ημφημχφμφηχμμφσ

Απαγορεύτηκε η διαφήμιση της FKA twigs για λογαριασμό του οίκου Calvin Klein στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια νέα διαφήμιση του Calvin Klein με πρωταγωνίστρια την μουσικό FKA twigs φέρεται να έχει απαγορευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Advertising Standards Authority (ASA). Η ASA ισχυρίστηκε ότι η διαφήμιση είναι «ανεύθυνη» και θα μπορούσε να θεωρηθεί προσβλητική, καθώς φαινομενικά αντικειμενοποιεί τις γυναίκες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ASA είπε ότι «η σύνθεση της εικόνας εστιάζει τους θεατές στο σώμα του μοντέλου και όχι στα ρούχα που διαφημίζονται, προσθέτοντας ότι η διαφήμιση «παρουσίαζε [κλαδάκια] ως στερεότυπο σεξουαλικό αντικείμενο», εστιάζοντας στα «σωματικά χαρακτηριστικά» της.»

Η διαφήμιση ερευνήθηκε, αφού μόλις δύο άτομα παραπονέθηκαν ότι ήταν «υπερβολικά σεξουαλοποιημένη». Ομοίως, αναφέρθηκαν καταγγελίες κατά της διαφήμισης με πρωταγωνίστρια την Kendall Jenner, αν και η ASA δεν έκρινε αυτή τη διαφήμιση ως προσβλητική.

Σε δήλωσή του, ο οίκος Calvin Klein είπε «Οι εικόνες δεν ήταν χυδαίες και ήταν δύο γυναικες με αυτοπεποίθηση και δύναμη που είχαν επιλέξει να ταυτιστούν με τη μάρκα Calvin Klein και οι διαφημίσεις περιείχαν ένα προοδευτικό και φωτισμένο μήνυμα», προσθέτοντας ότι οι πόζες των κλαδιών ήταν κάτι «φυσικό και ουδέτερο».

Η καλλιτέχνης αναφέρθηκε επίσης στη διαμάχη με μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στο Instagram. «Δεν βλέπω το στερεοτυπικό σεξουαλικό αντικείμενο. Βλέπω μια όμορφη ισχυρή έγχρωμη γυναίκα της οποίας το απίστευτο σώμα έχει ξεπεράσει περισσότερους πόνους από όσους φαντάζεσαι».

Όπως ήταν αναμενόμενο (και σωστά κατα τη γνώμη μας), η απόφαση της ASA αντιμετωπίστηκε με επικρίσεις από τους θαυμαστές, ιδιαίτερα δεδομένου ότι η απόφαση ήρθε λίγο μετά την κυκλοφορία της καμπάνιας του Jeremy Allen White.

Μείνετε συντονισμένοι για οποιαδήποτε νέα ενημέρωση, καθώς εξελίσσεται η ιστορία.

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.