Liya-Kebede5S-1024x683

Lemlem: ένα fashion brand με ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

*Γράφει η Δήμητρα Μαλαπάνη.

Η Άνοιξη μπορεί να έχει φτάσει, όμως λόγω της δύσκολης κατάστασης που περνάμε αυτή την περίοδο σκεφτόμαστε και περιμένουμε με ανυπομονησία το καλοκαίρι. Ένα brand με μαγιό και beachwear, το οποίο θα σας βοηθήσει να ανανεώσετε την καλοκαιρινή σας διάθεση με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του είναι το brand lemlem, ιδρύτρια του οποίου είναι το γνωστό μοντέλο Liya Kebede.

Η Liya Kebede εκτός από γνωστό μοντέλο, ηθοποιός, σχεδιάστρια μόδας είναι και η ιδρύτρια του brand lemlem και του lemlem Foundation. Ως μοντέλο, έχει φωτογραφηθεί για διεθνή εξώφυλλα της VOGUE και έχει εκπροσωπήσει σε fashion shows και καμπάνιες κορυφαίους σχεδιαστές παγκοσμίως. Η ίδια μεγάλωσε στην Addis Ababa, φορώντας άνετα ρούχα φτιαγμένα από υφαντό βαμβάκι από την Αιθιοπία. Δυστυχώς, τα ρούχα από fast fashion εταιρείες άρχισαν να αντικαθιστούν τα παραδοσιακά ρούχα, κατασκευασμένα από ντόπιους κατοίκους περιοχών της Αφρικής, γεγονός που δυσαρέστησε την Kebede.

Το supermodel  εμπνεύστηκε να ξεκινήσει αυτή τη μάρκα μετά από ένα ταξίδι της στην Αιθιοπία, όπου συναντήθηκε με μια ομάδα ανθρώπων που κατασκεύαζαν παραδοσιακά υφαντά. Δημιούργησε το brand lemlem και δεσμεύτηκε να ανυψώσει τη βιοτεχνία και να επεκτείνει την παραγωγή και τις θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Αφρική. Η βασική συλλογή είναι χειροποίητη από φυσικό βαμβάκι από την Αιθιοπία και η lemlem επεκτείνει σταθερά τις συνεργασίες της με επιπλέον ομάδες ντόπιων, που ασχολούνται με την κλωστοϋφαντουργία σε ολόκληρη την Αφρική. Οι γυναίκες βρίσκονται στο επίκεντρο του brand και δεσμεύεται να τις βοηθήσει να έχουν πρόσβαση στην απασχόληση και στην υγειονομική περίθαλψη.

By employing traditional weavers, we’re trying to break their cycle of poverty, at the same time preserving the art of wearing while creating modern, casual, comfortable stuff that we really want to wear- Liya Kebede

Παρακολουθώντας την ιστοσελίδα του brand, βλέπουμε ότι περιλαμβάνει μαγιό, ρούχα για την παραλία, αλλά και αξεσουάρ όχι μόνο για γυναίκες, αλλά και για άνδρες και παιδιά. Στη στήλη «MOMMY & ME», μπορεί η μαμά να επιλέξει το ίδιο μαγιό και καφτάνι για την μικρή της κόρη,  ώστε να είναι ίδιες για την εμφάνισή τους στην παραλία. Έντονα αλλά και γήινα χρώματα κυριαρχούν τόσο στα ρούχα, αλλά και στα μαγιό, με χαρακτηριστικό σε όλα τα προϊόντα το ριγέ pattern, που έχουν τα παραδοσιακά υφάσματα.

Αξίζει να αναφέρουμε τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα του συγκεκριμένου brand, καθώς η Liya Kebede εκτός από τη χρήση των υφασμάτων, που παρασκευάζονται από ντόπιους σε διάφορες περιοχές της Αφρικής, έχει ιδρύσει το lemlem Foundation. Η συνεργασία του συγκεκριμένου ιδρύματος με τον κορυφαίο αφρικανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Amref Health Africa, έχει συμβάλλει στην εκπαίδευση γυναικών που εργάζονται ως μαίες και γενικότερα σε διάφορους τομείς υγείας. Επιπλέον, το lemlem Foundation σε συνεργασία με άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, όχι μόνο από το χώρο της μόδας, οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για τις γυναίκες τεχνίτριες από την Αιθιοπία και την Κένυα, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους πάνω στο κομμάτι της κλωστοϋφαντουργίας και να μπορέσουν μελλοντικά να εργαστούν σε αναπτυσσόμενες βιομηχανίες της Αφρικής.

Το brand lemlem αποτελεί το χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η μόδα μπορεί να συνεισφέρει στη βελτίωση και στην ανάπτυξη μιας χώρας, μέσω της παραγωγής ποιοτικών ρούχων από τοπικά υλικά.

Ιστοσελίδα: www.lemlem.com

Instagram: https://www.instagram.com/lemlemofficial/?hl=el

Προϊόντα της lemlem μπορείτε να βρείτε εκτός από την επίσημη ιστοσελίδα, σε επιλεγμένα καταστήματα της Αθήνας και σε αρκετά νησιά.

Tags:
0 shares
Η Δήμητρα Μαλαπάνη γεννήθηκε το 1993 και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Τεχνολογία Τροφίμων στο ΤΕΙ Αθήνας, όμως αποφάσισε να ασχοληθεί με την μεγάλη της αγάπη, τη μόδα και συγκεκριμένα το styling. Σπουδάζει fashion styling στη σχολή PANSIK Scuola di Moda και εργάζεται στο χώρο της μόδας.