008A7441

Το graduate fashion show του ομίλου PANSiK μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον της Ελληνικής μόδας!

*Γράφει ο σχεδιαστής μόδας και founder του Paramano.gr Νίκος Αλιάζης.

Η νέα γενιά… αυτή είναι το μέλλον σε οποιονδήποτε χώρο. Για αυτό και σήμερα θα μιλήσουμε για τους νέους, ταλαντούχους Έλληνες σχεδιαστές και συγκεκριμένα για τους απόφοιτους της σχολής PANSIK scuola di moda. Βρεθήκαμε στο σόου τους, παρακολουθήσαμε από κοντά τις δημιουργίες των νέων παιδιών και θέλουμε να μοιραστούμε αυτήν μας την εμπειρία μαζί σας!

Η PANSiK φημίζεται για το επίπεδο των μαθητών της, αλλά και για τα σόου των αποφοίτων της. Κάθε χρονιά επιλέγεται και ένας διαφορετικός χώρος για το σόου των αποφοίτων. Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω κάτι το οποίο επικροτώ και θα ήθελα να αναφερθεί. Η σχολή επιλέγει κάθε χρόνο να πραγματοποιεί επιδείξεις υψηλού επιπέδου, άριστης οργάνωσης, σε υπέροχους χώρους, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχες είτε της Ελλάδος, είτε του εξωτερικού. Έχω παρευρεθεί σε επιδείξεις που έγιναν στο Βυρσοδεψείο, στη Γαλλική πρεσβεία, στο Παλιό Αμαξοστάσιο, στις εγκαταστάσεις της .LAK στην Κάντζα και φέτος στο Ωδείο Αθηνών. Είναι όμορφο να συστήνεσαι στον κόσμο σαν σχεδιαστής και να παρουσιάζεις τη δουλειά σου σε ωραίους χώρους, με άριστους επαγγελματίες να επιμελούνται την τελική εικόνα της συλλογής σου και να ξεκινά η πορεία σου προς το όνειρο με τους καλύτερους οιωνούς.

Στο σόου παρακολουθήσαμε πολλές δημιουργίες, με έντονες καλλιτεχνικές επιρροές και πρωτότυπα σχέδια. Τα παιδιά παρουσίασαν ενδύματα εμπνευσμένα από το concept “ILLUSIONS”, οπότε τους δόθηκε η ευκαιρία να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να δημιουργήσουν μικρά καλλιτεχνήματα. Παρακάτω θα δείτε 26 fashion design graduates από την PANSiK Αθήνας και 22 fashion design graduates και shoe designers από την PANSiK Θεσσαλονίκης.

Όλη η ομάδα του www.paramano.gr, αλλά και εγώ προσωπικά εύχομαι σε αυτά τα νέα παιδιά, είτε μιλάμε για τους σχεδιαστές, είτε για τα παιδιά των τμημάτων styling, fashion managment κ.οκ. να έχουν καλή επιτυχία σε αυτή τους τη νέα αρχή! Έχετε να διαβείτε έναν πολύ δύσκολο δρόμο, ένα δρόμο με πολλές “ανηφοριές” και που δεν έχει σημείο τερματισμού. Να δουλεύετε πολύ, να πιστεύετε σε εσάς και στις δυνατότητες σας, να ονειρεύεστε με όλη τη δύναμη της ψυχής σας και μην σταματήσετε ποτέ να προσπαθείτε για το καλύτερο. Γιατί ο χώρος αυτός μπορεί να είναι δύσκολος μα η ανταμοιβή του είναι περιτυλιγμένη με αρκετή χρυσόσκονη και συναισθήματα χαράς!
Καλή τύχη και καλώς ήρθατε στο μαγικό και δύσκολο χώρο της μόδας!

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.