195420370_960760921340270_7659835359123623885_n

Πως να κάνουμε πιο καλοκαιρινό το feed μας στο Instagram;

*Γράφει η Δανάη Σολωμού.

Καλό μήνα λοιπόν και καλό καλοκαίρι! Μετά από τόσο καιρό, που ανυπομονούσαμε για αυτήν την περίοδο, ήρθε η ώρα να την απολαύσουμε και να περάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Εξάλλου όλοι το αξίζουμε μετά από αυτή τη δύσκολη χρονιά. Διακοπές, ταξίδια, βόλτες, party, μας περιμένουν να τα ζήσουμε και να κρατήσουμε όλες τις όμορφες αναμνήσεις από αυτά, από τις πιο απλές μικρές και αντίθετα.

©pinterest

Η φωτογραφία ωστόσο, είναι ένα μέσο που αποσκοπεί στην διατήρηση των αγαπημένων μας στιγμών και εφόσον ζούμε κατεξοχήν στην εποχή των social media, είναι αναμενόμενο να ανεβάσουμε υλικό από το φετινό μας καλοκαίρι. Πολλοί είμαστε αυτοί όμως, που είτε προσπαθούμε να έχουμε το προφίλ μας στα social πιο προσεγμένο ή απλά να αντικατοπτρίζει την αισθητική μας. Πολλοί όμως είναι και αυτοί πλέον που το κάνουν σαν επαγγελματίες, με φωτογραφίες, χρώματα και σειρά, δημιουργώντας μια εικόνα πολύ καθαρή και ενδιαφέρουσα.

©pinterest

Και το σημαντικό σε όλο αυτό: Να κρατάμε τον χαρακτήρα μας, δημοσιεύοντας οτιδήποτε μας κάνει χαρούμενους και ταιριάζει στο ποιοι είμαστε. Και για το πως αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε ένα “περιποιημένο” feed, μην αγχώνεστε! Το Paramano θα σας δώσει όλες τις ιδέες και λύσεις. Βρείτε προορισμούς, βγάλτε κάμερα, ντυθείτε με τα αγαπημένα σας ρούχα και σημειώστε τις παρακάτω συμβουλές.

 

©pinterest
©pinterest
©pinterest
©pinterest
©pinterest

It’s all about the colors.

#1

Για αρχή ξεκινάμε με το ήδη υπάρχον υλικό που έχουμε ανεβάσει και κάνουμε έναν “καθαρισμό”, αρχειοθετώντας όποια φωτογραφία δεν θέλουμε να βρίσκεται πια στο προφίλ μας. Οπότε συνοψίζοντας, αφαιρούμε τις φωτογραφίες, που χαλάνε την εικόνα του προφιλ, ώστε να έρθουν οι καινούργιες, που θα κολακεύουν το προφίλ μας και θα εκφράζουν την προσωπικότητα μας, ή αυτό που θέλουμε να δείξουμε λίγο καλύτερα.

©pinterest

#2

Έπειτα αποφασίζουμε την θεματική που θέλουμε να έχουμε, το theme δηλαδή, τα χρώματα και τα σχέδια, που θα έχει κάθε φωτογραφία και θα μας εκφράζει.

©pinterest

#3

Σημαντικό tip! Κράτα μία παλέτα με χρώματα, φωτισμό και φίλτρο στις φωτογραφίες σου, για να υπάρχει μια αρμονία.

Leonie Hanne ©pinterest

#4

Ας πάρουμε τον ρόλο για λίγο του φωτογράφου και πέρα από πορτρέτα και selfies, ας σπάσουμε την μονοτονία του προφίλ μας και ας ανεβάσουμε περιεχόμενο από τοπία, φαγητά, χώρους και οτιδήποτε στην τελική θα μας κέντριζε το ενδιαφέρον.

San Giorgio hotel -Mykonos ©pinterest
©pinterest

#5

Και τέλος για να απογειώσουμε το feed μας υπάρχει ένα tip που λειτουργεί σε κάθε προφίλ και κατευθείαν κερδίζει τις εντυπώσεις. Το μοτίβο. Και τι εννοούμε με αυτό. Η κάθε φωτογραφία ανάλογα με τα χρώματα και το περιεχόμενο εντάσσεται δίπλα σε κάποια άλλη, που θα έχει πάνω κάτω την ίδια θεματική, για να ισχύει δηλαδή η αρμονία που προαναφέραμε. Αυτό μπορεί να γίνει είτε σε κάθε 3αδα είτε 2αδα. Και μπορούμε να παίξουμε και με την σειρά που τις ανεβάζουμε πχ: 2 σκοτεινές λήψεις στις άκρες και μια πιο φωτεινή στην μέση, είτε δύο τοπία και ένα πορτρέτο κ.ο.κ.

©pinterest

Παρακάτω εντοπίσαμε τις γυναίκες που ασχολούνται με τον κόσμο του Instagram και είναι ειδικές στο να μας δώσουν την έμπνευση, που χρειαζόμαστε ανάλογαν όπως έχουμε αναφέρει βέβαια, με την αισθητική μας.

Natural light

Minimal

Editorial

Party Girl

Nature

*Φωτογραφία εξωφύλλου: @josefinehj

*Πηγές: harpersbazaar.com , eli.gr , pinterest.com , instagram.com

Tags:
0 shares
Η Δανάη Σολωμού γεννήθηκε στην Πάτρα και σπουδάζει "Αρχιτεκτόνων Μηχανικών" στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Aσχολείται με την αρθρογραφία, την ζωγραφική και το σχέδιο μόδας. Αγαπά τον χώρο της μόδας και όλα όσα αυτός πρεσβεύει.