελευθερίας. Τα ρούχα του σχεδιαστή, λοιπόν, είναι βαθιά επηρεασμένα από αυτή την γιορτή.

Μaximilian / Spring-Summer 2021 Collection
Μaximilian / Spring-Summer 2021 Collection
Μaximilian / Spring-Summer 2021 Collection

Ως φόρο τιμής στα αυθεντικά κοστούμια που χρησιμοποιούν στο καρναβάλι, ο σχεδιαστής μας παρουσίασε διάφορα κομμάτια εμπνευσμένα από την επονομαζόμενη στολή J’ouvert τα οποία έχει εντάξει στα ρούχα του. Περίτεχνα κοψίματα σε φορέματα και φτερά χήνας τα οποία διακοσμούν σατέν φούστες καθώς και bralettes με ιδιαίτερο σχεδιασμό, slim trousers και halter-neck αμάνικα μπλουζάκια είναι μερικά από τα στοιχεία που είδαμε στην συλλογή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα κομψά και άκρως εντυπωσιακά headpieces τα οποία είναι φτιαγμένα από τον Nasir Mazhar τα οποία έρχονται, για να συμπληρώσουν το festival mood.

Μaximilian / Spring-Summer 2021 Collection
Μaximilian / Spring-Summer 2021 Collection

Όλη η συλλογή του διατηρεί μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα στα sexy και elegance στοιχεία, που εκφράζουν με ένα εκλεπτυσμένο αέρα την ερωτική αύρα απελευθερωμένη από κάθε καταπιεστικό πρότυπο. Όπως μας λέει και ο ίδιος ο Maximilian σε συνέντευξη του ” Aισθάνομαι ότι πολλές φορές η μόδα προσπαθεί να δείξει πράγματα με ένα μονοδιάστατο τρόπο και πραγματικά ήθελα να δημιουργήσω κάτι το οποίο θα δείχνει τους ανθρώπους από διαφορετικές φυλές, καθώς και τους μαύρους ανθρώπους με ένα διαφορετικό φως, ήθελα να δείξω ότι ο όρος Black elegance θα πρέπει να καθιερωθεί ”. Μέσα από αυτές τις γραμμές μπορούμε να καταλάβουμε την φιλοσοφία του και την βαθύτερη σκέψη του προάγοντας με αυτόν τον τρόπο τα δικαιώματα των έγχρωμων ανθρώπων εκεί έξω απομακρύνοντας μας από κάθε ρατσιστικό πρότυπο, γιατί η μόδα εκτός από στυλ αντανακλά και την φιλοσοφία του κάθε σχεδιαστή!

Πηγές: i-d.vice.com, dazeddigital.com

*Φωτογραφία εξωφύλλου: dazeddigital.com

Tags:
0 shares
Η Κωνσταντίνα Τάκου είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πάτρας. Εργάζεται ως θεατρολόγος, αλλά λατρεύει τον χώρο της μόδας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας και ενημερώνεται καθημερινά για τις καινούριες τάσεις.