IMG_9997

“Μόδα για μένα είναι…” γράφει η Τζίνα Σμαριανάκη.

Η νέα μας στήλη ονομάζεται “Μόδα για μένα είναι…”  και αφορά ανθρώπους που αγαπούν τη μόδα και γράφοντας επικοινωνούν μέσω ενός κειμένου-άρθρου στους αναγνώστες του Paramano.gr, τι είναι για αυτούς η μόδα. 

“Η γυναίκα που θα εγκαινιάσει την καινούργια μας στήλη είναι η Τζίνα Σμαριανάκη. Ο λόγος που θέλαμε να την φιλοξενήσουμε στο Paramano.gr, είναι η αγάπη της για τη μόδα, αλλά και ο τρόπος που αυτή την προσεγγίζει. Στην εποχή που το Instagram κατακλύζετε από ανθρώπους που μιμούνται ο ένας τον άλλον και “κυνηγούν” τα likes, η Τζίνα μας δίνει την εντύπωση, ότι δεν έχει εγκλωβιστεί σε αυτό! Απλά αγαπά τη μόδα, μοιράζεται με όσους την ακολουθούν τη δική της αισθητική και τη δική της οπτική σε ότι αφορά το styling, αλλά και τη ζωή. Αυτό που ξεχώρισα στην ίδια, εκτός του υπέροχου style της, είναι ότι με κάνει να νιώθω ότι η ενασχόληση της με τo Instagram συμβαίνει αβίαστα, δεν είναι προσποιητή και βγαίνει από μέσα της αυθόρμητα. Στυλιστικά, εκτός των άλλων, αυτό που την ξεχωρίζει είναι ότι καταφέρνει να παντρεύει τον μινιμαλισμό μαζί με ρετρό κομμάτια, που αποτελούν vintage θησαυρούς. Ας τη γνωρίσουμε, λοιπόν, καλύτερα μέσα από το δικό της τρόπο σκέψης και ας μάθουμε τι σημαίνει η μόδα για την ίδια!”

-Νίκος Αλιάζης @Paramanos

@gina_smarianaki

*Γράφει η Τζίνα Σμαριανάκη.

Ονομάζομαι Τζίνα Σμαριανάκη, ζω στην Αθήνα, είμαι νηπιαγωγός αλλά η μεγάλη μου αδυναμία είναι η μόδα και η φωτογραφία, κάτι που έχω καταφέρει να συνδυάσω στον λογαριασμό μου στο Instagram. Οι πρώτες μου εικόνες και αναμνήσεις για τη μόδα είναι από φωτογραφίες της μητέρας μου όταν ήταν στην ηλικία μου. Μάλιστα τα περισσότερα της ρούχα από εκείνη την εποχή τα φοράω σήμερα εγώ και νιώθω υπέροχα. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που προτιμώ τον όρο στυλ από τον όρο μόδα, γιατί αν και παρακολουθώ τις τάσεις της μόδας σπάνια τις ακολουθώ, καθώς θεωρώ ότι το στυλ του καθενός πρέπει να είναι μοναδικό, να αντιπροσωπεύει τη ξεχωριστή προσωπικότητα του και αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να «μπει» μέσα σε καλούπια και τάσεις.

@gina_smarianaki

Μόδα για εμένα, λοιπόν, είναι πρωτίστως το στυλ του καθενός και όχι οι τάσεις της κάθε εποχής που συνεχώς μεταβάλλονται. Εννοείται βέβαια ότι μπορεί ενίοτε κάποια τάση να συμβαδίζει με το δικό μας στυλ ή να μας «δώσει» κάτι που δεν το είχαμε σκεφτεί ή τολμήσει νωρίτερα και τελικά να μας ταιριάζει. Πρωτίστως, όμως, μόδα είναι η ταυτότητα μας.

Γι’ αυτό και προσωπικά, μου αρέσει να επενδύω σε κλασικά διαχρονικά κομμάτια αξίας. Πάντα έλεγα στις φίλες μου ότι αξίζει να κάνουμε οικονομία και να περιμένουμε να πάρουμε κάτι που ναι μεν είναι ακριβό, αλλά είναι ποιοτικό (άρα κρατάει στο χρόνο) αλλά και κλασικό (άρα δεν αλλάζει με την κάθε τάση της σεζόν). Το fast fashion ευτυχώς έχει αρχίσει να ξεπερνιέται και ο κόσμος να γίνεται πιο ευαισθητοποιημένος πάνω στο θέμα. Τι πιο όμορφο από το να έχετε και να φοράτε τα κοσμήματα της γιαγιάς σας ή το καμηλό κασμιρένιο παλτό της μητέρας σας; Τα κομμάτια αυτά είναι κυρίως συναισθηματικής αξίας και θεωρώ ότι δίνουν πάντα μία ξεχωριστή ενέργεια στην παρουσία μας.

@gina_smarianaki

Για τα περισσότερα κοσμήματα και ρούχα που δέχομαι ερωτήσεις στο λογαριασμό μου στο Instagram είναι κομμάτια κληρονομιάς, όπως μου αρέσει να λέω. Με κάνουν να νιώθω μοναδική. Σε αντίθεση με τη μαζική παραγωγή ένα κομμάτι μοναδικό είναι που δίνει αξία στο στυλ σας. Δύσκολα θα σας αντιγράψουν και συγχρόνως θα εμπνεύσετε πολλούς. Οπότε πάντα θα σας συμβούλευα να ψάχνετε τις ντουλάπες των μαμάδων! Δεν κοστίζει τίποτα παρά μόνο το χρόνο σας, ενώ θα ενθουσιαστείτε με το τι μπορεί να βρείτε εκεί. Όπως επίσης και στα ταξίδια που μπορεί να κάνετε στο εξωτερικό πάντα να ψάχνετε για μικρούς θησαυρούς στα vintage καταστήματα. Κρύβουν διαμάντια, ειδικά αν έχετε την υπομονή να ψάξετε αρκετά.

@gina_smarianaki

Τέλος, θεωρώ ότι πάντα πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και να αναζητάμε την έκφραση και την έμπνευση παντού. Από μία ταινία, μέχρι έναν πίνακα που είδατε και σας άρεσε η παλέτα χρωμάτων. Μπορεί να είναι το επόμενο σας outfit. Πειραματιστείτε και αργά ή γρήγορα μπορεί να νιώσετε πιο κοντά στον εαυτό σας. Ας είναι η μόδα η πηγή χαράς στη ζωή μας αυτή τη δύσκολη περίοδο!

@gina_smarianaki
Tags:
0 shares
Ο Νίκος Αλιάζης είναι ένας νέος σχεδιαστής με καταγωγή από την Ζάκυνθο. Έχει σπουδάσει "Fashion Design & Construction" στη σχολή μόδας Pansik Scuola di Moda με πλήρη διετή υποτροφία. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος "Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα λίγα χρόνια ενασχόλησης του με τη μόδα έχει συνεργαστεί με διάφορα διεθνή περιοδικά (Vogue Italia, L'Officiel,Drama Magazine κ.α.),όπως και με επιτυχημένα brands της Ελλάδας και του εξωτερικού (ΝΙΚΕ, .LAK κ.α.) Το 2019 δημιούργησε το brand γυναικείας ένδυσης "Νikos Aliazis". Δουλειές του έχουν δημοσιευθεί στο Fashion TV, στο FF Channel και έχει συμμετάσχει στο Greece's Next Top Model, αλλά και στο Switzerland's Next TopModel ως guest σχεδιαστής.