DSC_5348

Tα καλύτερα fashion books για όλους όσους αγαπούν την μόδα!

*Γράφει η Κωνσταντίνα Τάκου.

Tα βιβλία είναι ένας τρόπος για να μπορούμε να ”ταξιδεύουμε” αυτές τις μέρες που περνάμε τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας, αφού μέσα από τις σελίδες τους καταφέρνουν να δημιουργήσουν όμορφες νοητές εικόνες. Όλοι όσοι αγαπούν όμως την μόδα, εκτός από τα λογοτεχνικά βιβλία σίγουρα θα έχουμε διαβάσει και κάποιο βιβλίο μόδας. Τα βιβλία αυτά μπορεί να έχουν ως θέμα τους την βιογραφία ενός σχεδιαστή, την πορεία του στο χώρο της βιομηχανίας της μόδας ή μπορεί να αποτελούν κάποιο φωτογραφικό άλμπουμ από διάφορες κολεξιόν, καθώς και συμβουλές γύρω από το κομμάτι του fashion design.

Tα τελευταία χρόνια σημαντικό ρόλο στο χώρο του βιβλίου μόδας κατέχουν και αυτά που έχουν γράψει κατά καιρούς διάσημες bloggers, δίνοντας μας συμβουλές για το style τους, καθώς και για τον τρόπο ζωής τους. Ας δούμε όμως παρακάτω μερικά από αυτά που ξεχωρίσαμε και έχουν δημοσιευτεί την τελευταία δεκαετία.

“How to Be Parisian Wherever You Are: Love, Style, and Bad Habits” by Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Mairget, Sophie Mas

Έχει ανακηρυχθεί ως ένα από τα καλύτερα best sellers της New York Times το οποίο αναφέρεται στον τρόπο ζωής, στην νοοτροπία και στο στυλ των κλασσικών Παριζιάνων γραμμένο με έναν βιογραφικό τρόπο. Για όλες όσες αγαπούν αυτόν τον τρόπο ζωής σίγουρα είναι ένα βιβλίο must have για την βιβλιοθήκη τους.

“All About Yves” by Catherine Ormen

Έχουν γραφτεί αρκετά βιβλία για τον Yves Saint Lauren, αλλά αυτό αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα. Περιέχει σπάνια σχέδια του που δεν έχουν δημοσιευθεί καθώς και φωτογραφίες της δουλειάς του συνοδευμένες από χειρόγραφες προσωπικές του σημειώσεις.

“Dress Scandinavian” by Pernille Teisbaek

Η Parnille Teisbaek fashion blogger και στυλίστρια γράφει για πρώτη φορά ένα βιβλίο το οποίο μας εξηγεί πως μπορούμε να υιοθετήσουμε το Scandi style. Ένα βιβλίο για όλες όσες αγαπούν τον μίνιμαλ τρόπο ζωής και ντυσίματος.

“Alexander McQueen” by Claire Wilcox

Το βιβλίο γράφτηκε από την Claire Wilcox, curator της έκθεσης Alexander McQueen: Savage Beauty και παρουσιάζει την δουλειά του σχεδιαστή, εμπεριέχοντας στοιχεία από την ”σκοτεινή” ζωή του.

“Balenciaga” by Lesley Ellis Miller

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται οι ανάγλυφες σιλουέτες του Christobal Balenciaga, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο μελέτης για τους νέους σχεδιαστές. Επίσης υπάρχει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο , το οποίο αναφέρεται  στην ζωή του σχεδιαστή καθώς και την αρχή της καριέρας του στον χώρο της μόδας.

“Gio-Graphy” by Giovanna Battaglia

H κορυφαία street style star και fashion editor της Ιταλικής Vogue, Giovanna Battaglia μας παρουσιάζει με έναν διασκεδαστικό τρόπο τον χώρο της μόδας μέσα από την δική της ματιά. Σίγουρα το βιβλίο αυτό είναι αρκετά διασκεδαστικό, αφού ξεφεύγει από τα συνηθισμένα πρότυπα γραφής.

“Tim Walker: Story Teller” by Tim Walker

Για όποιον αγαπά την φωτογραφία μόδας, η συλλογή του Tim Walker σίγουρα θα σας ταξιδέψει στον σουρεαλιστικό ”κόσμο” του αναδεικνύοντας κομμάτια γνωστών σχεδιαστών.

“It” by Alexa Chung

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το πολυσυζητημένο βιβλίο της Αlexa Chung, που όλες όσες την θαυμάζουμε, το έχουμε ήδη βάλει στην λίστα αναγνώσεων μας.

Φυσικά τα βιβλία μόδας που μπορούμε να αναζητήσουμε στην αγορά είναι αρκετά και ποικίλουν ανάλογα με το προσωπικό μας γούστο. Εντοπίστε, λοιπόν, και εσείς το δικό σας αγαπημένο και απολαύστε την ανάγνωση του!

Πηγές: vogue.co.uk, whowhatwear.co.uk

Tags:
0 shares
Η Κωνσταντίνα Τάκου είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πάτρας. Εργάζεται ως θεατρολόγος, αλλά λατρεύει τον χώρο της μόδας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας και ενημερώνεται καθημερινά για τις καινούριες τάσεις.