Fashion Museum Bath main

Τα πιο εντυπωσιακά μουσεία μόδας στον κόσμο. (part 2)

*Γράφει η Δήμητρα Μαλαπάνη.

Η ιστορία της μόδας είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζει κάποιος που αγαπάει και ασχολείτε με τον συγκεκριμένο χώρο. Για να μάθουμε πράγματα για την μόδα, εκτός από τα βιβλία, τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ, βοηθάνε πολύ και τα μουσεία. Με την επίσκεψή μας σε ένα μουσείο μόδας, λαμβάνουμε εικόνες και γνώσεις από άλλες δεκαετίες και μαθαίνουμε για την εξέλιξη και την ιστορία ενδυμάτων, παπουτσιών, αλλά και αξεσουάρ.
Διαβάστε το πρώτο αφιέρωμα στα μουσεία μόδας εδώ.

©Discover Kyoto

Kyoto Costume Instituite-Japan. Η Ιαπωνία έχει μια ξεχωριστή αισθητική στο κομμάτι της μόδας. Το συγκεκριμένο μουσείο διαθέτει περισσότερα από 12.000 ενδύματα από τον δυτικό κόσμο που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα. Το KCI συνεργάζεται και με άλλα μουσεία από όλο τον κόσμο, για εκθέσεις με διαφορετική θεματολογία και ενδύματα.

©Paris Tourist Office

Palis Galliera- Paris. Ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και ξεκίνησε ως χώρος για την ιδιωτική συλλογή του Δούκα και της Δούκισσας της Galliera. Επίσης, χρησίμευε ως οίκος δημοπρασιών προτού οριστεί μόνιμα, ως μουσείο μόδας με συλλογή πάνω από 70.000 ενδυμάτων.

©Haus Von Eden

Ferragamo Museo-Florence, Italy. Αυτό το μουσείο είναι αφιερωμένο στον Salvatore Ferragamo και άνοιξε το 1995. Ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής παπουτσιών οφείλει μεγάλο μέρος της επιτυχίας του στα αστέρια του Hollywood, που λάτρευαν τις δημιουργίες του. Στο συγκεκριμένο μουσείο μπορεί να θαυμάσει κάποιος πληθώρα δημιουργιών του Salvatore από όλη την πορεία της καριέρας του.

©Amsterdam Tips

Museum of Bags & Purses- Amsterdam. Η συλλογή από τσάντες που υπάρχουν σε αυτό το μουσείο χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα και περιλαμβάνει τόσο γυναικείες, όσο και αντρικές τσάντες. Το μουσείο τσάντας, διαθέτει ένα από τα καλύτερα καταστήματα δώρων του Άμστερνταμ. Όταν το επισκεφτείτε μην παραλείψετε να περάσετε από το κατάστημα δώρων του μουσείου και να αγοράσετε δώρα για τους αγαπημένους σας, αλλά και για εσάς.

©Pinterest

ModeMuseum (MoMu)- Belgium. Το 1988, έξι Βέλγοι σχεδιαστές παρουσίασαν τη δουλειά τους σε μια εβδομάδα μόδας του Λονδίνου. Οι Walter van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs και Marina Yee, γνωστοί ως Antwerp Six σημείωσαν τεράστια επιτυχία στη βιομηχανία της μόδας ξεπερνώντας τα σύνορα της πατρίδας τους, δείχνοντας ότι το Βέλγιο είναι μια χώρα με δική της αισθητική και ξεχωριστά ταλέντα στο χώρο της μόδας. Το ModeMuseum, ή MoMu, άνοιξε στην Αμβέρσα το 2002 εστιάζοντας στους Antwerp Six, αλλά σήμερα έχει επεκταθεί, ώστε να συμπεριλάβει και αρκετούς σύγχρονους σχεδιαστές.

©Visit Bath

Fashion Museum-England. Η Βρετανίδα Doris Langley Moore ήταν πρωτοπόρος ιστορικός μόδας, της οποίας η προσωπική συλλογή ανδρικών και γυναικείων ενδυμάτων έγινε η βάση του Μουσείου Κοστουμιού, που αργότερα ονομάστηκε Μουσείο Μόδας, στο Μπαθ. Το μουσείο εκθέτει δημιουργίες από τον 17ο αιώνα έως σήμερα, γνωστών Βρετανών σχεδιαστών, όπως η Mary Quant και ο Alexander McQueen.

©DesignLike

Simone Handbag Museum- Seoul, South Korea. Η εταιρεία Simone κατασκευάζει τσάντες για σύγχρονα brands όπως Marc Jacobs και Tory Burch. Εκτός από την έκθεση αυτών των σχεδίων, το μουσείο, το οποίο άνοιξε το 2012, ακολουθεί μια ιστορική προσέγγιση στη τσάντα, παρουσιάζοντας εκθέματα τσαντών από τον 15ο αιώνα. Το χαρακτηριστικό αυτού του μουσείου είναι το κτίριο, το οποίο έχει σχήμα τσάντας! Ένα ιδιαίτερο μουσείο, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά.

*Πηγές: www.galeriemagazine.com, www.cntraveler.com

**Φωτογραφία Εξωφύλλου:Fashion Museum Bath

Tags:
0 shares
Η Δήμητρα Μαλαπάνη γεννήθηκε το 1993 και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Τεχνολογία Τροφίμων στο ΤΕΙ Αθήνας, όμως αποφάσισε να ασχοληθεί με την μεγάλη της αγάπη, τη μόδα και συγκεκριμένα το styling. Σπουδάζει fashion styling στη σχολή PANSIK Scuola di Moda και εργάζεται στο χώρο της μόδας.