24902-preview

Τι ξεχωρίσαμε από το London Fashion Week Men’s!

*Γράφει η Κωνσταντίνα Τάκου.

Πριν από μερικές μέρες και πριν καλά, καλά το 2020 κάνει την εμφάνιση του, το Λονδίνο υποδέχτηκε την London Fashion Week Men’s για το Φθινόπωρο/ Χειμώνα 2020, όπου είδαμε μια πληθώρα στιλιστικών επιλογών και κολεξιόν για τους άνδρες οι οποίες βασίζονται κυρίως στην βιώσιμη μόδα και στα unisex στοιχεία. Το γεγονός αυτό είναι αρκετά ευχάριστο, γιατί πλέον όλο και περισσότεροι σχεδιαστές προσπαθούν να εισάγουν καινοτομίες που βοηθούν το καταναλωτικό κοινό να σκέφτεται και να αντιμετωπίζει διαφορετικά την μόδα. Εμείς ξεχωρίσαμε μερικούς από τους σχεδιαστές και σας τους παρουσιάζουμε.

paria/FARZANEH

H νεαρή σε ηλικία και εκκεντρική σχεδιάστρια Paria Farzaneh παρουσίασε στο Λονδίνο μια συλλογή γεμάτη bohemian prints και athleisure κομμάτια κυρίως για καθημερινές εμφανίσεις, προσφέροντας μια διαφορετική στιλιστική άποψη. Η κολεξιόν της είναι εξ’ολοκλήρου sustainable και hand-made χρησιμοποιώντας φυσικά υφάσματα.

Studio ALCH 

H Alexandra Hackett,  founder του οίκου για αυτή την κολεξιόν στοχεύει σε υφάσματα και τεχνικές χαμηλού περιβαλλοντικού κόστους δημιουργώντας όμως αξιόλογα κομμάτια, που εκφράζουν τον σύγχρονο άντρα. Βιομηχανικές φόρμες και matchy σύνολα σε λευκές, μαύρες και πορτοκαλί κυρίως αποχρώσεις που διαθέτουν logo ή τρούκς , δημιουργούν ένα μοντέρνο αποτέλεσμα.

Nicholas Daley

Με τίτλο ” The Abstract Truth ” ο Nicholas Daley επιλέγει να ανοίξει το fashion show του με τρείς Λονδρέζους μουσικούς παίζοντας jazz και psychedelic rock ήχους. Η κολεξιόν του περιλαμβάνει layered looks τα οποία έχουν ως βασικό τους στοιχείο τα καρό patterns σε παλτό, καθώς και παντελόνια σε πιο vintage και baggy γραμμές. Τα περίεργα αξεσουάρ όπως τα oversized κασκόλ και τα περίεργα καπέλα σε στυλ μπερέ είναι μερικά από τα στοιχεία, που συμπληρώνουν τις εμφανίσεις και δίνουν χαρακτήρα στο σύνολο.

Bethany Williams

Η Bethany Williams αυτή την φορά συνεργάζεται με την illustrator Melissa Kitty Jarram. Tα σχέδια αυτά απεικονίζουν την σχέση μητέρας-παιδιού με τον τρόπο που η ίδια θέλησε να εκφράσει κυρίως θα λέγαμε αφαιρετικά.  “Through spending real time with us, Bethany ensured that – from materials to models, communications to collaborators – every decision she makes is run through her own ethical framework and interlinking with the nurturing bond between mother and child”  δήλωσε η ίδια η Williams σε συνέντευξη της. Αυτή η κολεξιόν εύκολα θα χαρακτηρίζονταν και ως ”a piece of art” σχεδιασμένο για ιδιαίτερες προσωπικότητες.

Όπως είδαμε στα περισσότερα fashion show του Λονδίνου η βιωσιμότητα παίζει πρωταρχικό ρόλο και αυτό το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα, διότι η μόδα αρχίζει να αποκτά μια καινούρια διάσταση, μια διάσταση πιο ουμανιστική με περιβαντολλογικές  ευαισθησίες.

Tags:
0 shares
Η Κωνσταντίνα Τάκου είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πάτρας. Εργάζεται ως θεατρολόγος, αλλά λατρεύει τον χώρο της μόδας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας και ενημερώνεται καθημερινά για τις καινούριες τάσεις.