IMG_6375

Η Εύα Νούση μιλά στο www.paramano.gr για το “Fay Fib”!

“Είμαστε χαρούμενοι που στη συνέντευξη της Πέμπτης φιλοξενούμε την Εύα Νούση και το brand κοσμημάτων “Fay Fib”. Η Εύα έχει δημιουργήσει εδώ και κάποια χρόνια το Fay Fib, ένα brand με χειροποίητα κοσμήματα, που έχει καταφέρει να κατακτήσει την ελληνική αγορά και να συγκαταλέγεται στα κορυφαία brand του είδους της. Μπορείτε να επισκεφθείτε το showrooom τους, το οποίο βρίσκεται στην Αγ. Θέκλας 18 στου Ψυρρή και να δείτε από κοντά τις υπέροχες δημιουργίες τους.”
-Νίκος Αλιάζης

Facebook: https://www.facebook.com/fayfib/
Instagram: https://www.instagram.com/fayfib/

Πώς ξεκίνησες την ενασχόληση σου με τα κοσμήματα και γενικότερα με τη μόδα; 

Ξεκίνησε αβίαστα και χωρίς προσδοκίες. Μου άρεσε πάντα να φτιάχνω πράγματα από απλά υλικά και πειραματιζόμουν συνεχώς πάνω σε διάφορους τομείς.. Tο κόσμημα με κέρδισε.

Περίγραψε μου τι σημαίνουν για εσένα τα κοσμήματα που δημιουργείς και πως καταλήγεις στα τελικά σχέδια σου.

Είναι για μένα τρόπος έκφρασης.. Μια ανάγκη να εξωτερικεύσω σκέψεις και συναισθήματα. Ειδικά το δεύτερο. Θεωρώ πως η ανάγκη για δημιουργία υπάρχει έμφυτη σε όλους μας.

Καταλήγω στα σχέδια φτιάχνοντας ξανά και ξανά το κόσμημα ,αναζητώντας διάφορα στοιχεία για να εμπλουτίσω την αρχική μου έμπνευση.. Και άλλες φορές προκύπτει αυθόρμητα, σαν παρόρμηση.

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει ένα brand, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης;

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να διατηρήσει κανείς την ζωντάνια, την δημιουργικότητα και το μεράκι του χωρίς να του στερήσουν τον ενθουσιασμό και το όραμα οι δυσκολίες της καθημερινότητας (αβάσταχτη φορολογία, άπειρη γραφειοκρατία).

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια σε σχέση με το brand σου; 

Θα ήθελα να δω την fay fib να μεγαλώνει, άλλο φυσικό κατάστημα, γιατί όχι και να διευρυνθεί η γκάμα των δημιουργιών πέρα από τα κοσμήματα.

Λόγω του συμβουλευτικού χαρακτήρα του site δε μπορώ να μη σου ζητήσω να δώσεις μια συμβουλή σε όλα τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μόδα.  

Να μην φοβούνται τίποτα.. Να ακούσουν τις επιθυμίες τους, το ένστικτο τους και να δουλέψουν πολύ, πάρα πολύ.. Αν κάτι το αγαπάς αρκετά θα βρεις τον τρόπο.. Είμαι απόφοιτη της Ιατρικής Αθηνών και δημιουργώ κοσμήματα. Έκανα μια ξεκάθαρη επιλογή στη ζωή μου, που ενώ σε κάποιον μπορεί να φαντάζει παράλογη, σε εμένα έφερε μόνο χαρά και άνοιξε δρόμους. Πιστεύω ακράδαντα λοιπόν πως εάν κάτι το λέει η καρδιά σου και την εμπιστευτείς λιγάκι, δεν μπορεί παρά να βγεις κερδισμένος.

Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.