Στιγμιότυπο οθόνης 2024-01-17 024850

Oι faux fur αποτελούν την ανερχόμενη τάση στο casual style!

*Γράφει η Κωνσταντίνα Τάκου.

Ο χειμώνας είναι συνυφασμένος με ένα και μοναδικό luxury item, την γούνα και αναφερόμαστε στις οικολογικές γούνες σεβόμενοι πάντοτε το περιβάλλον και τα ζώα. Oι  faux fur αποτελούσαν και αποτελούν νούμερο ένα fashion trend κατά τους χειμερινούς μήνες, αφού μας προστατεύουν από το κρύο αλλά ταυτόχρονα μας χαρίζουν στυλ. Για την περίοδο Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2023-24 βλέπουμε πλέον ότι έχουν μπει για τα καλά πλέον στις καθημερινές μας εμφανίσεις και μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με sneakers και με μποτάκια για ένα comfy look!

Photo Credits: @leoniehanne instagram profile
Photo Credits: @elenagalifa instagram profile photo by @raphael.raptopoulos
Photo Credits: @dualipa instagram profile

Πριν από μερικά χρόνια η γούνα είχε συνδεθεί με την πολυτέλεια και την υψηλή κοινωνική θέση αλλά με τα χρόνια η άποψη αυτή άρχισε να φθίνει, καθώς η χρήση πραγματικής γούνας συσχετίστηκε με την κακοποίηση των ζώων. Επιλέγουμε λοιπόν ψεύτικες γούνες έτσι ώστε να σταματήσουμε αυτή την βιαιότητα προς τα ζώα, αλλά και για να χτίσουμε ένα ηθικότερο μέλλον που θα σέβεται κάθε μορφή ζωής. Στην αγορά πλέον μπορούμε να αναζητήσουμε statement κομμάτια με ιδιαίτερο design που καλύπτουν κάθε γούστο αλλά και που σέβονται όλα όσα προαναφέραμε.

Photo Credits: @haileybieber instagram profile
Photo Credits: @leoniehanne instagram profile
Photo Credits: @vassiliki_roussou instagram profile photo by @kostas_sapi

Για την περίοδο Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2023-24 βλέπουμε ότι η επιλογή μιας faux fur αποτελεί νούμερο ένα τάση και αρκετές influencers και διάσημες που ξεχωρίζουν για το στυλ τους όπως η Dua Lipa, η Hailey Bieber, η Caro Daur επιλέγουν να τις φορέσουν. Πριν μερικές δεκαετίες βλέπαμε ότι ήταν συνυφασμένες με βραδινές εμφανίσεις, πλέον μπορούν να φορεθούν με οτιδήποτε, για παράδειγμα με sneakers, φόρμες, άνετα hoodies, φαρδιά τζιν και baseball cups. Εκτός από τα συνηθισμένα χρώματα που είναι το μαύρο, το άσπρο και το μπεζ πλέον συναντάμε κομμάτια σε ζωηρές φλούο αποχρώσεις, που δίνουν ζωντάνια και ανανέωση στην εμφάνιση μας.

Photo Credits: @carodaur instagram profile
Photo Credits: @evelynkazantzoglou instagram profile photo by @itsjustsimos
Photo Credits: @emilisindlev instagram profile

H υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων μας αφορά και δεν θα πρέπει να τα θυσιάζουμε όλα στον ”βωμό” της μόδας. Αρκετοί σχεδιαστές όπως η Stella McCartney, o Tom Ford, oι οίκοι Givenchy, Gucci και Versace καθώς και αρκετοί ακόμη,  έχουν πάρει θέση και απαγορεύουν την χρήση πραγματικής γούνας στις συλλογές τους. Η Anna Dello Russo, η διάσημη Ιταλίδα δημοσιογράφος μόδας έχει ταχθεί αρκετές φορές κατά της χρήσης πραγματικής γούνας και κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2016/2017 , φόρεσε ένα παλτό Stella McCartney, με ετικέτα «Fur Free Fur», έτσι ώστε να δείξει δημόσια την αντίδραση της.

Μπορούμε να είμαστε stylish αλλά ταυτόχρονα και με οικολογική συνείδηση.

*Φωτογραφία εξωφύλλου: forbes.com

Tags:
0 shares
Η Κωνσταντίνα Τάκου είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πάτρας. Εργάζεται ως θεατρολόγος, αλλά λατρεύει τον χώρο της μόδας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας και ενημερώνεται καθημερινά για τις καινούριες τάσεις.